Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 344 kJ / 1 038 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,22 g |
Tuky | 41,87 g |
Vláknina | 8,50 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 2,51 g |
Sůl | 6,10 g |
Sacharidy | 159,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí paličky omyjeme a osušíme.
Krok 2: Na marinádu důkladně promícháme všechny ingredience (nejlépe protřepat v zavařovačce se šroubovacím uzáverem), cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny.
Krok 3: Do pečicího sáčku vložíme kuřecí paličky, cibuli, vlijeme marinádu a uzavřeme. Maso důkladně promneme, cibuli se snažíme ponechat ve ¼.
Krok 4: Vše uložíme v pekáči na noc marinovat do lednice (nejméně však na 1 hod., v tom případě v pokojové teplotě, marináda v teple rychleji vnikne do masa…v chladu je celý proces pomalejší).
Krok 5: Do sáčku prostříhneme 2-3 malé otvory (staří jen nastříhnout, aby mohla unikat pára), pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 200°C cca 40 min.
Krok 6: Mrkev očistíme a povaříme vcelku ve vroucí osolené vodě cca 6 min.
Krok 7: Vyjmeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Krok 8: Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme mrkev, krátce „poválíme“ v rozpuštěném másle, přidáme javorový sirup a necháme asi 5 min. na mírném plameni glazovat do zlatohněda.
Krok 9: Přitom mrkev občas otočíme, aby se obalila ze všech stran.
Krok 10: Podáváme s hranolky nebo bramborovou kaší.
Zveřejněno 7. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medové paličky s vůní perníku a glazovanou mrkví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gkRr
Moje poznámka
Medové paličky s vůní perníku a glazovanou mrkví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gkRr
Nejnovější recepty
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 5 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 7 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 10 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Vajíčková pomazánka s medvědím česnekem
Přidáno 30. 3. 2025 13:01
Plněná vejce s žervé
Přidáno 30. 3. 2025 12:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Obalovaný gothaj
radekfiala před 5 minutami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 1 hodinou
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 1 hodinou
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 1 hodinou
Banánová buchta - hrnková
gahim před 1 hodinou
Miliónová polévka
Fitulka před 2 hodinami
Hrníčkový mazanec naší babči
kocka20 před 2 hodinami
Těstovinový salát
Maja77 před 2 hodinami
Vídeňské brambory
Nadja před 3 hodinami
Tématické fráze:
glazovaná mrkev,
glazovaná mrkev recept,
medová mrkev,
mrkev glazovaná,
recept na glazovanou mrkev,
glazovanou,
medové paličky s bramborovou kaší,
recepty kuřecí paličky s mrkví,
kuřecí paličky s mrkví,
glazované kuřecí paličky,
kuřecí paličky glazované,
recepty z kuřecích paliček,
medové paličky,
jak glazovat citrony,
glazurovana mrkev,
glazé mrkev recept,
glaze mrkev,
sušenky s vuni perniku,
mládá mrkev,
glazovane kureci stehna
Suroviny:
paličky kuřecí,
cibule,
med,
omáčka sojová,
šťáva citronová,
koření do perníku,
sůl,
voda,
mrkev,
máslo,
sirup javorový
Komentáře (11)