Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová baba z domácí pekárny

Hodnocení receptu je 4,0 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 292 kJ /
3 894 kcal
Bílkoviny69,81 g
Tuky233,70 g
Vláknina52,31 g
Cholesterol 399 mg
Sodík 10,64 g
Sůl26,69 g
Sacharidy353,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory, česnek a cibuli rozmixujeme, nalijeme do pekárny, přidáme rozmíchané vejce a ostatní přísady. Pečeme na programu SPRINT. Po upečení vyklopíme a přeložíme do olejem vymazaného pekáče spodem nahoru. Krok 2: Nakrájíme nadrobno slaninu, obložíme jí vrch i okolí bramborové baby. Dáme do vyhřáté trouby na 20 minut zapéct (při 200°C). Krok 3: 5 minut před dopečením obložíme vyždímaným kysaným zelím a dopečeme. Babu nařežeme na plátky a podáváme se zelím nebo bez zelí s acidofilním mlékem nebo kefírem.

Zveřejněno 3. 5. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová baba z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pyX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová baba z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pyX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Ola:Dávaš tam hodně vody když je promíchané musí jen pružit a ne se lepit na prsty nesmí být moc řídké jinak vždy spadne.

Vanda:VANDO SEKANA V DOMACI PEKARNE NEMA CHYBU JE STAVNATA MY UZ JINAK NEPECEME DAM VSECHNY SUROVINY A TROSKU PRASKU DO PECIVA A PECU ASI TAK HODINU A CTVRT NEMA CHYBU DOBROU CHUT

Ahoj, spíš něco pro Olgu,
mám ETA Siesta a nemůžu si ji vynachválit. "Sebral" jsem ji bábině, která ji přestala používat poté, co jí několikrát geclo(spadlo) těsto. Je jedno, jestli pečeš z krabiček, či směsných mouk, sušeného droždí, nebo rozmíchaného v mléce.
Zjistili jsme, že to způsobuje rozdíl teplot. Když jsem ji jednou přinesl z komory do kuchyně (rozdíl cca 20°C) tak mi taky těsto geclo. Od té doby, co ji nechám cca hodinu se ohřát na pokojovou teplotu se mi to nestalo ani jednou.
Třeba to jako tip pomůže.:-)
PS: Já miluju chleba se zapečenými škvarky, k tomu už není třeba nic mazat :-8

Ola, príčin môže byť viac. V prvom rade, skontroluj hustotu cesta pri miesení, cesto nesmie byť riedke ako na koláč, musíš mať z neho guľu. Ďalšou príčinou môže byť droždie. Ja používam čerstvé droždie, na jeden chlieb dávam asi 15-16 g droždia, bez ohľadu na to, či používam ražnú, celozrnnú alebo grahamovú múku ( miešam vždy s pšeničnou ). Netreba dávať viac, cesto môže prekysnúť a potom spadne. Pekáreň môžeš otvárať kedykoľvek, ale len do posledného kysnutia. Na chlieb najčastejšie používam probram SPRINT, a háky vyberám pred pečením. Takže je to čas na displeji 1:20, je to po hladení, vyberiem háky a už sa pekáreň nesmie otvoriť. Inak hrozí spadnutie cesta, lebo sa podchladí.
Rada by som podotkla, že kým som sa naučila upiecť poriadkny chlebík, s ktorým som bola spokojná a ktorý som už mala vychytaný, prešlo asi 3-4 mesiacov. Nie je chyba v pekárni, proste sa potrebuješ naučiť ako na to.
Ak ti môžem doporučiť chlieb, skús upiecť podľa receptu, ktorý používam vždy, mení sa len múka, semienka a prípadné vložky ako pažitka, cibuľka, provensálske korenie, bazalka... ale tieto prísady už dávam iba niekedy, ak potrebujem špeciálny chlieb.
Takže ten recept :
http://www.toprecepty.cz/recept/5025-univerzalni-c...

Pekla sem bílý ,toustový i celozrnný i přímo s krabice.Zkoušela sem suché i čerstvé kvasnice a výsledek byl stejný.My jsme bez chleba a sousedovy slepice mají hody.:-S

Ola (neregistrovaný/á) podle mne bude něco špatně s pekárnou:-(. Dělá ti to u všeho?

Mám pekárnu Eta Siesta a zatím nejsem spokojená.Když dám všechny suroviny do pekárny těsto krásně nakyne ale jakmile dojde k hlazení tak těsto spadne a zdeformuje se celý bochník když se dopeče je z toho nedobrá sražená placka.Může mě někdo poradit co s tím?Děkuji:-((

amalinka11 , ja mám pekáreň ETA SIESTA a som s ňou veľmi spokojná. Nám vyhovuje, nie je drahá a pečie dobre. Ale každý má skúsenosti so svojou, takže asi názory budú rozdielne.:-K

amalinka11 1. 1. 2010 14:07
prosím jestli mi můžete napsat jaké máte zkušenosti s jednotlivými značkami pekáren vybírám která je nejlepší podle skušeností uživatelek nebo alepoň odkaz na nějakou diskuzi kde bych se to dozvěděla

Vando, můžeš.;-)

Dobrý den mohu upéct v domácí pekárně i sekanou?děkuji za odpověď:-p

Dievčatá, ďakujem:-/ Pozrela som ten uvedený web a konštatujem, že recept je odpísaný nie odtiaľ z topov, ale z iného webu, kde som ho pred časom vložila. Nechcem robiť reklamu iným webom na týchto stránkach, ale dovolím si pre porovnanie uviesť zdroj : http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JNPPEN...

Terezko, taky si myslím, že Gábina to tak nemyslela. Nic si z toho nedělej, buď nad věcí, to jsou samé maličkosti. Když nejde o život, tak jde o ....;-)

Tejao, omlouvám se, že jsi to špatně pochopila :-8:-8 CHtěla jsem tě upozornit, že od tebe někdo kopíroval recept :-! Protože na těch stránkách je vložen nedávno a ty už jsi ho napsala dávno předtím.

Tejajo nesmutni,jistě se to vysvětlí:-),ale opravdu tě to vzalo,tak si to tak neber,vždyť víme že nemáš zapotřebí něco kopírovat,jsi šikovná a ostřílená kuchařinka:-D:-D

Milá Gabika, teraz som veľmi znechutená, pretože bez toho, aby si sa informovala, ma podozrievaš z kopírovania. Recept je okopírovaný, ale opačným smerom. Tento recept osobne vymyslel môj manžel, nikde nebral nijaký zdroj, má rád zemiakovú babu, tak robil experimenty v pekárni. Na Chytrú ženu nechodím, bola som tam párkrát a dosť. Keď v lete prebiehala tu na topoch súťaž, mohli sa písať články. Napísala som jeden o domácej pekárni a poslala. Ten recept som do toho článku už dala. Článok ešte nie je zverejnený, ale je k dispozícii majiteľov webu. Vkladateľku pravdepodobne poznám, ak je to to Sluníčko, ktoré poznám ja. Overím si to. Prepáč, ale veľmi si sa ma dotkla, pretože tento recept je skutočne manželovým receptom, ani ja som ho neovplyvňovala, pretože to jedlo pripravoval v čase, keď som nebola doma. Možno by bolo dobre sa najprv informovať a potom niekoho obviňovať. Ja osobne som dala tento recept tu a ešte na Recepty.cz. Je mi smutno.

http://www.chytrazena.cz/vareni/bezmasa-jidla/doma...Právě jsem objevila tento okopírovaný recept zde :-(

Tématické fráze:
recepty na chleba z domácí pekárny, domácí chleba recepty, langoše těsto recept, chleba z domácí pekárny recepty, domácí pekárny chleba, pekárna na chleba recepty, domácí kuchařka, domácí sekaná recept, domaci pekarna-recepty, domácí recepty, domácí sekaná, bramborová buchta, recepty na chleb z domaci pekarny, vdolky recept, recept na chleba z domácí pekárny, langoše těsto, chleba z domácí pekárny, baba, bramborová baba, sekaná z pekárny

Suroviny:
brambory, mouka hladká, vejce, sůl, pasta feferonková, česnek, cibule, kmín celý, majoránka, prášek do pečiva, slanina uzená, zelí kysané, olej

Přidat fotografie receptu