Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tilápie na rozmarýnu s česnekem

Milujete ryby? Vyzkoušejte tilápii, která pochází ze samotné Afriky, ale zaplavuje evropské jídelníčky zejména díky absenci nepříjemných kostí. Výborná je na česneku, rozmarýnu nebo jen s petrželkou.

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Filety tilápie bez kostí a kůže bohatě nasolíme a vetřeme do filetů směs olivového oleje a sušeného rozmarýnu. Krok 2: Na rozpálenou grilovací pánev nalijeme lžíci olivového oleje a do něj dáme provonět najemno nakrájený stroužek česneku. Krok 3: Jakmile česnek začne vonět, vyjmeme ho z pánve a vložíme filety ryby. Opékáme vcelku a zprudka. Krok 4: Po opečení necháme ještě krátce odpočinout ve výpeku a poklademe je plátky opečeného česneku. Krok 5: Podáváme s bramborovou kaší.

TIP: Ryby v naší kuchyni

Zveřejněno 4. 2. 2011

Poznámka autora Colombo65

Další recept s minimem ingrediencí, což u ryb není na škodu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tilápie na rozmarýnu s česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XMZV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tilápie na rozmarýnu s česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XMZV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Tilápie je skvělá a tahle úprava nám určitě vyhovovala :-) Mám ráda jídla, která jsou dobrá, ale nenáročná na přípravu :-8 :-D
Jen jsme k tomu měli zapečené brambory se smetanou (zbyly nám od oběda) :)

Vratili jsme se z cest a nasla jsem tento rychly,ale moc dobry recepis na tilapiu. Moc nam to chutnalo.Tak dik za podeleni se o tento recepis.

Tak tohle je prostě výborné!:yes: Říkala jsem si, že je to nějak příliš jednoduché, ale v jednoduchosti je krása. Díky za recept! :-K

Tilápie je skvělá ryba, má krásné pevné maso - jedna z našich nejoblíbenějších (hned po mečounovi, tuňákovi a candátovi;-) +16:-)

Iwanka: Ach jo, až na tu gramatiku... Opravuji: Rozmarýn :-8

Také budu dnes připravovat tilápii poprvé. Děkuji za tip :-p Rozmarín mám za oknem, tak už se těším, až s ním tu dobrotu posypu a šoupnu to pěkně na gril. Česnek mám český a sůl mořskou v mlýnku (ta je nejlepší). Jinak pangase nejím (vypadá to podobně), to není ryba a už vůbec né z nějakého supermarketu... :-O Rybu vždy jedině z rybárny :yes: (tak jako maso jedině od řezníka). Lidé by měli víc kupovat u malých soukromníků, u farmářů, pokud bydlí na vesnici, tak u statkářů... :yes: Zrušila bych všechny supermarkety plné jedovatých a chemických sraček a donutila tím lidi nakupovat kvalitní potraviny. Přeci nebudeme podporovat takové šejdlíře na úkor našeho zdraví!!! Vždy dám radši na kvalitu před kvantitou.:-p Přeji hezký den a spoustu dobrého jídla všem!!! :-K

Tady jsem něco našel k té Tilápii : Maso tilapie má velmi vybranou chuť. Je sladké a velice jemné. Vzhledem k sladké chuti masa se tilapie výborně hodí při přípravě exotických pokrmů. Filety z tilápie upravujeme stejně jako filety z pangasia nebo tresky. Nejlepší je toto rybí maso vařit, smažit, dusit na páře a také grilovat.

Nic jiného mi nezbývá, než polykat, polykat, polykat:-S Luxus:yes:Ohledně toho solení - můj názor je, že se ryba musí více nasolit, než např, maso. Zrovna o víkendu manžel chytil kapra a dělala jsem z něj řízky. Nasolila jsem ho opravdu hodně a měla jsem strach, že bude přesolený, ale manžel říkal, že příště ještě víc:-O Ryba pojme hodně soli a ve výsledku je to tak akorát. A taky některá sůl solí více, některá méně.;-)

Bylo to dobré. Jen bych v receptu upravil slova "bohatě nasolíme". Mírnil jsem se a stejně to bylo příliš slané. Ale jinak jednoduchý recept vyhovující mému kuchařskému umění.

Eliza:
Děkuji, jsem rád, že chutnalo;-);-);-):-K

Bylo to výborné, Otto. Děkuji za nápad.:-p:yes:

dobrý nápad. pracuji s rybami a na tilápii nedám dopustit, hlavně i přijatelná cena. díky za tip. taky je dobrá zapečená se smetanou a strouhaným sýrem, posypaná trochou petrželky ;-)

stakul:
Děkuji, jsem rád, že chutnalo;-);-);-)

Dnes jsem uvařila byla to dobrota:-))

díky za super tip :-!:-!:-!:-K

:-K:yes:+1

:-p:yes::yes:

O takové rybě jsem ještě neslyšela.Celý život člověk poznává nové věci,tak až se s ni setkám,určitě půjde se mnou domů.:yes:

A už jsem zase chytřejší,;-) a pokud se to dá přirovnat k candátu, tak :-p:-p:-p http://www.ceskedobroty.cz/product-tilapie-nilska-...

Ryby miluju, ale tyhle opravdu neznám;-(Musí to být dobrota:yes:

:-p:-p:-p

:yes::-p

Otíku, díky za recept. Tilápiu som kúpila minule v Metre, robila som ju s omáčkou a chutila nám. Nabudúce vyskúšam na tvoj spôsob, páči sa mi to ;-):-D + 6

Vypadá to prudce jedle :-p My jsme měli tilápii poprvé asi tak před 3 týdny, pěkně čerstvou z Makra, a byla výborná!! Kam se na ni hrabe pangas :-) Párkrát se mi stalo, že pangas děsně smrděl a byl nepoživatelný a rovnou letěl do koše (ani pes se k tomu nepřiblížil) :-(( Toto se mi líbí moc a brzo vyzkouším! ;-)

receptík vypadá moc krásně,ještě jsem takovou rybu nejedla;-)+1

michsamant 5. 2. 2011 05:19
:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
talapie, tilapie ryba recepty, tilapie-recepty, tylápie, ryba tilápie, telápie, ryba talápie, filety z tilápie recept, telapie recept, ryba tilapia, tilápie filet, tilápie na grilu, talápie recept, tilápie ryba, tilapie filety recept, tilápie nilská, ryba tilapie recepty, úprava tilápie, příprava tilapie, filet z tilapie

Suroviny:
tilapie, rozmarýn, sůl, česnek, olej olivový

Přidat fotografie receptu