Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová baba z domácí pekárny

Hodnocení receptu je 4,0 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 292 kJ /
3 894 kcal
Bílkoviny69,81 g
Tuky233,70 g
Vláknina52,31 g
Cholesterol 399 mg
Sodík 10,64 g
Sůl26,69 g
Sacharidy353,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory, česnek a cibuli rozmixujeme, nalijeme do pekárny, přidáme rozmíchané vejce a ostatní přísady. Pečeme na programu SPRINT. Po upečení vyklopíme a přeložíme do olejem vymazaného pekáče spodem nahoru. Krok 2: Nakrájíme nadrobno slaninu, obložíme jí vrch i okolí bramborové baby. Dáme do vyhřáté trouby na 20 minut zapéct (při 200°C). Krok 3: 5 minut před dopečením obložíme vyždímaným kysaným zelím a dopečeme. Babu nařežeme na plátky a podáváme se zelím nebo bez zelí s acidofilním mlékem nebo kefírem.

Zveřejněno 3. 5. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová baba z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pyX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová baba z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pyX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Ola:Dávaš tam hodně vody když je promíchané musí jen pružit a ne se lepit na prsty nesmí být moc řídké jinak vždy spadne.

Vanda:VANDO SEKANA V DOMACI PEKARNE NEMA CHYBU JE STAVNATA MY UZ JINAK NEPECEME DAM VSECHNY SUROVINY A TROSKU PRASKU DO PECIVA A PECU ASI TAK HODINU A CTVRT NEMA CHYBU DOBROU CHUT

Ahoj, spíš něco pro Olgu,
mám ETA Siesta a nemůžu si ji vynachválit. "Sebral" jsem ji bábině, která ji přestala používat poté, co jí několikrát geclo(spadlo) těsto. Je jedno, jestli pečeš z krabiček, či směsných mouk, sušeného droždí, nebo rozmíchaného v mléce.
Zjistili jsme, že to způsobuje rozdíl teplot. Když jsem ji jednou přinesl z komory do kuchyně (rozdíl cca 20°C) tak mi taky těsto geclo. Od té doby, co ji nechám cca hodinu se ohřát na pokojovou teplotu se mi to nestalo ani jednou.
Třeba to jako tip pomůže.:-)
PS: Já miluju chleba se zapečenými škvarky, k tomu už není třeba nic mazat :-8

Ola, príčin môže byť viac. V prvom rade, skontroluj hustotu cesta pri miesení, cesto nesmie byť riedke ako na koláč, musíš mať z neho guľu. Ďalšou príčinou môže byť droždie. Ja používam čerstvé droždie, na jeden chlieb dávam asi 15-16 g droždia, bez ohľadu na to, či používam ražnú, celozrnnú alebo grahamovú múku ( miešam vždy s pšeničnou ). Netreba dávať viac, cesto môže prekysnúť a potom spadne. Pekáreň môžeš otvárať kedykoľvek, ale len do posledného kysnutia. Na chlieb najčastejšie používam probram SPRINT, a háky vyberám pred pečením. Takže je to čas na displeji 1:20, je to po hladení, vyberiem háky a už sa pekáreň nesmie otvoriť. Inak hrozí spadnutie cesta, lebo sa podchladí.
Rada by som podotkla, že kým som sa naučila upiecť poriadkny chlebík, s ktorým som bola spokojná a ktorý som už mala vychytaný, prešlo asi 3-4 mesiacov. Nie je chyba v pekárni, proste sa potrebuješ naučiť ako na to.
Ak ti môžem doporučiť chlieb, skús upiecť podľa receptu, ktorý používam vždy, mení sa len múka, semienka a prípadné vložky ako pažitka, cibuľka, provensálske korenie, bazalka... ale tieto prísady už dávam iba niekedy, ak potrebujem špeciálny chlieb.
Takže ten recept :
http://www.toprecepty.cz/recept/5025-univerzalni-c...

Pekla sem bílý ,toustový i celozrnný i přímo s krabice.Zkoušela sem suché i čerstvé kvasnice a výsledek byl stejný.My jsme bez chleba a sousedovy slepice mají hody.:-S

Ola (neregistrovaný/á) podle mne bude něco špatně s pekárnou:-(. Dělá ti to u všeho?

Mám pekárnu Eta Siesta a zatím nejsem spokojená.Když dám všechny suroviny do pekárny těsto krásně nakyne ale jakmile dojde k hlazení tak těsto spadne a zdeformuje se celý bochník když se dopeče je z toho nedobrá sražená placka.Může mě někdo poradit co s tím?Děkuji:-((

amalinka11 , ja mám pekáreň ETA SIESTA a som s ňou veľmi spokojná. Nám vyhovuje, nie je drahá a pečie dobre. Ale každý má skúsenosti so svojou, takže asi názory budú rozdielne.:-K

amalinka11 1. 1. 2010 14:07
prosím jestli mi můžete napsat jaké máte zkušenosti s jednotlivými značkami pekáren vybírám která je nejlepší podle skušeností uživatelek nebo alepoň odkaz na nějakou diskuzi kde bych se to dozvěděla

Vando, můžeš.;-)

Dobrý den mohu upéct v domácí pekárně i sekanou?děkuji za odpověď:-p

Dievčatá, ďakujem:-/ Pozrela som ten uvedený web a konštatujem, že recept je odpísaný nie odtiaľ z topov, ale z iného webu, kde som ho pred časom vložila. Nechcem robiť reklamu iným webom na týchto stránkach, ale dovolím si pre porovnanie uviesť zdroj : http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JNPPEN...

Terezko, taky si myslím, že Gábina to tak nemyslela. Nic si z toho nedělej, buď nad věcí, to jsou samé maličkosti. Když nejde o život, tak jde o ....;-)

Tejao, omlouvám se, že jsi to špatně pochopila :-8:-8 CHtěla jsem tě upozornit, že od tebe někdo kopíroval recept :-! Protože na těch stránkách je vložen nedávno a ty už jsi ho napsala dávno předtím.

Tejajo nesmutni,jistě se to vysvětlí:-),ale opravdu tě to vzalo,tak si to tak neber,vždyť víme že nemáš zapotřebí něco kopírovat,jsi šikovná a ostřílená kuchařinka:-D:-D

Tématické fráze:
recepty na chleba z domácí pekárny, domácí chleba recepty, langoše těsto recept, chleba z domácí pekárny recepty, domácí pekárny chleba, pekárna na chleba recepty, domácí kuchařka, domácí sekaná recept, domaci pekarna-recepty, domácí recepty, domácí sekaná, bramborová buchta, recepty na chleb z domaci pekarny, vdolky recept, recept na chleba z domácí pekárny, langoše těsto, chleba z domácí pekárny, baba, bramborová baba, sekaná z pekárny

Suroviny:
brambory, mouka hladká, vejce, sůl, pasta feferonková, česnek, cibule, kmín celý, majoránka, prášek do pečiva, slanina uzená, zelí kysané, olej

Přidat fotografie receptu