Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kýta pod peřinkou

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jafin

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 006 kJ /
1 197 kcal
Bílkoviny211,96 g
Tuky32,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 531 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, posolíme, posypeme červenou paprikou, obalíme v mouce a osmažíme na rozpáleném oleji. Krok 2: Potom plátky naskládáme na pekáček a pokryjeme směsí z cibule, česneku a žampiónů, které jsme orestovali na oleji. Krok 3: Dáme do trouby, podlejeme trochou vody, 3 lžícemi smetany a dáme zapéct asi 30 minut na 160 °C. Krok 4: Ke konci pečení poklademe plátkovým sýrem, který necháme na mase roztavit. Krok 5: Na pánvičce orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený Hermelín a Romadůr, necháme rozpustit a spojíme 3 lžícemi smetany. Krok 6: Na talíři plátek masa touto směsí pokryjeme.

Zveřejněno 15. 6. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kýta pod peřinkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xRE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kýta pod peřinkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xRE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Vyzkoušela jsem a je to moc dobrý :o) :yes:

:-p:yes::yes:+4

Výborný recept,už je v oblíbených a dávám bodík.S dovolením jsem přidala fotečky.Ta sýrová omáčka na polití je skvělá.+:yes::yes::-p

:yes::-p

Tématické fráze:
recepty z kýty, kýta, vepřová kýta s hermelínem, veprova kyta se syrem, kyta se syrem, recepty plátky s kýty, vepřová kýta recepty, recept z kýty, kyta pod perinou, veprova kyta pod perinou, kýta hermelín, vepřová kýta plátky, vepřové plátky z kýty, levné recepty z vepřové kýty, levné recepty na kýtu, vepřová kýta s ciibulí a sýrem, dobrý recept z kýty, vepřové řízky pod peřinkou, vepřová kýta s cibulkou a sýrem, recept vepřové plátky

Suroviny:
kýta vepřová, sýr hermelín, sýr plátkový, sýr romadur, žampióny, smetana sladká, cibule, česnek, paprika čerstvá červená, olej, sůl, mouka

Přidat fotografie receptu