Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Melta lépe

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

kaolin2

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: libovůle

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Domácí pivo černé si vyrobíme: libovolné množství vody a v ní uvaříme meltu (dáme jí trochu více než na obyčejné pití), po zchladnutí přelijeme do demižonu, přidáme chmel, čím víc, tím líp, a přidáme rozkvašené kvasnice s cukrem. Čím víc cukru, tím větší síla. Krok 2: Po 3 dnech je to burčák, po týdnu výčepní a 14 dnů a déle ležák. Pozor na volné uzavření demižonu, já musel proto znovu vymalovat, také dávkování podle vlastního uvážení a pijme ho raději doma. Dobrou chut

Zveřejněno 11. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Melta lépe

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wkAM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Melta lépe

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wkAM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Doma vařené černé pivo jsem našla na netu na následujících stránkách:
1/ http://kmotrdrobek.mypage.cz/menu/domaci-piva-a-kv...
(Suroviny: 50g suchého chmele, 700g cukru, 300g melty, 40g kvasnic, 6l kvalitní vody bez chloru)

2/ http://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/napoje/re...

kaolin2 - vypadá to, že jsi asi nějaká netýkavka. Nemusíš se hned čertit, že ti, kteří pivo nikdy nevařili, receptu nerozumí. ;-) Pokud svůj recept myslíš vážně, doplň požadované údaje alespoň přibližně, a pokud to měl být jen humor, tak ten máme na jiných stránkách (DISKUSE - OSTATNÍ). Tady jsou jen recepty, které se dají skutečně uvařit.
:-S Jak by se Ti líbil třeba recept na bábovku: do mísy dej nějakou mouku, prášek do pečiva, cukr, sůl, zalij to mlékem a přidej nějaké to vajíčko-z bílků sníh (čím více, tím lépe). Peč asi 50 min, dokud to není propečené - zkoušej špejlí.

Fakt tu je dnes jeden vtipnější recept za druhým :no::-((

Kaolin: docela určitě, už jen proto, abych se s takovým "něčím" zbytečně neopravovala :-)

ˇžížalko a není to škoda?
:-K:-K

:no: opět další rádobyvtipálek...tohle bych opravdu doporučila adminům vymazat, myslím, že Toprecepty mají na víc :-//

Kategorii "humorné recepty" tu bohužel nemáme:-/

pro ty kteří nerozumí! Jestli mohl být otištěn recept jak uvařit meltu ,ukázal jsem jak je možné to zpestřit,Myslím ,že humor patří nejen k jídlu a je mi trošku líto těch kteří se bez něj obejdou:-K

Taky myslím, že to je recept na domácí tmavé pivo...což o to, špatné to být nemusí, ale pro toho, kdo to dělá poprvé, bych uvítala aspoň přibližné množství všeho. Pojem "čím víc, tím líp" je relativní ;-) A taky bych prosila upřesnit to uzavírání. Tak, jak je to nyní popsané, můžu chápat i že nemá být moc natěsno uzavřený demižon, ale i naopak, že je lépe natěsno, aby to nevyteklo:-O

Podle mě to vypadá na recept na nějaké tmavé pivo;-)

sis spletl stránky:no:vtipy jsou na jiných stránkách:-((

Bohužel, taky tomu nerozumím :-(

kaolin2 - buď napsat srozumitelně, nebo smazat :no:

Asi mi to dnes nezapaluje, ale z tohodle nechápu nic:-O

Tématické fráze:
pivo z melty, jak uvařit meltu, melta recept, jak se vaří melta, melta, dietní recepty, jak se dela melta, černé pivo z melty, recept na domaci pivo, domácí pivo z melty, vaření melty, melta dávkování, top melta, domácí melta, vareni piva z melty, babicovy dobroty recepty, jak udělat domaci burčak, davkovani melty, pivo melta, domácí černé pivo z melty

Suroviny:
melta, cukr, droždí, chmel suchý, voda

Přidat fotografie receptu