Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený bůček s jablečno-fenyklovou nádivkou

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 629 kJ /
3 735 kcal
Bílkoviny163,18 g
Tuky307,53 g
Vláknina8,70 g
Cholesterol 719 mg
Sodík 1,32 g
Sůl2,72 g
Sacharidy74,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíky pokrájíme na kostičky, zalijeme troškou mléka a necháme je chvíli nasáknout. Krok 2: Jablko oloupeme a i s fenyklem jemně pokrájíme. Krok 3: Obojí přidáme k rohlíkům, osolíme, opepříme, přidáme žloutek, zázvor, zahustíme strouhankou a nakonec vmícháme sníh z bílku. Krok 4: Do masa prokrojíme kapsu, naplníme nádivkou a sepneme špejlí nebo jehlou. Krok 5: Na povrchu osolíme, pokmínujeme, pekáček přikryjeme / stačí alobalem / a dáme péct do vyhřáté trouby, cca 200°C. Krok 6: Když je maso téměř měkké, odkryjeme a dopečeme dozlatova. Krok 7: Jestliže zbyde nádivka, vytvarujeme šišku a dáme ji péct s masem nebo ji dáme do jiné formy, např. srnčího hřbetu a upečeme zvlášť.

Zveřejněno 21. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený bůček s jablečno-fenyklovou nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OZpN

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený bůček s jablečno-fenyklovou nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OZpN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Díky:-K
Jani, moc jsi mě potěšila a musím Ti říct, že Tvé fotky jsou - a to už delší dobu - nádherné;-):yes::-)

Já jsem Maruško taky ještě fenykl v jídle nezkoušela, snad naposledy, když byly děti malé na prdíky!:-D Máš moc hezké a zvláštní recepty. Co se fotek týká, to je škoda mluvit.:-D Já jsem si všimla, že každý tady má nějaký jiný styl, Eliza, isahu, Mirka, Ivulinka, Hanka Pu, Coolombo, Jenda, ale každý je rozhodně dílo téměř profesionálů;-):yes::yes: No a taky si myslím, že Libor z Radkem na nás můžou být pyšní;-):-D:-D Za tyto stránky se rozhodně stydět nemusí;-)

maris, já přišla na fenykl teprve nedávno, potvrzuji, že je to dobrota :yes: toto vypadá nádherně, při nejbližším fenyklovém nákupu určitě vyzkouším :yes:

Eli, děkuju:-8:-K
Fenykl opravdu stojí za to ochutnat:-p

Maris, ty tvoje fotky...:-O:yes: Někdy bych chtěla být v kůži stolovníků u tebou prostřeného stolu (nikam se nezvu :-D, jen konstatuji ;-) ), to musí být zážitek...
O fenyklu jsme se důkladně pobavily s Isahu, ale ještě jsem ho nepoužila...tedy až na ten známý miminkovský čajíček...;-) Mám mezery a měla bych je vyplnit...

fenykl jsem ještě nejedla,přitom se tu u nás dost používá. Takže ukládám a určitě vyzkouším.zajímá mne jakou má chutˇ;-)bodík ti jde už tedˇ:yes:

Taky jsem fenykl ještě neochutnala, ale co není, může být ;-):yes:

Radost pohledět.A fenykl je moooc fajn...:-p:yes:

:-Ofantastické, vyzkouším:-p:-p:-p, čerstvý fenykl je opravdu dobrý a v této kombinaci:yes::yes:

moc pěknej recepis:yes:

Děkuji, uděláte mi radost, jestli vyzkoušíte, fenykl je moc dobrý:-)

Vypadá to chutně,ale fenykl jsem ještě do ničeho nepoužila ani nezkusila,chce to vyzkoušet.:yes::-pBod přidávám:yes:

Maris, moc se mi ten recept líbí, ale je fakt, že čerstvý fenykl jsem ještě nikdy nejedla, ale mohla bych to vyzkoušet. Dávám ti 1.boda:yes:

Tématické fráze:
pečený bůček s jablky, bůček s jablky, fenykl recepty, pečený bůček s nádivkou, recepty z fenyklu, pečený bůček, kuřecí roláda s nádivkou, forma na pečení bůčku, pečený bůček s fenyklem, pečené kapsy s jablky, do ceho se pouziva cerstvi fenikl, bůček s fenyklem, bůček, fenikl recepty, recept pecene bucek s jablky, pečení bůček s jablky, na co se pouziva cerstvy fenykl, vánoční buček s jablky, mlety bucek peceny ve forme srnci hrbet, bůček pečení s jablky, recept na peceny bucek s jablky

Suroviny:
bůček bez kosti, jablko, fenykl, rohlík, vejce, mléko, strouhanka, zázvor mletý, kmín celý, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu