Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Carpaccio z lososa

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie471 kJ /
113 kcal
Bílkoviny15,00 g
Tuky5,85 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 41 mg
Sodík 41 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lososa nakrájíme na co nejtenčí plátky. Pokapeme citronovou šťávou, lehce osolíme pokapeme olivovým olejem a proložíme větvičkami kopru. Krok 2: Vše naskládáme do uzavíratelné nádoby (nejlépe co se dá vakuovat) a necháme marinovat 48 hodin. Krok 3: Poté vyndáme, odstraníme kopr a necháme okapat olej. Podáváme se směsí listových salátů.

Zveřejněno 7. 1. 2011

Poznámka autora Dooga

Pokud nám nejde losos krájet na slabé plátky, dáme si ho lehce zmrznout.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Carpaccio z lososa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LPDX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Carpaccio z lososa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LPDX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Katuskabeluska 25. 2. 2012 21:04
Já dělám z plátků uzeného lososa. Pokladu plátky, zakápnu olivovým olejem a pokapu citronovou šťávou, posypu nadrobno nasekanou cibulkou a kapary. Popř. jdou použít třeba olivy :) Šlo by i posypat parmezánem, ale to nedávám :)

Vypadá to krásně, musím urřitě vyzkoušet:yes::yes: +

Doogo, bezva recept, který mě inspiruje na mého čerstvého lososa, co nám přivezla dcera-díky, to udělám a tobě dávám 7.boda:yes:

holky malej fígl na krájení lososa- přimražený! trochu povolený aby nebyl uplně na kost:D jde to pak kráááásně:yes: to je fígl co nás učili na hotelovce:-K

Doogo, nedráždi :-O toho bych snědla mraky, lososa takto upraveného miluji :-8:-8:-8 aaaachhhh:-8:-8:-p:yes:

Radulko, take delam velmi tenke, az se to nekdy v ruce skoro trha. Krasne to jde nakrajet ostrym dlouhym filetovacim nozem na ryby....:yes::yes:

taky mám moc ráda ale dělám je tenké jak kolečko salámu na nářezáku:yes:

Měl to být aljašský losos královský.

:-p:yes: mňam, dala bych si hned:yes::yes::-K

Doogo, tohle je moje krevni skupina:-D. Jakeho mas lososa, my mame na tuto upravu nejradeji aljasskeho nebo organic...., maji i hezci barvicku, ale to na chuti neubere...:yes::yes::-p

Tak to jsem ještě niky nejedla,ale může to být velmi dobré:-p+1:yes:

Carpaccio jsem jedla poprvé loni na dovolené a moc mi chutnalo...:-p:yes:

Tématické fráze:
carpaccio, lososové carpaccio, carpacio z lososa, carpaccio recept, lososové carpacio, karpaco z lososa, recept na lososa, losos recepty, carpaco, karpacio z lososa, carpaco z červené řepy, carpacio z uzeného lososa, losos carpacio, carpatio, krájení lososa, čerstvý losos, recept na carpaco, čerstvý losos recepty, •carpaccio z lososa, •carpaccio z lososa

Suroviny:
losos, olej olivový, kopr čerstvý, šťáva citronová, sůl

Přidat fotografie receptu