Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí pěna

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Pajaska Pajaska

Náročný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 194 kJ /
1 720 kcal
Bílkoviny85,06 g
Tuky149,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,02 g
Sodík 340 mg
Sůl1,31 g
Sacharidy8,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vše, kromě másla a smetany, dáme do mixeru a rozmixujeme na jemno. Poté mix smícháme se smetanou a zašleháme postupně máslo. Podle potřeby ještě dochutíme. Krok 2: Vznikne nadýchaná pěna. Tou naplníme cukrářský sáček a naplníme jím např. vydlabaná rajčata a pak ozdobíme sekaným bílkem, roličkou šunky, vlašským ořechem a petrželkou nebo naplníme malé rozpůlené papriky, zdobíme pažitkou, trojúhelníčkem tvrdého sýra. Krok 3: Asi 1 cm kolečka salátových okurek, bílek, kopr nebo plátky šunky potřeme pěnou, zarolujeme, na šikmo, přepůlíme a ozdobíme sterilovanou okurkou, paprikou, petrželkou. Krok 4: Plníme malé větrníčky z odpalovaného těsta či pečené paštičky z listového těsta, slané sušenky aj. Povrch můžeme potřít trochou želatiny, kvůli lesku a tak rychle to neokorá. Krok 5: Výborné jako předkrm či na studené mísy. Zkoušela jsem i z kuřete a bylo to také moc dobré.

Zveřejněno 19. 1. 2011

Poznámka autorky Pajaska

Tento rodinný recept dělám, pokud zbude nějaké maso z pečeného králíka. Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí pěna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jnWR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí pěna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jnWR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Králíka moc nemusím, ale pěna je super:-p:yes:

Čokoládko,nic se vůbec neděje.Já bych napsala do receptu vařené žloutky,pokud bych takové použila.;-) Unáhleně jsem asi reagovala na ty žloutky,protože spousta lidí má obavy z použití syrových vajec.
Jo dneska ani nevíme co jíme,že?Ať se podaří a chutná.:-K

Cokoladko, take bych chtela vyzkouset, ale tady pouze kralici stehna stoji 20 USD. Jinak tech zloutku bych se nebala, cely zivot delam domaci tatarku ze syrovych vajicek a nikdy se nic nestalo. Dcera dostala salmonelu z rajcat a loni zde dokonce podlehlo dost lidi na bakterii E - colli , ktera byla v cerstvem spenatu....:-?:-?:-? Tak to uz asi nebudeme jist nic, to budeme same modelky....:-K

chocolate 19. 1. 2011 20:10
Nebojím se, naopak se ptám, protože se mi to líbí a nechci to zprznit.Člověk by nakonec nemohl jíst skoro nic, kdyby se bál, že ;-).

Ivo ,viď, ty souchotiny co se prodávají,tomu se nedá říct králík.
Jedině si kup od soukromníka,to je něco jiného.Je jich čím dál méně,škoda.A ti trpasličí?To by asi nezbylo.:-D:-D:-D;-):-)

Ladi,dělávala to moje babička,ona vařila jeden čas v restauraci.Je to už tááák dávno.To v té době byli králíci i na jídelních líscích a když zbylo,tak to zpracovala na tuto pěnu.Pěna měla v té době takový úspěch,že lidi na tuto pěnu chodili extra.;-):-K

Ne ne,mají tam funkci emulgátoru.;-) Pokud se bojíš čokoládko,dej vařené a přidej lžičku smetany navíc.:-)

ukládám, na pohoštění zase příjemná změna ;-) jen s tím králíkem si nejsem jistá, sice je kolem králíkáren spousta, ale panelových :-// - a králíci jsou v nich možná někde jen ti domácí trpasličí :-8:-D tak snad to kuře, to by šlo ;-)

chocolate 19. 1. 2011 19:12
Ty žloutky jsou, předpokládám, vařené?

Páji,díky za připomenutí:-K:-K mého studentskýho mládí:-8 - tímhle jsme na koleji v Ústí ohromovali při večerních mejdanech,a mám to někde zahrabaný v sešitu, přišla s tím tenkrát spolustudentka a dělala to nejdřív z kuřete a v paprikách nebo rajčátech to bylo:-p:-p:-p:-*:-*:-*. Takže co nejdřív spáchám z králíka a už se těším :-p:-p:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
pěna z králíka, šunka z králíka, králíčí předkrm, kraliči šunka, salmonela kralika, králík recepty, zahrabaný králík recepty, dort kralíkarna, cim potrit kraliky v kralikarne, kralici mousse recept, salmonela v pepři, salmonela v pepři, kralik na spenatu, rozpůlený dort, rozpůlený dort, králíkárna recept zdravě, králičí předkrmy, kraličí předkrm recept, nadýchaná pěna, bakterie e colli na zelenině

Suroviny:
maso králičí, máslo, smetana sladká, žloutek, sůl, pepř, paprika sušená sladká, šťáva citronová, omáčka worcesterová

Přidat fotografie receptu