Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tatarka - rychlá a jednoduchá

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

www.zarovi.cz

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 610 kJ /
385 kcal
Bílkoviny2,18 g
Tuky37,77 g
Vláknina4,40 g
Cholesterol 59 mg
Sodík 426 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy8,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibulku nakrájíme na co možná nejmenší kostičky a smícháme s majonézou a hořčicí.

Zveřejněno 18. 6. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tatarka - rychlá a jednoduchá

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J0v

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tatarka - rychlá a jednoduchá

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J0v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Já dělám:
malá cibule nakrájená na drobno
Majolka® (kolik chcete)
lžičku cukru
špetku pepře
nastrouhané nakládané okurky
wolčestrová omáčka (pár kapek)

Nic se jí nevyrovná a má zvlášní chuť, kterou si každý zamiluje:-K

:-):-):-):-):-8:-*

lomačka :

Jenny: Co je to okurek? Nemyslíte okurku?

lomačka :

Jenny:

Čau okurku do toho strouhám:-))

tuhle tatarku znám už 20let,od segry...děláme ještě s nakrájeným okurkem...:yes:+:yes:

Tak tu majonézu bez vajíčka už jsem si vytiskl, ne že bych se bál salmonely (no bojím, ne že ne, ale ne zas nějak moc) ale kupujem vajíčka přímo z farmy a milujem je. Takže, dík za recept.:yes:

vybusna a Drobek, tak ty majonézy stojí za vyzkoušení obě dvě. U té z mléka je fajn, že je bezcholesterolová a taky někdo se bojí salmonelózy, tak má na výběr. Obě jsou rychlovky :yes:

drobek...mam vysokorychlostny mixer a tam robim majonezu z tychto komponentov
1diel mlieko + lyzica horcice, 2 diely olej
a je to bez vajicka...ano veru bez vajicka, kydnem uplne vsetko naraz a je uplne super. Taky isty mixer ako tu, mam aj na slovensku a tak ked pridem robim majonezu celej rodine,vsetkym mojim susedam, susedam mojej mamicky, susedam mojho brata a tak...

Z Labuznik.com:
Vtipná majonéza fofrem
Ingredience:
2-2,5 dl oleje
1 celé vejce (ano, i s bílkem)
PL hořčice
KL cukru
KL octa
sůl
pepř

VTIP je v tom, že se to všechno dá NAJEDNOU do mixéru. Ponorný je super, začneme odspoda táhnout a je to za pár vteřin.
Tatarku dělám stejně, jen přidám sladkokyselou okurku a cibuli.
Autorem receptu je blueska
A je to, překopíroval jsem sem recept odjinud, protože geniální věci se prostě musí šířit.

salat treska.....20dkg tresky + 2 rozky....obed studentov. nieco som nasla na webe, tak ked budem mat na to chut nieco poskusam

Akú tresku máš na mysli?

najhorsie je, ze ja si musim urobit aj tu samotnu zakladnu majonezu, tu co predavaju, je strasne kysla a davaju do nej nejaku ingredienciu, ktora mi tam nesedi...mozno by som si po case na to zvykla, ale tatarka je nieco pri com nechcem robit kompromisy. Keby som este niekde zohnala recept, na klasicku slovensku tresku...hned sa idem pohrabat na webe, urcite si slovaci v zahranici uz s tym poradili a nieco vymysleli.

Tatarku si taky občas dělám doma, majonézu taky ředím mlékem, nebo mlékem a trochou nálevu ze sladkokyselých sterilovaných okurek a malinko bílého vína, ale nemusí být. Pak přidám cibuli a steril. okurky nakrájené hodně najemno a sůl, špetku bílého pepře, lžičku hořčice, citrónovou šťávu, špetku cukru, pár kapek worcestrové omáčky. Všeho tak nějak přiměřeně :-))

tak tento recept je pre mna tu v mnichove pozehnanim, kde o tatarke ani nechuruju a nam tak chyyyyba>
Drobek bez Tvojej rady, by to urcite nebolo ono a vrela vdaka za typ. Uz to pada do oblubenych a davam jedna aj bez vyskusania.

A to my k cibuli (1 polévková lžíce) přidáváme ještě kyselou okurku (2x tolik co cibule), všechno to nahrubo rozmixujem ponorným mixerem, dochutíme citrónem a rozředíme na žádanou hustotu mlékem.
Takhle nás to naučil profesionální mistr kuchař.:-p

Tématické fráze:
jak se dela tatarka, tatarka z majonézy, tatarka z mleka, domácí tatarka, bezcholesterolová dieta, domácí tatarka z majonézy, domácí tatarka z mléka, helmans, domácí tatarka recept, treska salat, recept dukanova majoneza, domácí majonéza recept, recept na majonezu, ponorný mixer recepty, helmans recepty, helmans.cz recepty, hellmans recepty, tatarka z majonezy recept, tatarka-recept, tresci salat

Suroviny:
cibule, hořčice, majonéza

Přidat fotografie receptu