Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Americký řízek

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Swinga Swinga

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 375 kJ /
2 241 kcal
Bílkoviny14,50 g
Tuky203,50 g
Vláknina11,00 g
Cholesterol 12 mg
Sodík 230 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy82,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové řízky mírně osolíme, opepříme a naklepeme. Pak je rozložíme do zapékací misky a pokapeme olejem. Krok 2: Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 1 cm (mohou být i neoloupané se slupkou řádně vydrhnutou) a promícháme s trochou oleje. Krok 3: Z takto připravených brambor vyskládáme v zapékací misce kolem masa „věneček“. Krok 4: Na každý kousek masa dáme půlku kompotované broskve, nastrouháme tvrdý sýr a poprášíme troškou mleté papriky. Krok 5: Takto připravené řízky necháme odležet dva dny v chladu a pak teprve upečeme (asi 25 min.). Podáváme se zeleninovou oblohou, různými zeleninovými saláty a zapíjíme dobrým vínem.

Zveřejněno 20. 1. 2011

Poznámka autorky Swinga

kdo má může dodat foto

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Americký řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/koWX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Americký řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/koWX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Veronika Jana: no tak nějak:-O:-O:-O

Bibinko, opravdu jsi nechala v lednici 2 dny plátky masa, na tom broskev a sýr, okolo brambory, pak jsi to dala do trouby a upekla a vyšlo z toho to co je na fotce???

:-O

:-O

Daniella O.:Ja ziji v USA ale nikdy jsem neslysela nebo videla v restauraci rizek takhle udelany. Ale urcite je dobry I kdyz neni americky

Pejsáčková 20. 1. 2013 13:37
pekla jsem to bez odležení a výborné! Jen se mi to pro pětičlennou rodinu nevešlo do zapékací misky, tak jsem to dělala na plechu. A za půl hodiny bylo maso kupodivu fakt upečené! Takže supr! :-)

Bibinka: Si dobrej soukromník ženská, bylo to takový a takový.. tak napiš jako autor k jakým změnám došlo a nekřečkuj ženská !!

Swingo, moc jsme si pochutnali a dala jsem ti fotky, aby byl recept veselejší a lákavější;-)Dávám 4.bod:yes: a přidávám ti fotky;-)

Po přečtení receptu jsem prolistovala své záznamy a fakt tam je;-) Asi v roce 1999 ho na F1 P.Novotný prezentoval. Nikdy jsem ho nezkusila, ale utkvěl v paměti a opravdu je to tam i s bramborama.;-)

Veprove a brambory se nemohou za 25 min, propect....:-?:-?:-? Kompotovane broskve se ale rozpecou, spis rozblemcaji nebo ne???? Nevim, ziji zde uz peknou radku let a americani tento rizek asi v zivote nevideli..... jeste dotaz, opravdu se to nechava ulezet 2 dny i s tim bramborem???? Dobre to muze byt, ale asi bych udelala klasiku.;-);-):-), jako Maris...:-K

Iri, klídek, já jsem taky nic podobného (stejného) nenašla...jen si pamatuji tu diskuzi pod receptem. (Tedy - myslím, že to bylo tady...:-)) )

chocolate 20. 1. 2011 15:00
Nechci být za rejpala, ale ty brambory budou po dvou dnech v ledničce černé a pokud není maso ve vzduchotěsné dóze, hrozí zkažení.

nevím zda je tu něco stejného koukala jsem ale nic nenašla:-?:-/

marciku - já nevím, snad nám to autorka objasní:-)

....není tady už něco podobného nebo i stejného? Na diskuzi o dvoudenním odležení všech připravených surovin jsem tu, myslím, už narazila.......

Taky jsem na to hleděla když mi to kamarádka poslala ale bylo to moc dobré :-)

Tématické fráze:
americké řízky, dobré řízky, řízky z černého bezu, řízek a brambory, řízek s bramborem, dobry rizek, řízky z brambor, rizek recept, americký kuřecí řízek, řízek s oblohou, vepřové maso s broskví, veprove recepty, brambory a rizek, řízek, řízek-foto, řízek-foto, brambory na řízek, brambory jako řízek, americké brambory s řízkem, řízek s brambory foto

Suroviny:
řízek vepřový, brambory, kompot broskvový, sýr tvrdý, paprika sušená sladká, olej

Přidat fotografie receptu