Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarkový štrúdl s jablky

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 štrúdly

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 956 kJ /
4 053 kcal
Bílkoviny93,74 g
Tuky222,45 g
Vláknina33,40 g
Cholesterol 649 mg
Sodík 1,09 g
Sůl2,76 g
Sacharidy402,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Škvarky rozemeleme a přidáme do mouky smíchané s polovinou prášku do pečiva. Dále přidáme vejce rozšlehané se špetkou soli, na prášek roztlučené hřebíčky, zalijeme 2 až 3 lžícemi mléka a vypracujeme tužší těsto. Krok 2: Nejméně půl hodiny odpočinuté těsto rozválíme na obdélníkový plát, který posypeme strouhankou, poklademe jablky nakrájenými na tenké plátky, rozdělíme rozinky a zasypeme lžící mleté skořice. Krok 3: Plát zavineme, položíme na pomaštěný plech a potřeme rozšlehaným žloutkem. Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě 30-45 minut.

Zveřejněno 13. 1. 2011

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-recept mi přišel emailem bez jména autora.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarkový štrúdl s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RLDK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarkový štrúdl s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RLDK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

Janka, dobre , že si ten recept tu dala :-D je to veľmi dobrá kombinácia :yes::-D+7

:-p:yes:

No, není to špatné. Jen recept byl tak zmateně popsaný, že jsem vlastně nevěděla, co s tím cukrem, jestli má jít do těsta, nebo jen na jablka.. Tak jsem ho do těsta nedala, jen na jablka a myslím, že klidně mohlo být trochu i v těstě;-). Taky myslím, že nemusí být skořice a cukr, ale klidně jen skořicový cukr;-). Já těch škvarků měla jen asi 200g, potřebovala jsem je nějak spracovat, tak proto tady ten úlet. Každopádně, je cca 10 hod a moc ho tam není..:-D Jo a ty jablka bych příště raději nastrouhala;-)

Och, vypadá to skvěle, o víkendu jsem chtěla dělat štrůd, tak vyzkouším tento, vypadá neuvěřitelně chutně:-D:-D:-D. Už aby byl konec pracovní doby:-!.:yes:

:-pten bude určtě moc dobrý:yes:+4

Jani v tuhle hodinu mě děláš takové chutě???:-8

Jani:-Kkoukám, :-Ože jedeš podle vzoru Isahu:-K nejlépe v pozdním večeru vložit na topky dobroty receptu:-S:yes::-K;-)
Jasně 3.tí bodík posílám:yes:, neb je to podobné jako když já z plsního sádla štrúdlik dělám:-p:yes::-K

hned bych se zakousla :-K

Aničko, taky jsem na to koukala, jak sůva z nudlí, ale štrůdl je fakt dobrý;-)

:-OTy brďo:-*to je zajímavé těsto;-)ale podle fotky bude štrůdlík mňamkovní:-p+1:yes:

Tématické fráze:
škvarkový štrůdl, štrůdl ze škvarkového těsta, škvarkové těsto na štrůdl, štrudl, štrůdl se škvarkama, škvarkový jablečný štrůdl, škvarkový závin s jablky, moučníky s jablky, škvarkový koláč s jablky, štrůdl s jablky, plsní sádlo, jak spracovat jablka, štrudl z plsního sádla, skvarkovy štrůdl recept, závin škvarkový s jablky, testo na strudl z plsniho sadla, recept škvarkový štrudl, strudl z jablky, jak spracovat jablko, štrůdl se škvarkvama

Suroviny:
mouka hladká, prášek do pečiva, jablko, kůra citronová, škvarky, mléko, vejce, žloutek, sůl, koření hřebíček, strouhanka, rozinky, skořice, jablko

Přidat fotografie receptu