Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohový krémeš

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jojko Jojko

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 061 kJ /
5 512 kcal
Bílkoviny135,13 g
Tuky296,92 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 1,86 g
Sodík 718 mg
Sůl1,94 g
Sacharidy570,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na těsto vypracujeme a necháme v chladu ztuhnout. Těsto pak rukou rozmačkáme na vymazaný plech. Na těsto vylijeme tvarohovou náplň, kterou si připravíme takto: všechny přísady rozmixujeme a vylijeme na těsto. Krok 2: Dáme péct do středně vyhřáté trouby alespoň na 0,5 hodiny. Před dopečením když už nádivka zhoustla vyjmeme z trouby a na povrch koláče rozetřeme sníh ušlehaný ze 4 bílků a 4 kopcovitých lžic krystalového cukru. Dáme ještě zapéct na 7-10 minut.

Zveřejněno 30. 5. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový krémeš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qyk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový krémeš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qyk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Upekla jsem ke kávičce. ještě je horký, ale vypadá moc dobře<3

Všem moc chutná.

Nepleťte si prosím vanilkový s vanilinovým (viz.chemie)To je jako kyselá okurka naložená v octu a okurka v kyselině citronové(viz.chemie) OK:-))

Pampeliška 17. 8. 2015 20:56
Máte pravdu, dnes jsem ho koupila v Tescu.. :)

Zlatý klas je v podstatě čistý kukuřičný škrob, jen s vanilkovým aroma a barvivem. Jde tedy nahradit např. Maizenou a přidat vanilku, já to tak dělám;-)

spagetka: v Kauflandu jsem ho už dlouho neviděla, stopro ho mají v Tescu:-)

Pampeliška: Zlatý klas je již od loňska i v Čechách, konkrétně stoprocentně v Kauflandu. Jak v jiných marketech, nevím, ale já ho kupuju v Kaufu

Pampeliška 16. 8. 2015 16:32
Zlatý klas je na Slovensku. U nás se to dá krásně nahradit vanilkovým krémem. Ten se dává na buchtičky (není to klasický pudink). Má to jinou chuť i konzistenci. Ale recept skvělý !

Lidunka: Donedávna i v Kauflandu, nevím proč už zase ne:-//

Zlaty klas kupuji v globusu ;-)petlieskovan@gmail.com

Zlaty klas sa da koupit v globusu ;-)

Tak ten prostě MUSÍM vyzkoušet :-!:yes::-p:-K

maizena: Zlatý klas sa nevyrába, ale vyrába sa "Krémový prášek" , výrobca Amylon, a je to to isté. A ten dostať, je to český výrobok ;-);-)

Zlaty klas se v Cechach nevyrabi ani nedovazi - castecne se dal nahradit skrobovym praskem maizena v krabicce, mivala to Jednota, v obchodacich to neni - z nouze pouzivam puding ale neni to ono, Zlaty klas je o moc jemnejsi a napln lahodnejsi

:yes::yes::yes::-p

Tématické fráze:
krémeš, krémeš originál recept, kremeš recept, recept na kremeš, rychlý tvarohový krémeš, slovenský kremeš, kremeš řezy, recept kremes, tvarohove zakusky, tvarohový zákusek, zakusek kremeš, domaci kremese, domaci kremes, recepty kremeš, kremes s tvarohem, kremež, moučník kremeš, zakusky kremeš, zákusek s tvarohem, zákusky s tvarohem

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, máslo, prášek do pečiva, vejce, žloutek, tvaroh měkký, cukr moučkový, mléko, olej, prášek zlatý klas, cukr vanilkový, žloutek, vejce

Přidat fotografie receptu