Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kubánské řezy

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

majka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 126 kJ /
2 181 kcal
Bílkoviny76,24 g
Tuky52,70 g
Vláknina14,60 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 602 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy343,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme tuhý sníh se špetkou soli. Krok 2: Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku a kakao a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Krok 3: Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a při 200°C pečeme cca 15 minut. Krok 4: Necháme vychladnout. Krok 5: Den předem svaříme šlehačky a ledové kaštany. Krok 6: Vychladlé dáme do lednice přes noc. Krok 7: Druhý den ráno vyšleháme společně se ztužovačem. Krok 8: Korpus podélně překrojíme a pomažeme částí šlehačky, poklademe banány, které jsme nakrájeli na kolečka a potřeme další částí šlehačky. Krok 9: Přiklopíme druhou částí korpusu a celý moučník pomažeme zbytkem šlehačky. Krok 10: Celý moučník posypeme grankem a dáme na 2 hodiny chladit. Krok 11: Pak krájíme řezy, které zdobíme šlehačkou.

Zveřejněno 9. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kubánské řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vj70

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kubánské řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vj70

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

Nadi, konkrétně tyhle řezy jsem nedělala, ale řezy podobné. Třeba Pařížské kostky do kterých se dává taky Pařížská šlehačka. S vařením Pařížské šlehačky mám určité zkušenosti. Již na jednom z kuchařských webů (na které jsem kdysi chodila a taky většina z vás) byly dlouhé diskuze ohledně vaření Pařížské šlehačky atd. A pak typ těchto těst je dost suchý a ten rum se přímo žádá.:-D A stejně i pikantní džem. Kakaové těsto a Pařížská šlehačka je dost těžká, tak pikantní džemem chuť trochu oživý. ;-) A pak kromě banánů se do těchto typů moučníků hodí i jahody.(to je všechno prax a dlouholeté zkušenosti). Bohužel již nejsem žádná mladice. :-( :-D

Nevím, ale ztužovač používám vždycky a ta šlehačka krásně ztuhne a je bez cucků. Myslím, že je to na uvážení každého, ale já s ním mám dobré zkušenosti, ale i tak, díky za cenné rady. Pikantní marmeládu jsem chtěla taky použít, ale nevěděla jsem, jak by to chutnalo, ale v originálním receptu není.:-)

Danko:-K:-Ktaky díky..chtěla bych ho vyzkoušet..tys ho asi pekla,že;-)je dobrý:-p:-?:-D

Sodovka, díky, to určitě využiji;-) Petro, moc hezký zákusek, jen co s těma kilama pak..:-D:yes:

Několik zkušeností. ;-) Možná se někomu budou hodit.:-))
☺ Nepoužívat ztužovač. Šlehačku, ihned šleháme na nejvyšším stupni – tak dosáhneme krásného, hustého krému!
☺ A krém se šlehá za studena (těsně před namazáním na těsto). Uvařená šlehačka musí být uvařena 24 hod. předem a potom být až do ušlehání krému v lednici.
☺ Pokud máte k dispozici pouze šlehačku o nižší tučnosti než 33%, přihoďte do horké svařené šlehačky s kaštany plátek másla, tak asi 10-20 g (20 g při tučnosti šlehačky 25%), nechte rozpustit a vychladit.
Podobná těsta je vhodná před nanesením krému pokropit rumem a potřít slabou vrstvou pikantního džemu. Kakaová těsta a banány vyžaduji zvýraznit chuť pikantním džemem. ;-)
Jinak tyhle moučníky miluji a posílám +8. :yes:

Jak je něco s banány a je to kakaové.....:-p:-p:yes:

:-p:yes:

Dávala jsem to na měnší plechy. myslím, e kdyby se to peklo na větším, špatnš by se podélně krájelo. evím kolik ten plech může mít, podle mě tak 30x25 cm, asi :-)

už je uloženo,ve čtvrtek bude upečeno;-)pak dám vědět..jestli se dílo zdaří;-):-D:-D:yes:

:-p:-p:yes:

To bude určite moc dobré:-p:-ptiež vyskúšam.A máš pekný tanierik;-)

Dobre to vypadá, najbližšie vyskúšam. Petra, na ako velký plech si dával. Ďakujem:yes::-K:-K

:yes:

Tématické fráze:
řezy na plech nejnovější recepty, kubansky rez, kubánský dort na plech, kubánské recepty, řezy na plech, kubánské kostky, recepty na vyzkoušené dobré řezy, moučníky a řezy recepty, dobre rezy na plech, rezy, pařížské řezy s banánem, kubánský zákusek, kubánský řez recept, řezy ze šlehačky, kubánský moučník, pařížské řezy recept, kuba rez, moučník z ledových kaštanů, kubánský dezert, řezy z ledových kaštanů

Suroviny:
vejce, cukr, mouka hladká, kakao, smetana, tyčinka ledové kaštany, ztužovač šlehačky, banán, kakao granko

Přidat fotografie receptu