Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený králík s bůčkem

Jak docílit šťavnatého králičího masa? Přidáme k pečení ještě kousek dobrého bůčku, jako v našem receptu. Králičí maso bude šťavnatější a bůček dodá výbornou chuť nejen masu, ale i omáčce. Podávat můžete s knedlíky a špenátem.

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucerova45 kucerova45

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 100 min

120 min (20 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 388 kJ /
2 483 kcal
Bílkoviny99,94 g
Tuky199,76 g
Vláknina33,60 g
Cholesterol 340 mg
Sodík 402 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy66,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka naporcujeme, bůček nakrájíme na plátky. Na dno pekáče dáme nahrubo nakrájenou cibuli a polovinu nasekaného česneku. Krok 2: Králíka s bůčkem osolíme a okořeníme kmínem, novým kořením, kořením na divočinu, tymiánem a střídavě narovnáme do pekáče s cibulí a česnekem. Krok 3: Na maso dáme druhou polovinu nasekaného česneku a kousek másla, podlijeme trochou vody a dáme péct do trouby vyhřáté na 190 °C, asi na hodinku. Krok 4: Pak maso obrátíme, přiklopíme druhým pekáčkem a dopečeme doměkka.

TIP: Jak špikovat králíka

Zveřejněno 16. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený králík s bůčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RLJq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený králík s bůčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RLJq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

:-)<3:yes::yes: souhlasím - domácí králík a bůček je skvělý :-K

A když je ještě králik domácí,potom je to mňamka:-p:yes:

Evi, dneska jsem pekla králíka s bůčíčkem a kmínem a olizujeme se ještě teď. Měli jsme se špenátem a bramborovým knedlíkem. Prostě super klasika:-p Přidávám ti fotky;-)

Kučerová - tak tohle také můžeme:-D:yes:

Kučerová, králíčka peču nejčastěji s bůčkem, není pak vůbec suchý a ty chutě z mas se krásně prolnou a šťáva má moc dobrou chuť. Dávám 1.boda:yes:

Tématické fráze:
pečený králík s bůčkem na česneku, pečený králík s bůčkem, králík s bůčkem na česneku, pečený králík, kralik s buckem, pečený králík se špenátem a bramborovými knedlíky, pečený králík s bůčkem na zelenině, pomalu pečeny králík s bučkem...., kralik peceny s buckem, na kolik stupňů péct králíka, pečený králík se špenátem, jak péct králika, na kolik péct králíka, peceny bucek s kralikem, pečený králík recept, kralik pečený recept, králík na česneku s bučkem, pečený králík s uzeným bůčkem, pomalu pečeny králík, pomalu pečený králík s bůčkem

Suroviny:
králík, bůček, cibule, česnek, sůl, koření na divočinu, koření nové koření mleté, kmín celý, tymián, máslo

Přidat fotografie receptu