Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá králičí svíčková na brusince

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 631 kJ /
390 kcal
Bílkoviny5,72 g
Tuky20,90 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 68 mg
Sodík 82 mg
Sůl0,19 g
Sacharidy13,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na marinádu smícháme víno, marmeládu, pepř, koriandr, rozmarýn, bazalku. Do ní vložíme maso, alespoň na 1 hodinu (čím déle, tím lépe). Krok 2: Pak na lžíci oleje osmahneme filety, podlijeme troškou vody a dusíme asi 20 minut téměř do měkka. Krok 3: Mezitím si ve zbytku marinády, kterou doplníme vodou do půl litru, rozmícháme svíčkovou omáčku v prášku, dolijeme smetanou a pěkně rozmícháme do hladka a zalijeme maso. Krok 4: Dodusíme asi 10 minut, dochutíme a necháme asi 15 minut v klidu na spojení chutí. Příloha - dle obliby, my měli kuskus.

Zveřejněno 2. 2. 2011

Poznámka autorky spagetka

Recept vznikl jako rychlovka (naštěstí maso i kuskus byly v mrazáku) - po návratu z práce jsem měla jen 2,5 hodiny na přípravu jakéhokoli rychlého jídla pro 6 strávníků(nečekaných, ale děsně milých :-)))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá králičí svíčková na brusince

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/60Pz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá králičí svíčková na brusince

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/60Pz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

paní "Špagetko" to je vtip? to už mohu rovnou poslat recept na rajskou z pytlíku:-/

Špagi, proč, proč, poviem ti proč...lebo v kuse lietame a máme 1.000 vecí na starosti...
(Mňa zas napadlo, že si nejak špeciálne cizrnu drvila, či čo...:-D)

Maris, jj prostě výpadek mozkových drah... :-8:-8:-8:-D:-D:-D, ještěže Magda zapochybovala ;-);-) - já jednou uvařila toho kuskusu moc a nevím, proč jsem tam dala cizrnu :-D:-D:-D

Mně se ta cizrna taky nezdála, mně to přišlo spíš jako bulgur nebo kuskus, ale zase jsem si říkala, že to bys asi nedávala do mrazáku, protože je to rychleji uvařené než rozmrazené:-)) a on to kuskus je :-p:-))

Děkuji za chválu, fakt to bylo výborné ;-)
Dana61 (neregistrovaný/á) - ta cizrna byla jen proto, že ssem potřebovala něco rychlého a bylo to v mrazáku., muž si k tomu dnes udělal knedlíky ;-):-D
Magdi - furt teď přemýšlím nad tvým dotazem a tou svou přílohou - máš pravdu - byl to kuskus, prostě jednak špatná cedulka v mrazáku a jednak jsem jaksi nemyslela tím fofrem .....:-8:-8;-)

spagetko, tak tohle je určitě dobré, jenom s tou cizrnou u nás neuspěju

:-p vypadá to dobře:yes::-K

Špagetko, to vypadá nádherně... :-p:yes: I takhle po ránu jsem polkla naprázdno...
Na králíka se chystám už několik dní, mám jeden osvědčený a výborný recept, ale protože jsem na ošetřovačce, tak chodí nakupovat manžel a nechci ho zatěžovat sháněním pěkného králičího.
Jinak tobě a jistě chutnému receptu posílám +.

Spagetko recept super a dekuju za tip,miluju svickovou a nemam na ni cas ji uvarit pri 2detech tak koupim polotovar v CR az budu na dovce. Jidlo vypada krasne,ja jedla kralika naposledy ve 13letech.

Posilam bod

+11 :yes:, pekne fotky. :-K

spagi:-Kkrálik super a v této podobě...jistě moc dobré:-p, už foto mluví za vše. Každý polotovar má svého spotřebitele:yes:, zvláště v dnešní tolik uspěchané době:-! 10.tý bodík je na snadě;-)

:-DTož to si piš:-D;-)Ale nechejme prostor pro další komentáře:-*ať nemá Špagetka pokažené pochvaly;-):-8

Aničko, že jo? Kurňa!!:-D:yes:

:-))Jani a jaká to byla dobrůtka:-p:-pviď:yes:mňam:-*

Polotovary jsou zde proto, abychom je používali!! Usnadňují nám práci a čas. Také je nepoužívám často, ale používám. Co už nám může tolik uškodit víc, než inverze v Severomoravském kraji? Celý život se krmíme tím, co nám obchody nabízejí. Vzpomínám na hovězí na dovoko za totality. Nikdy v životě jsem nedocílila té chuti:-//, jako byla ta konzerva-polotovar. Najednou je zde značka BIO a každý je z toho, že používáme "nebio" hotový.:-(( Vzpamatujte se holky kuchařky:-! V tom nezdravém, v čem žijeme, nám pytlík svíčkové, hlavně fakt dobré chuti už nemůže ublížit.;-)

Dnes jsem dušná a opravdu hodně špatná ze vzduchu, jaký musím dýchat tady v Orlové:-(( a dala bych si tak ráda, spagi tvého králíka, sparvil by mi chuť;-)

Tématické fráze:
svíčková z králíka, kralici svickova, svíčková, rychla svickova, svickova z pytliku, recep na svickovou, svíčková na smetaně pohlreich, kuskus recepty pohlreich, králičí filety, kralici filety na smetane, recep svickova, králičí filety recept, kralik na brusinkach, svíčková polotovar, láda hruška svíčková, rychlá králičí svíčková recept, kralici svíčková na smetaně recept pohlreich, lada hruskasvickova, svíčková na brusinkách, svičkova omačka z hovězim s brusinkam

Suroviny:
králík, víno červené, marmeláda brusinková, omáčka svíčková, smetana zakysaná, rozmarýn, bazalka čerstvá, pepř bílý, koriandr sušený, olej olivový, omáčka worcesterová, ocet, sůl

Přidat fotografie receptu