Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Semlor

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

www.zarovi.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 715 kJ /
5 190 kcal
Bílkoviny151,36 g
Tuky122,42 g
Vláknina35,40 g
Cholesterol 791 mg
Sodík 1,96 g
Sůl4,88 g
Sacharidy853,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z droždí, trochy cukru a teplého mléka připravíme kvásek, zakryjeme hrneček talířkem. Necháme cca 15 min vykynout. Krok 2: Do mísy prosijeme mouku, rozmícháme v ní sůl, kardamon, kypřící prášek a cukr. Ve zbylém teplém mléce rozpustíme máslo a rozkvedláme 1 vejce. Krok 3: Vykynutý kvásek přidáme do mísy, postupně přiléváme mléko-směs a zapracováváme, až bude těsto pěkně hladké, lestklé a ne příliš lepivé. Uprostřed mísy se vytvoří bochan. Těsto necháme pod utěrkou 1/2 hodiny nakynout. Krok 4: Těsto vyjmeme z mísy a na pomoučeném válu prohněteme. Krok 5: Rozdělíme na 14 dílků. Z každého vytvoříme bochánek a klademe jej na pečící papír na plechu. Krok 6: Bochánky překryjeme utěrkou a necháme odpočinout další 1/2 hodinu. Krok 7: Po vykynutí je potřeme druhým rozšlehaným vejcem a v troubě předehřáté na 225-250°C pečeme 8 až 10 minut. Necháme vystydnout. Krok 8: Bochánkům odřízneme čepičku. Vydloubneme kousek vnitřku, podle chuti k těstu přidáme Mandelmassu a zjemníme trochou mléka. Krok 9: Vzniklou směsí naplníme semlor. Krok 10: Ušleháme smetanu, na vrstvu náplně dáme asi 1/2 dcl šlehačky a přiklopíme čepičkou. Krok 11: Poprášíme moučkovým cukrem.

Zveřejněno 18. 5. 2008

Poznámka autorky www.zarovi.cz

Při teplotě 235°C se nám bochánky zespoda trochu moc upekly. Doporučujeme tedy klidně teplotu 200°C.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Semlor

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Nq

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Semlor

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Nq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Hanka, tipujem, že marcipán...je z mandlí...ale prečo ten záhadný názov?

Ráda bych vyzkoušela tenhle recept, ale bohužel nevím co to je mandelmassa. Díky za odpověď.:-/

Tématické fráze:
kardamon recepty, mandelmassa, kolacky semlor, kardamon recept, recepty kardamon, mandelmasa, kynuty bochan se skorici, recept kardamon testo, kardamon v mlece, mandelmasa recepty, kardamon-recepty, kardamon prášek, mandelmassu

Suroviny:
mléko, smetana ke šlehání, cukr krupice, cukr moučkový, mouka hladká, prášek do pečiva, máslo, droždí, mandelmassa, vejce, kardamom, sůl

Přidat fotografie receptu