Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kotleta na způsob japonského tonkatsu

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 026 kJ /
484 kcal
Bílkoviny25,70 g
Tuky19,88 g
Vláknina6,51 g
Cholesterol 648 mg
Sodík 2,54 g
Sůl5,98 g
Sacharidy39,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev, jablko a zázvor na jemno nastrouháme. Šalotku nakrájíme nadrobno a dozlatova ji orestujeme na oleji. Zasypeme hnědým cukrem, necháme zkaramelizovat a zacákneme dvěma lžičkami balzamikového octa, který necháme odpařit. Krok 2: Poté přisypeme nastrouhanou mrkev, jablko, zázvor, utřený česnek, opět orestujeme a zalijeme vínem a sójovou omáčkou. Přidáme rajský protlak a dusíme asi 15 minut.
Směs necháme vychladnout a poté jí natřeme na zlehka naklepané, osolené a opepřené kotlety. Necháme marinovat nejméně 24 hodin, z toho část času samostatně rozložené, aby marináda zůstala na mase a jakoby na něm zaschla. Ideální doba marinování jsou dva dny. Krok 3: Plátky s marinádou obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhance a uložíme na hodinu do ledničky. Poté smažíme v rozpáleném oleji jako řízky, z obou stran dozlatova.

Podáváme nakrájené na proužky, přelité hotovou tonkantsu omáčkou. Přílohou by mohla být ochucená rýže nebo asijské těstoviny, například smažené a pikantní zelný salát.

Zveřejněno 25. 1. 2011

Poznámka autorky Eliza

Jedná se o moji variantu oblíbeného japonského pokrmu a nečiní si žádný nárok ohledně originality původní receptury (tu bohužel neznám). Vycházela jsem z vlastního rozboru chutě kupované marinády, ochutnávky japonského jídla a z několika nalezených receptů na internetu, shodujících se v základních ingrediencích, jinak velmi rozdílných.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kotleta na způsob japonského tonkatsu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OZng

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kotleta na způsob japonského tonkatsu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OZng

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (20)

To vypadá úžasně, musím zkusit :)

:yes: moc pěkné;-):-K

Máš môj obdiv...:yes:

Děkuju :-K,
Evo, určitě můžeš smažit ve fritéze, pokud jsi na to zvyklá.
Aničko, to krájení jsem odkoukala u Číňanů...;-)

Vypadá to bohovsky, jenom se chci zeptat,zda je možné kotletky dělat ve fritéze:-8

Eli,to je krása+15:yes:a jak to hned vypadá jinak,když se hotové maso nakrájí a nazdobí:-K:yes:

Po přečtení mám pusu plnou slin, vypadá to dobře :-p:yes:
Pokusím se sehnat omáčku a pak jdu do toho;-):yes::yes:

Vypadá to moc dobře :yes::yes:

:-p:-K:yes:

Eli, už je opravdu na čase;-):-)

Maris, koupila jsem ji u nás na náměstí u Vietnamců. Myslím, že je na čase se zase sejít, dostaneš dáreček...;-):-)
Děkuju všem za zájem.:-K

Budu shánět tonkatsu, Eli, můžeš prozradit, kde jsi ji koupila,
abych nelítala sem tam:-)
Bodíka posílám předem, protože to nemůže být jiné než dobré:yes:+:-)

Tak tohle vypadá také na výborný recept.:yes: :yes: Nádhera.:-p

Elizo, posílám velký bod, tohle bych si z fleku dala :-O:-O:yes: závidím ti trpělivost s přípravou, já "jedu" spíš v rychlovkách ;-)

Aj u mna to je velmi oblubeme ,ty opakovaci papagaji japonci to robia uplne super, ich struhanka je tiez tajomnstvo da sa kupit v azijskych obchodoch pod menom Panko.
http://www.reluctantgourmet.com/blog/ingredients/p...
Omacka Tomkatsu sa da velmi lahko vyrobit doma :
je to zmes kecupu, worcesterskej , cesnek, zazvor,cukor a ich ryzovy ocot mirin , vsetko prevarit...:yes:

Tonkatsu omáčku je možné koupit u některých dobře zásobených vietnamských obchodníků nebo ve specializovaných prodejnách s asijskou kuchyní. Obsahuje zhruba ty suroviny, které jsem použila na marinádu (musela jsem to vychutnávat a porovnávat a výsledek mě potěšil). Ochutnala jsem tuto japonskou klasiku (zřejmě jako naše knedlo-vepřo-zelo) v japonské restauraci a od té doby jsem na ni nemohla zapomenout...:-p;-)
Děkuji za komentáře a body, zkuste a pochutnáte si.:-)

Eli, sice vůbec nevím, co je to tonkantsu omáčka, ale vypadá to báječně a já kotlety moc ráda;-)

Tak už jsem ten 1. bod nestihla:-//

Eli, posílám první bodík:yes: vypadá to krásně a na velkou dobrotu:yes::yes: +

:yes: Tak to by mě určitě chutnalo. :yes: +1

Tématické fráze:
kotleta, vyrobit pánko strouhanku, panko strouhanka, jak vyrobit panko strouhanku, co je pánko strouhanka, strouhanka panko, japonská strouhanka, panko strouhanka recept, domácí panko strouhanka, japonská strouhanka pánko, asijská strouhanka, pankostrouhanka, japonske recepty, ton katsu omáčka, katsu kari, japonská jídla recepty, co je pankostrouhanka, japonská panko strouhanka, panko recept, zelný salát podle japonců

Suroviny:
kotleta vepřová, sůl, pepř, jablko, mrkev, cibule šalotka, protlak rajčatový, zázvor čerstvý, česnek, cukr hnědý, ocet balsamiko, víno červené, omáčka sojová tmavá, vejce, strouhanka, olej, tonkats

Přidat fotografie receptu