Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závitek „Naháč z Vysočiny“

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 763 kJ /
900 kcal
Bílkoviny149,63 g
Tuky32,04 g
Vláknina1,41 g
Cholesterol 488 mg
Sodík 376 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy2,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa co nejvíce naklepeme, osolíme, opepříme a zabalíme do nich směs mletého masa. Krok 2: V pekáčku na sádle osmažíme nakrájenou cibuli a narovnáme těsně k sobě naháčky. Krok 3: Zalijeme horkým vývarem, aby maso bylo téměř potopené a pečeme zakryté v předehřáté troubě na 250st. asi 15minut, potom na 200°C dopečeme dozlatova. Krok 4: Občas přelijeme vypečenou šťávou. Kdo chce, může v průběhu pečení trošku zahustit šťávu. Pokud plníme tučnějším mletým masem – můžeme po upečení odebrat vypečený tuk.

Zveřejněno 30. 1. 2011

Poznámka autorky jahoda

Zdroj: příloha MF Dnes – Krajové speciality.

Příprava receptu je jednoduchá s minimem koření, ale hodně šťavnatá a jemné sváteční chuti.

V originálu se naháčci plní tak, že dáte válečky mletého masa proti sobě na vzdálenější okraje a stočíme oba směrem k sobě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitek „Naháč z Vysočiny“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/89Z5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitek „Naháč z Vysočiny“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/89Z5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (24)

Tak tohle vypadá mooooc lákavě, jistě vyzkouším, až koupím kýtu, moc děkuju za tip na oběd <3;-)

Karofka: Pise Jahoda /30.1. 2011/ : Mimosa - šlehačka jde celá do sekané (spojí tu sekanou) a dělá to celé potom šťavnaté, něco zůstane v sekané, něco se vypeče. Těžko se to vysvětluje - ale dobře bašt

Mimosa.Také jsem hledala co se smetanou, děkuji za objasnění. Recept se mi líbí, Jahoda by mohla do něj doplnit vysvětlení o smetaně.

Kouzelné:-*:yes:

Jahůdko, naháč je fešák a určitě by se mi líbil, i kdyby se oblékl;-):yes::-))+

Nádhera!:-K:yes::yes:

Elizo, vím, že focení je Tvůj koníček. Je to poznat nejen z tohoto komentáře, ale samozřejmě hlavně z Tvých fotek.:-K
Tak v mém případě - obyčejný foťák (bez návodu na focení) a pokud není za oknem to správné světlo, tak fotky nic moc. Večer mám jedno místo asi 30x30cm a vyjde, nevyjde:-D
A ta okurka - okamžitý nápad toho, co je po ruce.:-8
Díky, ale hlavně zdraví, že jo:-K

Myslím to úplně vážně - Jahody fotografie jsou nádherně zasvícené, vytvářejí dojem plastičnosti. :yes: Neříkám, že nejsem spokojená s tím, co přidávám já - to bych to nepřidávala. Ale různost osvětlení dělá hodně...Jahůdka asi fotí při denním světle a nejspíš bude mít kvalitní foťák. Já mám aparát hodně dobrý a pokud jsem stihla zaznamenat, tak nejlepší zde. Ale jen tak cvakám a neumím s ním, věřte nevěřte...:-/ Sázím na kompozici a fotím jen při zářivce v kuchyni, ale Jahoda to má vyladěné všemi směry. Tak to prostě je...:-K

musím reagovat na komentík Eli..ty si na něco stěžuj..zrovna ty:-//:-!:-!tvoje fotky jsou excelentní:-!:yes::yes::yes::-K

Jahůdko, opět krásný recept a úplně nejvíc jsem nadšená z prezentace kyselé okurky...to ladné fotogenické prohnutí se strukturou pupínkové kůry v popředí, k tomu nádherná "kyselo-okurkově" zelená...:-p;-) A zrnka rýže odrážející se na podkladě...Vymazlené fotky, o těch můžeme jen snít...:-):yes:
No a jídlo, to je bezpochyby výtečné...:-p

:yes:

paráááda:yes:uloženo,realizováno bude o víkendu,pak písnu;-):yes:

to je krása od pohledu....hned bych ochutnala:-p:yes:

Náádhera:-p:yes:

:yes: to je krása, recept i fotky:yes::yes::-K

Tématické fráze:
okurky naháče, dort naháč recept, okurky naháči, recept na dort naháč, vepřový naháč z vysočiny, recept na okurky naháče, dort naháč, okurky naháčky, vepřový naháč, jídlo naháč, nahac jidlo, krajové speciality vysočina, naháče z okurek, naháče okurky, zavitky z vysočiny, zavitek, okurky nahači recept, recepty z vysočiny, recept dort nahac, příloha mf dnes – krajové speciality.

Suroviny:
kýta vepřová, maso vepřové mleté, šlehačka, kmín drcený, paprika sušená sladká, sůl, pepř, vývar zeleninový, sádlo

Přidat fotografie receptu