Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečená krkovička s pikantní hraškou

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 873 kJ /
687 kcal
Bílkoviny25,98 g
Tuky4,57 g
Vláknina23,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 530 mg
Sůl2,50 g
Sacharidy125,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme dopoloměkka, nakrájíme na kostičky a spolu s hrubě nasekanou cibulí a drobně nakrájeným špekem opečeme na pánvi. Krok 2: Maso zlehka naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme a posypeme oblíbenou kořenící směsí. Krok 3: Opečeme na oleji z obou stran. Krok 4: Do zapékací misky dáme vrstvu brambor, zhusta je zasypeme rozemnutou majoránkou a poklademe plátky masa. Krok 5: Výpek z masa trochu povolíme vodou nebo vývarem a nalijeme na maso. Krok 6: Hrašku vsypeme do misky a přidáme tolik vody, aby po rozmíchání vznikla směs hustoty hořčice. Krok 7: Nalijeme na maso a vložíme do dobře vyhřáté trouby. Krok 8: Asi po deseti minutách, kdy hraška začíná zasychat, potřeme povrch rozehřátým máslem a dopečeme dozlatova.

Zveřejněno 27. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená krkovička s pikantní hraškou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oOrz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená krkovička s pikantní hraškou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oOrz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Zajímavý nápad - Hrašku mám velmi v oblibě :yes:

koukám jako blázen,hrašku také neznám,ale určitě poznám, koupím a vyzkouším.;-):-K+1

Jsem ráda, že se líbí...:-) a doufám, že bude i chutnat. Dělala jsem z poloviční dávky včera k večeři a manžel to snědl totál všechno...;-):-D
Špagetko díky za odkaz a Maris za fotečku (taky mě to mohlo napadnout, že :-8:-)) )
Magdalenko, oběd už hotový mám, ale dělala jsem něco jiného...Takovou rychlovku, že jsme s Lízou po o... Musela jsem udělat něco, co by jí klouzalo do krčku, když ji v něm bolí a škrábe...:-/ Poslední dobou nechce skoro nic jíst, ani své oblíbené.
Tak jdu vložit recept...:-)

Spagi díky...zní to zajímavě...kouknu po ní ;-)

Recept zkusím.:-pHraška je výborná.Mám ji ráda a tobě za zajímavý recept posílám bodík.:yes::-p

Elizo, ty zase zlobíš :-// hrašku mám - neotevřenou, krkovici mám - zmrzlou, ha - brambory nemám :-O:-D ale koupím a ráda zkusím, hraška mě láká ;-)

Ty už máš hotový obed?:-O
Hrašku tiež nepoznám, teda iba z počutia, počula som negatíva aj kladné ohlasy. Vám dvom dôverujem tak nevidím dôvod, aby som sa neobzrela po nej. :yes:

Hani - mrkni sem, co je hraška - http://www.wellnessnoviny.cz/clanek/hraska-pomocni...
;-):-p:yes:

Haničko, přidala jsem fotku obalu, Eli, doufám, že nevadí:-)

Co je hraška :-O:-?:-?:-?

Hrašku jsem poprvé koupila vloni na Farmářských trzích a byla to láska na první pohled. Super !!:-)+

Tématické fráze:
hraška recepty, vaření s hraškou, zapecena krkovicka, zapečená krkovice, krkovička s majoránkou, kde koupím hrašku, zajímavé recepty z krkovičky, veprova krkovicka zapecena s brambory, krkovička recepty, všechno co mám ráda - recept na zapečené z krkovice, krkovice recept, krkovice recepty, brambory zapečené s hraškou, krkovice zapečená, upect krcek, recepty krček, koupím hrašku, zajímavé recepty z krkovice, co je hraška, pikantni krkovice s brambory

Suroviny:
krkovice vepřová, brambory, cibule, špek, hraška, pepř, sůl, koření, majoránka sušená, olej, máslo

Přidat fotografie receptu