Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí frikasé

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 034 kJ /
2 159 kcal
Bílkoviny110,47 g
Tuky163,67 g
Vláknina14,60 g
Cholesterol 463 mg
Sodík 2,52 g
Sůl5,96 g
Sacharidy54,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na tuku vyškvaříme drobně nakrájenou uzenou slaninu. Krok 2: Naporcované maso opečeme po obou stranách na slanině a odložíme na teplé místo. Krok 3: Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme trošku zpěnit a na cibuli přidáme na plátky nakrájené žampiony, necháme prohřát. Krok 4: K žampionům položíme maso, znovu trošku prohřejeme a zalijeme vývarem tak, aby byla směs zakrytá. Krok 5: Přikryté dusíme cca 45 minut, dokud není maso měkké. Krok 6: Mezitím rozpustíme v kastrůlku máslo, které zahustíme strouhankou. Krok 7: Po udušení masa, do šťávy vsypeme petrželovou nať a máslovo-strouhankovou směs. Ta nám šťávu krásně zahustí. Má tendenci velmi zhoustnout, když se tak stane, tak dolejte buď vývar nebo vodu. Maso nesolím, uzená slanina a vývar obsahuje dostatek soli, ale pokud Vám nestačí, přidejte si.

Zveřejněno 2. 5. 2008

Poznámka autorky vybusna

tento s fotopostupom a moje dalsie rcp najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí frikasé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nwY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí frikasé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nwY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Udělal jsem něco úplně jiného, ale děkuji za inspiraci :-) Žampionům nefandíme, tak jsem tam hodil trošku nakládané zeleniny a místo čerstvé cibule opět nakládanou. Díky tomu se to oběšlo bez špetky koření a výsledek je zdravý, přitom jako zdravý vůbec nechutná! :yes:

:yes::yes:

Baruš supr fotká.:yes::-p

bara vdaka a po zasluhe som dala tvoje foto ako hlavne.

Posilam bodik a dovoluji si pridat fotku nasi vcerejsi vecere. Slaninu jsem rozskvarila "na sucho" bez pridani oleje a mnozstvi masla jsem snizila na polovinu. Chutove velice zajimavy recept. Dokonce i ten co se mnou bydli a neni milovnikem zampionu, jidlo snedl jen se v taliri zaprasilo.:yes:2:yes:

Vybusna,říkáš-jednou zkusíš a pak už musíš?:-)):-D Tož,já to tedy prubnu v nejbližší době,no....:-)):-D

Tématické fráze:
kuřecí frikasé, nakladane kruti maso, recepty na krutu, vepřové frikasé, krůtí maso na gril, recept na krutu, drubezi frikase, krůta na grilu, fricasé, krutí maso na grilu, frikasse, frekase, nakládané maso na gril krutí, recept kruta, kruta recepty, frikaze, kruta recept, nakládaná krůta, krutí maso v parním hrnci, frrkase

Suroviny:
slanina, prsa krůtí, cibule, žampióny, vývar, máslo, strouhanka, nať petrželová

Přidat fotografie receptu