Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízky na Moravance nebo Hradišťance

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jirholu jirholu

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Řízky naklepeme, osolíme, obalíme v trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka) a usmažíme. Krok 2: Hotové dáme do pekáčku nebo do remosky, nalijeme na ně celou Moravanku (Hradišťanku) i s nálevem (bez feferonky), přilijeme trochu vody a navrch poklademe plátky másla. Přikryté pečeme (dusíme) asi 30-40 minut. Krok 3: Řízky jsou měkké a mají pikantní chuť. Krok 4: Příloha: brambory, rýže.

Zveřejněno 7. 2. 2011

Poznámka autorky jirholu

Dělávám tak hlavně řízky, které zbyly z předešlého dne, protože ohřívané už nemají tak dobrou chuť a jsou tužší. Tyto jsou měkké. Strouhanka z nich neodpadává. Kdo nemá rád příliš ostrá jídla, použije raději Hradišťanku. Recept mám od známé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízky na Moravance nebo Hradišťance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/koYv

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízky na Moravance nebo Hradišťance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/koYv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

vynikající , dnes jsem dle tohoto receptu dělal 6 řízku a cele rodině to moc chutnalo . výborný recept dávám 5 bodíků za každého člena z rodiny kteří měli možnost ochutnat tento skvělí recept . <3<3:yes::yes::yes::yes::yes::-)

fanulak: Děkuji za vyzkoušení a těší mě, že všem chutnalo :-)

:-! :-! :-!
Lidi POZOR, zkoušela jsem to, bo me to zaujalo. Je to ODPORNÉ!!!!
Skoda rizku.
:no: :no: :no:

Mki.lucie: Nechápu, jak můžete napsat o jídle "Odporné"? Jídlo buď vám chutná a nebo nechutná. Sto lidí, sto chutí.

Zobrazit 2 starší odpovědi

prosciuto 25. 11. 2016 09:30
Jedna "technická" otázka:
Podľa postupu prípravy sa rezne usmažia. Toto je jasné.
Prečo potom už hotové sa majú znova piecť 45 min.?
Toto nie je pochopiteľné (raz je jedlo hotové, načo ho treba
hotoviť znova a tak dlhú dobu?).
Keby sa jednalo o gratinovanie, tak by to bolo niekoľko minút,
ale v recepte je jasne napísané "pečeme".

prosciuto: viz Poznámka a komentáře ... řízky jsou křehčí :yes:

Zobrazit 2 starší odpovědi

jarda Kadic: Mně se to ještě nestalo, ale je to možné ... dnes už se není čemu divit :-D:-D:-D

Ono asi jak kdy,jak zrovna namíchají, minule jsem měl Hradišťanku a proti ní by byla Moravanka cukrová voda:-)):-)):yes:

Tohle dělávám na přírodu s různými druhy masa:-pale na řízky,to mě ještě nenapadlo;-)Ukládám,je to velice lákavé:-p+4:yes:a určitě tato dobrota bude i u nás:-*

Řízky mám ráda, Moravanku taky, tak přemýšlím......:-D Nikdy jsem to nezkoušela.

Tyhle řízky s hodou okolností dělala včera a dojídali jsme je ještě dnes. :-p Řízkům říkám řízky naopak.:-)) Obalím je nejdřív ve strouhance, pak v rozšlehaném vajíčku a pak šup do oleje smažit. Usmažené řízky pak naskládám do pekáčku a podliji Moravankou. Moravanku neliji na řízky, ale pod řízky.;-) Cibulku a okurky z Moravanky překrojím na menší kousky, feferonku nedávám. Vše ostatní podle receptu. Řízky v troubě peču 20 - 30 minut při 180 stupňů. Jako příloha je nejlepší bramborová kaše. :-p Kdo tento recept nezná, tak vřele doporučuji. Nebojte se, žádnou kyselou chuť z nálevu nebudete cítit. Kdo má obavy z Moravanky, tak řízky může podlít vývarem = 250 ml vody, 1 hovězí bujon, 100 g másla – vše chvíli povařit, pak podlít v pekáčku řízky a dát do trouby na 20 minut péct. Řízky jsou křehké a velice mňamózní. :-p Prostě SUPER!!!:yes: Posílám +3.:yes: :yes: :yes:

rebi a je to pryč a běž už chrápat!!:-D

mě to taky nepřijde podobné tomu od Janky R.:-Okdo to tam pořád dává:-//:-?vždyť tady je prioritní ta Moravanka:-!což u Jany R.není...tak nevím,o co komu jde:-S:no:

Jiřko, asi ne, nebo ho zase někdo hned přidal!!:-D Teď se dívám znova, no, určitě ta podobnost tady není.;-) Mi se to líbí na té Moravance, jen snad bych k tomu nedávala rýži, ale brambory ;-)

Jani, už jsem ten recept odstranila. Taky se mi nezdál být podobný. :-*

Jiřko, tohle se určitě vyzkouší;-), sbírám recepty pro kámošku-(inspirace do kuchyně, kde vaří);-). Jen nevím, komu se zdál podobný ten recept pod tím tvým. Mi ani vzdáleně ne;-)

Tak tohle papání dělá moje švagrová a můžu říct, že mnam - masíčko je krásně štavnaté
já moc nemám důveru k těm zeleninkovým směskám , radej využívám přírodní, ale pak taky nemám tak dobré papání :-)

Tématické fráze:
vepřové maso na moravance, kotlety na moravance, vepřové na moravance, veprové plátky na moravance, maso na moravance, krkovice na moravance, kotleta na moravance, krkovička na moravance, kuřecí maso na moravance, rizek na moravance, vepřové řízky na moravance, řízky s moravankou, vepřové maso na zelenině moravanka, zbylé řízky, plecko na moravance, kureci na moravance, plátky na moravance, kuřecí maso zapečené na moravance, kuřecí řízky s moravankou, kuřecí řízky na moravance

Suroviny:
řízek vepřový, vejce, mouka hladká, strouhanka, sůl, zelenina sterilovaná, máslo, olej

Přidat fotografie receptu