Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelné závitky v kysaném zelí - v pomalém hrnci

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 371 kJ /
3 196 kcal
Bílkoviny265,76 g
Tuky95,04 g
Vláknina65,73 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 19,94 g
Sůl49,02 g
Sacharidy289,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mäso a údenú klobásu - 200 g spolu pomelieme. Krok 2: Ryžu premyjeme a cca 3 min. varíme. Krok 3: Cibuľu pokrájame na drobno a udusíme na masti. Krok 4: Celú kapustu oberieme od vrchných listov, dáme do vriacej vody, varíme, keď listy zmäknú, vyberieme - pekne dokola orezávame listy. Vrátime hlávku do vriacej vody a opakujeme. Z listov zrežeme rebro. Ak máme kyslé listy zo suda, tento relatívne prácny bod odpadne. (Dajú sa zrýchlene za pár dní vykvasiť v slanej vode na tento účel aj samotné.) Krok 5: Zmiešame mleté mäso a mletú klobásu s ryžou, vajcom, korením, udusenou cibuľou, mletou paprikou, cesnakom, soľou. Na listy kladieme plnku, zvinieme a formujeme balíčky. Krok 6: Na dno pomalého hrnca dáme vrstvu premytej kapusty, na to dáme rascu a korenie, rozložíme plnené listy, kolieska klobásy, zas vrstvu kapusty, rozmrvenú kocku, paprikový pretlak, zas naplnené listy a koreniny, posledná vrstva je kapusta. Zalejeme vodou, aby bolo všetko ponorené. Krok 7: Nastavíme HIGH 5,5 hodín, po 4,5 hodinách múku zmiešame s vodou a vlejeme, ochutnáme a dochutíme, ak sa nám zdá málo slaná alebo kyslá a ešte varíme 1 hodinu. Krok 8: Varila som veľké množstvo, vo veľkom, 6 litrovom PH, bol skoro úplne plný, preto aj taká doba varenia. Zrejme menšia dávka chce kratší čas. Z tejto dávky som mala 22 plnených listov.

Zveřejněno 15. 1. 2011

Poznámka autora magdalenka

Konzumujeme s kyslou smotanou a čerstvým chlebom. Najlepšie chutí na druhý deň.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelné závitky v kysaném zelí - v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D0ox

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelné závitky v kysaném zelí - v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D0ox

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Krásně popsaný postup, posílám bodík! :-D:yes:

Mstibor Háborů 10. 3. 2017 19:01
Menší dávka v pomalém hrnci v žádném případě neznamená kratší dobu vaření, nedosáhlo by to potřebné teploty.

Isu, ja mám dojem, že všade sa kapustné, teda zelné, listy plnia. Jedla som ich v Nemecku aj v Chorvátsku aj v Maďarsku. V Čechách ešte nie, ale možno som na ne nenatrafila. Na východnom Slovensku im hovoria golubce. Existujú viaceré varianty, rôzne druhy mäsa a koreniny. Je to trochu prácne jedlo, ale výsledok stojí za to.
Moja rodina ho miluje, robím aj variantu bez kvasenej, iba čisto s hlávkovou kapustou. Až vyskúšaš, daj vedieť.

magdalenko, neříká se tomu taky golubce nebo golubky? někde jsem četla spor, zda je to ukrajinské nebo cikánské jídlo....vypadá to, že se k němu jako k tradičnímu pokrmu hlásí obě strany :-)

já jsem něco podobného jedla...a moc mi to chutnalo :yes: musím zkusit, občas už mám těch sekaných a karbanátků plné zuby ;-)

:-O:-p:yes::-))

To musí být dobrota:-p:yes:, určitě vyzkouším:-)+

Vypada to skvele, pridala jsem 2. bodik. :yes::-K

Ani já nevlastním pomalý hrnec, asi si pořídím větší byt na stará kolena, co nadělám?:-D Magdi, moc se mi to líbí:-p:yes:

Tohle moc miluju:-p:yes::yes:, jen peču normálně, pomalý hrnec nevlastním

:-p:yes:

Dnes jsem koupila kapustu na závitky.Máme to moc rádi s rajskou omáčkou:-p.

Tématické fráze:
ukrajinské golubce, zelný list na koleno, zelny hrnec, golubce, maďarské zelné závitky, golubce po slovensku, plněné zelné listy recept slovensko, golubce v pomalém hrnci, zelí v pomalém hrnci, golubky, zelné závitky, cikánské golubky, zeli pomaly hrnec, pomalý hrnec a zelí, zelné závitky na zelí, cikanske zelne zavitky, pomalý hrnec recepty, ukrajinské závitky, vepřové na zelí v v pomalém hrnci, zelne zevitky ze zeli slovenske

Suroviny:
zelí kysané, plec vepřová, klobása maďarská, rýže, vejce, cibule, olej, česnek, paprika sušená sladká, sůl, pepř, bobkový list, rasco, maggi, protlak paprikový, mouka polohrubá, zelí hlávkové

Přidat fotografie receptu