Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavařené vepřové maso

Když chcete najít zaručený recept na zavařování masa, najdete dva způsoby přípravy - z masa syrového nebo pečeného. Další otázkou je použití koření, které může způsobit rychlejší kažení. Náš recept je ze syrového masa a pouze se solí.

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucerova45 kucerova45

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 150 min

180 min (30 min příprava + 150 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na větší kostky, narovnáme do umytých zavařovacích sklenic, přidáme sůl a vodu. Sklenice dobře očistíme a zavíčkujeme. Krok 2: Sterilujeme při 100 °C asi 2,5 hodiny. Krok 3: Maso je výborné jak za studena, tak i ohřáté, třeba s bramborem.

TIP: Jak zavařit maso. Domácí masové konzervy přijdou vhod jako rychlý oběd či večeře

Zveřejněno 8. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zavařené vepřové maso

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jnVP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zavařené vepřové maso

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jnVP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

Před lety ,když jsme si vykrmovali 4 čuníky do roka,se dělali domácí zabijačky,tak jsme maso prosolili na vále,na dno plechovek se položila kůže,která tomu dávala po uvaření takový ten rosol, nacpalo maso,dala opět kůže,zalilo vodou,zavíčkovalo.Vařilo se ve velikém hrnci 2 až 2,5 hodiny.Plechovky se po uvaření zalili v plechové vaně studenou vodou a nechalo se chladit do druhého dne.Maso bylo potom vynikající na pečení a k tomu knedlík nebo brambory.Když byla možnost,tak se salátem s kefírem.Nebo se dělala masová nádivka.Když si na to vzpomenu,tak se mi zbíhají chutě.Kde jsou ty časy.

ruda43: Možná se vám to jeví zbytečný, ale na rozdíl od průmyslového zpracování nemáte autokláv abyste dosáhl vyšší teploty než 121 °C a některé bakterie mohou v konzervě zůstat i po zavaření. Proto se v domácích podmínkách využívá toho, že se za dalších 24 hodin tyto přeživši "breberky", které produkují botulotoxin, probudí a opět se dalším varem zlikvidují. Já zavařuji 3x a mám klid.

Syrový maso prosolím rychlosolí,zůstane hezky růžový,přidávám i trochu kmínu,v míse promíchám a nacpu do sklenic asi 3 cm pod okraj a přidám ještě do každý sklenice lžíci vody.Vařím jenom jednou 3 hodiny,vařit dvakrát se mi zdá zbytečný,a vepřovky jsou perfektní.Děláno x-krát..:-D

casino: Jen kde sehnat toho vepříka, ......

casino: recept dost dobrý, taky jsem se na něj díval na netu, tohle dvojité zavařování se používá na delší uskladnění masa, já steriluji jen jednou dvě a půl hodiny bo to maso stejně u nás nevydrží :-D

Jo to je pochoutka tak samo už to zavařovala babička v padesátých letech do plechovek :-)

Diletantský recept, který nováčka úplně zmate. Každá lžička je jiná a sklenice také. Není jednodušší napsat, že na kilogram masa je potřeba 20 gr soli, promasírovat a nacpat do sklenic. Je dobré na dno sklenice dát kousek kůže, která napomůže lepší konzistenci hotového masa.:-p

phansen:

Zobrazit starší odpověď

pavle: asi tak polovinu soli a vody

Já takto zavařuji maso již celá léta.Mám vyzkoušeno,že nejlepší je plec mírně prorostlá.Vařím jeden den 1 hodinu,druhý 45 minut nebo tuto dobu v jednom dni.Jak se mi chce.Dávám maso rozkrájené na velké kostky,vždy libové s trochu prorostlým,3/4kávové lžičky sili a dvě polévkové lžíce vody,nechávám tak 2,5 cm od okraje,maso pustí vlastní šťávu a je vždy výborné.Vydrží dlouho,ovšem u nás ne.Takto dělám ,dle mého strýce řezníka,on to ovšem dával do plechovek.:-K

Ahoj libi se recept,budu poprve zavarovat zitra mam sklinky 330 ml kolik te soli a vody ?imoc dekuji za radu u karlina7:

kucerova45:
já taky

Tak jsem zkusila zavařit pár sklenic masa,některé libové,některé libovější bůček.Nakrájela jsem syrové maso na větší špalíčky,prosolila,dala do sklenic,zavíčkovala a od začátku varu vařila 2hod.,nechala ve vodě schládnout a druhý den od počátku varu vařila hodinu a opět nechala schládnout.Je postupů vícero,já zkusila tenhle,bez rychlosoli a můžu říct,že výsledná chuť se popsat nedá.Pokud budu někdy zavařovat,tak už jen takhle.

Tinka Krištofová 11. 3. 2016 14:07
Já jsem i před dvěma měsíci zavařovala maso. Udělala jsem 8 sklenic. Maso jsem nejdřív upekla normálně v troubě, pochopitelně jsem dala sůl, kmín a podlila vodou. Pak jsem to nandala do sklenic a zavařovala jsem to 1 hodinu. Maso je krásné, výborné a nezkažené - takto to dělám celé roky a nikdy se mi nic nezkazilo. Výborná chuť....

Tinka Krištofová: Dobrý den, líbí se mi Váš recept, jen jsem se ctěla zeptat, jestli jste pekla maso v celku nebo už nakrájené :-O. Děkuji Tereza :-)

Petře,do sklenice dávám tak asi 3 cm od okraje.

Zdravím kolik se nechává vůle nad masem dekujipetr

bormanzdravimzdravim teď to zrovna pacham

borman:kolik místa se nechává pod okrajem dekuji

Tématické fráze:
zavařené maso, zavařování vepřového masa do sklenic, zavařování vepřového masa, jak zavarit veprove maso, zavaření vepřového masa, vepřové maso ve sklenici, zavarovani peceneho veproveho masa, jak zavarit maso, jak zavařit maso do sklenic, zavařování masa, jak zavařit pečené vepřové maso, zavarovane veprove maso, konzervace masa, zavařené pečené vepřové maso, recept na zavařené maso, konzervace vepřového masa, domácí zavařené maso, zavareni masa, nakládání masa do sklenic, zavařené maso do sklenic

Suroviny:
maso vepřové, sůl, voda

Přidat fotografie receptu