Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sýrový špíz se čtyřmi druhy sýrů

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

k.radulka k.radulka

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: 3 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 178 kJ /
1 477 kcal
Bílkoviny134,54 g
Tuky94,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 810 mg
Sodík 7,06 g
Sůl17,65 g
Sacharidy22,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sýry rozkrájíme po 6ti kouscích. Tvarůžků je v balení 5 ks, 6. kus nahradíme jiným sýrem, třeba Eidamem. Krok 2: Vejce smícháme s mlékem, moukou, sýrem a špetkou soli, uděláme řidší těstíčko. Sýry napícháme střídavě na 3 špejle, po 2 kusech od každého druhu. Obalíme v těstíčku a ve strouhance, já obaluji dvakrát. Krok 3: Zprudka osmahneme ve friťáku, pokud máte regulátor teploty, tak na 180-190°C tak, aby se rychle osmahly do zlatova. Krok 4: Pak špízy vložte na 1-2 minuty do mikrovlnky, aby se roztavil i sýr vevnitř. Je to takový hospodský fígl. Ale psst, nic jsem vám neprozradila.

Zveřejněno 23. 1. 2011

Poznámka autorky k.radulka

Tvarůžky ještě obaluji v anglické slanině, ale nemusí to být.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sýrový špíz se čtyřmi druhy sýrů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D0On

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sýrový špíz se čtyřmi druhy sýrů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D0On

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Urobila som včera na obed,aj som obalila v slaninke a je to moc dobré,zaujímavá obmena klasického smažáku,ja som dala medzi syr aj veľké olivy,ktoré milujeme :-* Posielam bod a obrázky ;-):yes:

Dobrá večeře. Pochutnali jsme si :-)

:yes::yes::-D:-D Nádhera :yes::yes:

mňááááám :-O:-K

holky, v létě přijede sestra, přiveze mi v zavařovačce;-), dobře zavřený, ale když to otevřeš...:-D:-D. manžela jsem naučila jíst hodně věcí, ale toto nee:-D

Ukládám;-):yes:

Posilam 8. bodik, mam rada. :yes::-K

Světlanko sýr a jiné musíš vždy smažit hooodně zprudka a s co nejvíc olejem. Radši dělám těstíčko než trojobal lépe drží. V hospodě se tak dělá smažený sýr všude.:yes:

...posílám bodík, i když bych nejraději poslala aspoň deset...mně vždycky, ale opravdu vždy některý sýr vyteče, i když ho obaluji dvakrát, tak jsem Ti fakt vděčná za ten fígl s mikrovlnkou:yes::yes:...já dávám sýr po obalení na chvilku do mražáku, ale taky mi to ne vždy pomůže...s tou MW to určitě vyzkouším...:-K

Radko, super, to by si snad dal skoro každý milovník sýra:-p A u mne obzvlášť plus za fotopostup, to vždy oceňuji..;-)

Marci,jedině osobním autem,nevím,zdali by kvůlivá nim nemuseli prohledávat letadlo:-D
Recept vypadá lákavě:yes:

marciku tak tomu já říkám tragedie!!! :-O:-D

:-p:-p:-p:yes:

asi si budu muset nechat dovézt tvarůžky:-//:-Dtady nemaj;-(a já je tolik miluju:-8+:yes::yes:

super:yes::yes:

Tématické fráze:
sýrový špíz, smažený sýrový špíz, sýrové špízy, sýrové špízy smazene, recept na syrovy spiz, sýrový špíz v těstíčku, sýrový špíz recept, smažený sýrový špíz z nivy, sýr špíz, syrový špízy, druhy sýru, 4 druhy sýra, špíz ve friťáku, 4 druhy syra smazene, recept sýrový špíz, syr na spiz, syrový sýr, čtyři druhy sýra, recept na raznici, smazene druhy syru

Suroviny:
sýr niva, sýr tvarůžky kulaté, sýr hermelín, sýr eidam, strouhanka, vejce, mouka hladká, mléko, sýr strouhaný, sůl

Přidat fotografie receptu