Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pstruh na másle

V jednoduchosti je krása a u ryb to platí dvojnásob. Máte-li kvalitního, čerstvě uloveného pstruha, je skoro hřích nakládat ho do marinády nebo jej těžce kořenit. Stačí jen trocha másla a svěží bylinky. Pečeného pstruha si dejte s vařeným bramborem nebo lehkým zeleninovým salátem.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jojko Jojko

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 305 kJ /
1 029 kcal
Bílkoviny4,40 g
Tuky99,52 g
Vláknina4,74 g
Cholesterol 306 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy26,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné a umyté pstruhy zlehka nařežeme na vnitřní straně podél páteře. Krok 2: Osolíme, obalíme v hladké mouce a pomalu opékáme na másle z obou stran dozlatova. Krok 3: Opečené ryby polejeme máslem z opékání, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme posekanou petrželovou natí. Krok 4: Podáváme s vařenými bramborami.

TIP: Jak dlouho vařit brambory ve slupce

Zveřejněno 30. 5. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh na másle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wGz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh na másle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wGz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

jak píše autor v jednoduchosti je krása- dodám jen , když se vám povedou sehnat potočáci jako nám letos na dovči tak to je potom delikatesa v téhle jednoduché , ale výtečné variantě

savlinka: my sme pstruhový na obed aj na večeru-šťastné a veselé vianoce

Dnes byl na oběd;-)

Jednoduché a dobré...

aaadobromila:

Proč se tady pořád řeší gramatika a ne to, jak fajnový je receptík.A co jsi budem povídat, to teda je:-p;-)

savlinka: Prosim vás nezlobte se, ale lipan podhorní se píše podhorní dohromady ! ;-)

u nás dnes byl udělán tak lipan pod horní;-)

jdu na to
:-)

Jdu na to,snad se to povede :-O

Výtečnost :-K

super :yes: pár foteček jsem přidal,jestli budou vadit vymažu;-)

taky takhle děláme pstroužky :-)

Po osolení jsem pstruhy nechala víc než hodinu odležet hřbety dolů, aby se sůl dostala i do silnější vrstvy svaloviny:yes:A před obalením přidala trochu drceného kmínu.

Výtečná ňamina:-!

Tématické fráze:
pstruh recepty, pstruh, recepty pstruh, pstruh recept, recepty na pstruha, recept pstruh, ryba na masle, jak udělat pstruha, recepty na pstruhy, top recepty pstruh, pstruh v troubě, recept na pstruha, recepty ze pstruha, recept na pstruhy, pstruh na kmíně, ryby recepty, recepty ryby pstruh, recepty z pstruha, recept na pstruha od pohlreicha, pstruch na masle

Suroviny:
pstruh, sůl, mouka hladká, citron, nať petrželová, máslo

Přidat fotografie receptu