Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moučník hrk, hrk

Tento recept nese zvláštní název, ale nejedná se o žádnou exotiku. Buchta hrk hrk je vlastně jednoduché lité těsto se šlehačkou a mandarinkami. Moučník je lehký, osvěžující a nejlépe chutná druhý den, kdy korpus nasaje vláčnost z krému.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bundada bundada

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 203 kJ /
3 873 kcal
Bílkoviny59,27 g
Tuky145,87 g
Vláknina11,65 g
Cholesterol 526 mg
Sodík 378 mg
Sůl1,51 g
Sacharidy574,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku smíchanou s práškem do pečiva, cukr, olej, mléko a vejce dáme do mísy a promícháme. Krok 2: Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 3: Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 160 °C asi půl hodiny. Necháme vychladnout. Krok 4: Na krém promícháme metličkou šťávu z mandarinek, šlehačku, ztužovač a pudinkový prášek nebo vše dáme do uzavřené sklenice a několikrát s ní zahrkáme - proto se tento koláč jmenuje HRK HRK. Nakonec přidáme mandarinky. Krok 5: Krém naneseme na vychladlou upečenou buchtu. Krok 6: Ozdobíme nastrouhanou čokoládou nebo čokoládovými bobečky.

TIP: Co dobrého připravit z mandarinek

Zveřejněno 29. 6. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moučník hrk, hrk

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5BA

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moučník hrk, hrk

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5BA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Recept jsem vyzkoušela a mohu potvrdit,že je velmi výborný.Doporučuji:yes:

Zjistila jsem, že záleží i na mandarinkách. Doma jsme krém dělali vždycky z giana mandarinek, já dvakrát zkusila tesco mandarinky a nikdy mi to neztuhlo! Přestože Giana mandarinky váží 314g (mandarinky z toho 175g) a tesco mandarinky 312g (mandarinky opět 175g), tak to evidentně není pravda. Protože když jsem ten stejný postup po dvou nezdarech s tesco mandarinkami opakovala s giana mandarinkami, tak světe div se, krém mi ztuhnul. Takže i na to pozor. Evidentně v tesco mandarinkách je víc vody než píší.

Dnes se mi na poslední chvíli ohlásila návštěva a protože mne na tento krém upozornila předevčírem kamarádka emailem, tak jsem odběhla vedle koupit hotový korpus, takže jsem nepekla, ještě jsem dokoupila jen šlehačku, ostatní jsem doma měla a za chviličku byl moučník ke kávičce na stole :-) Moc prima!!! Koukla jsem na topky a on tu recept je, takže mohu s klidem dát bodík:yes::yes::yes:+13

Mám jí v troube, jen s kakaovym testem, sama to ale delam bez ovoce, nelibi se mi , jak je v tom pak rozhnacane, tak delam jen s tou stavou, ovoce pokladu navrch a zaleju zelatinou :)

Sandruše 9. 12. 2012 12:24
Buchtička výborná, hlavně ten korpus je naprosto senzační.. já ještě do toho krému přidala vaničku tvarohu a můžu říct že to je teda naprosto luxusní bašta.. doporučuju vyzkoušet.. :yes: :yes:

markéta:souhlasím,také dávám zakysanou smetanu a nemá to chybu

danielle72:A místo vanilkového pudinku Olé jsem použila tu samou značku, ale kokosový. A je to fakt bomba.

I přes lehkou improvizaci (zjsitila jsem že to, co v lednici měla být smetana ke šlehání, je smetana na vaření), se podařilo. Dala jsem trochu míň šťávy z kompotu, nahoru nastrouhala Ledové kaštany a ještě vyhrála sázku. Přítel se totiž dušoval, že na noc si sladké nedá. A dal, dokonce dvakrát :-))
Díky za bezva recept:yes:

SUPER BUCHTA,pokud je krém tužší,smíchám ho but s kysanou smetanou,nebo do něj dám vanil.jogurt.Stou kys.smetanou nám krém chutná víc.:-K;-)

tak jsem ji zase konečně udělala a mohu přidat foto!V těchto parných dnech se hodí dokonale!!Doma této buchtě říkáme "hrc drc" :-D

tuto buchtu znám, je moc dobrá a osvěžující +10

Ahoj, také dělám a můžu potvrdit, že super.Jen můžu doporučit, před časem jsem objevila v Německu i jiné druhy nevařících pudinků pod názvem Paradies creme/jako stracciatella, citron,smetanový karamel /a také jsem odtestovala více ovoce, ale chce to opravdu takové co se rychle při hrkání rozmělní, tak kuchařinky, výborné jsou maliny v kompotu;-) Jinak samozřejmě dávám autorce :yes:

Taky jsem vyzkoušela,akorát že máme rádi kakaové těsto,tak jsem přidala dvě lžíčky kakaa a je to opravdu dobrota.Osvěžující a moc dobré.Bodík frčí:-K

S počáteční nedůvěrou ve ztuhnutí krému jsem vyzkoušela a bylo to výborné. Návštěvě chutnalo a zmizelo půl plechu. :-p +7

Opět jsem se dneska přesvědčila, jak je tato dobrota nejen dobroučká (to víme dávno), ale i vděčná, když je doma koupený korpus a přijdou neohlášení hosté. Kdo mi přijel dneska gratulovat k svátku, dostal ke kafíčku "hrka" (ne vlka, je teploučko!):-D;-):-))

Tématické fráze:
moučník hrk hrk, koláč hrk hrk, moučník s mandarinkami hrk hrk, hrk hrk, hrk hrk krém, hrk hrk koláč, zákusek hrk hrk, buchta drc drc, buchta hrk hrk, hrk hrk dort, hrk hrk recepty, hrk hrk moučník, dort hrk hrk, moučník hrk-hrk, hrk hrk buchta, recepty hrk hrk, moucniky hrk hrk, moučník hrk, koláč hrk-hrk, dezert hrk hrk

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, mléko, olej, vejce, prášek do pečiva, mandarinky, šlehačka trvanlivá, ztužovač smetany, pudink vanilkový, čokoláda

Přidat fotografie receptu