Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Povánoční dietka 1. den

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

k.radulka k.radulka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 3 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 149 kJ /
514 kcal
Bílkoviny11,10 g
Tuky36,90 g
Vláknina13,65 g
Cholesterol 59 mg
Sodík 399 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy27,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory omejeme, kapustičky očistíme a omejeme, osolíme. Krok 2: Dáme do parního hrnce a dusíme 30 minut. K jedné porci dáme jednu lžičku tatarky.

Zveřejněno 11. 1. 2011

Poznámka autorky k.radulka

Jeden z receptů jak dietně a chutně papkat, dám jich tu víc. Tento nazvěme den 1. Takže kdo má špíčky, tak šup do toho, jezte se mnou a budeme do léta pěkný holky. Cca jedna porce má 1700 kJ, což odpovídá obědové porci při redukční dietě

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Povánoční dietka 1. den

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rYvK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Povánoční dietka 1. den

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rYvK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

olinko to nebylo míněno na tebe že se ptáš, to je v poho, jen že se nám nikdo k té dietě nepřidal že bude s námi hubnout:-O

Radulko, ty se mračíš, že nemáme zájem o dietní recepty. Asi se ti to moc nezdá, že se pořád na něco ptám. ale pokud uvádíš energetickou hodnotu, tak bych chtěla vědět jak jsi k tomu došla. Píšeš, že být na dietě neznamená nejíst uzené, stačí umět počítat kalorie. Tak si to chci taky spočítat a k tomu potřebuju znát kj u tý uzený kýty.;-)

Radulko, já určitě mám zájem.:yes: Ale víš, když něco dělám, tak na 100%. Takže pokud budu počítat příjem v kj, chci to mít přesně. A protože tu uzenou kýtu nemůžu nikde najít, bombarduju Tebe. Myslela jsem, že když jsi sem dala energetickou hodnotu, tak to přece musíš vědět. :-?

Asi nemáte zájem o dietní recepty:-(

Radulko, tam uzená kýta není, můžeš to sem prosím dopsat? Já to fakt nemůžu nikde najít. Krkovice, bůček, to jo, ale kýtu bohužel.

Recept pěkný - jen bych to vepřové maso vyměnila za buď uzené kuřecí stehno bez kůže, nebo kuřecí uzenou šunku (vcelku 100 g) a nebo se dá sehnat v krámu krůtí prso uzené ;-) Když už uzené vepřové - tak jedině onu zmiňovanou kýtu a nebo kotletu - ne krkovici ;-) Ale jednou za čas (měsíc) se dá zhřešit ;-)

Olina 16 - uzená krkovice na 100 g má cca 1830 kJ, uzená kuřecí šunka má na 100 g cca 790 kJ.

olinko najeď na stránky stob.cz tam máš tabulky s hodnotama.

Radulko, můžeš mi, prosím ,napsat kalorickou hodnotu uzené kýty,(a příp i plecka) když jsi psala, že umíš počítat kj. Já to nemůžu nikde najít. Díky.:-)

Leni prosit můžeš ale to je tak vše;-)

příště bych pasla ingredience na jednu porci, většinou to nikdso jiný než ten co che mít pár kilo lehčí nebude, takže zbytečné přepočítávání :-)

Ten recept je prima. Kaloricky naprosto v pořádku. Na oběd se krásně hodí. Parní hrnec je skvělá věc. Pana Havlíčka mám ráda, rozumí svému oboru a pomáhá lidem, co mají problém s nadváhou. :yes:

Holky s tím uzeným je to kýta nebo libové plecko, určitě né krkovice. Tohle uzené je z plece, to prorostlé jsem nejedla;-)

maris neber to nějak zle. Píšu to co mi napsal dietolog, taky jsme se u toho s manželem nasmáli. Je tam více takových špeků. Asi myslí polévkovou lžíci, doufám :D

Tak já bych se ještě zeptala (nešťourám, myslím to v dobrém), jaké je to uzené maso a jakou má kalorickou hodnotu. Na tom obrázku mi přijde lehce prorostlé. A pak bych se moc přimlouvala, jestli by do receptu nešla dopsat gramáž.:-)

Brambory typu A - jsou normální brambory, rozhodně ne nové. Ty musí každý nejen kuchař poznat podle šlupky. Martina72 má pravdu.

Radulko, problém s dělením nemám, to mi věř:-)), ale mám problém s tím, jestli je na porci jedna lžička nebo jedna pol. lžíce / jak uvádíš v surovinách /. Ale už to, prosím , neřeš, je to vlastně jedno..

kapustiček cca 10 - 12 kuliček na porci- 100 gr. jsou dietní takže když si jich dáte víc tak to nevadí. Havlíček je dietolog, byl i v televizi a je to výživový poradce především sportovců a známích lidí.

Martinko no vidíš tak každý bude vědět i že nebude jíst brambory s tvrdou slupkou, kdyžtak to poznají z fotky ;-)

Maris recept je na tři porce tak je jasné že tři lžičky tatarky budou asi po jedné lžičce třem strávníkům. Deset brambor znamená každému tři brambory a jednu vyhodit a uzeného cca 100 gramů :-))

Redukční dieta, kde se může uzené s tatarkou by se mi líbila, ale radulko, když už uvádíš kJ, tak napiš i gramáž. Např. dva plátky uzeného mohou mít 100 g nebo taky např. 300g a síťka kapustiček je taky široký pojem. V surovinách máš 3 polévkové lžíce tatarské omáčky, v postupu uvádíš jen lžičku na porci - to je taky velký rozdíl.:-S
Zeptala bych se Havlíčka, ale netuším kdo to je:-):-))

Nikoho poučovat nemusím, kdo o tom má ponětí, tak ví, o čem mluvím:-K

Tak nás pouč Martinko

Radulko, mně připadá, že ty vůbec nevidíš rozdíl mezi pojmem nové brambory a brambory na uskladnění;-)

brambory typu A ano ale jestli na uskladnění tak to asi ne :-))

Mohla bys to tedy připsat do receptu, protože nové brambory a brambory typu A na uskladnění, není totéž;-)

Holky nevím proč si myslíte že být na dietě znamená nejíst nebo nejíst uzené?! :-O Ono stačí jen umět počátat kalorie.

Nové brambory nebo brambory typu A s jemnou slupkou maj ted všude v obchoďáku.

jo chocolate tak to řekni Havlíčkovi, mám dietu od něj:-D:yes:

Nehledě na to, že zeleninová jídla jsou s uzeným, kde teď po vánocích vezmu nové brambory:-?

A také nevím,kde sehnat v lednu nové brambory.:-/

Myslím, že uzené maso a dieta spolu zrovna moc nekamarádí. Lepší by bylo kuřecí, krůtí, králík apod. A pokud se uvádí počet kj, bylo by dobré uvést i množství surovin v gramech. Jinak jsem ovšem vděčná za každý nápad na dietnější jídlo a recept, kde je energetická hodnata spočítaná

chocolate 11. 1. 2011 16:20
Radko, máte výborné recepty, ale uzené a tatarka fakt nejsou dieta.Takhle kuřecí plátek a třeba česnekový jogurt jako dip k bramborám..;-)I když způsob přípravy je super.

Tématické fráze:
povánoční dieta, povánoční diety, povanocni jidla, uzená kýta kj, povanočni obed, jak spočítat kalorie, uzené kuřecí maso bez kůže kj, havlíček dieta, zeleninová jídla, vepřová plec - kalorická hodnota, povánoční recepty, gramaz porci, uzene stehno kureci pri diete, povánoční jídlo, uzené stehno kalorická hodnota, gramáž porcí dieta, povánoční dieta diskuze, uzená kýta energetická hodnota, omáčky dietního poradce havlíčka, uzené dieta

Suroviny:
brambory rané, kapusta růžičková, maso uzené, tatarská omáčka, sůl bylinková

Přidat fotografie receptu