Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medové paličky s vůní perníku a glazovanou mrkví

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Náročný

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 344 kJ /
1 038 kcal
Bílkoviny4,22 g
Tuky41,87 g
Vláknina8,50 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 2,51 g
Sůl6,10 g
Sacharidy159,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí paličky omyjeme a osušíme. Krok 2: Na marinádu důkladně promícháme všechny ingredience (nejlépe protřepat v zavařovačce se šroubovacím uzáverem), cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Krok 3: Do pečicího sáčku vložíme kuřecí paličky, cibuli, vlijeme marinádu a uzavřeme. Maso důkladně promneme, cibuli se snažíme ponechat ve ¼. Krok 4: Vše uložíme v pekáči na noc marinovat do lednice (nejméně však na 1 hod., v tom případě v pokojové teplotě, marináda v teple rychleji vnikne do masa…v chladu je celý proces pomalejší). Krok 5: Do sáčku prostříhneme 2-3 malé otvory (staří jen nastříhnout, aby mohla unikat pára), pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 200°C cca 40 min. Krok 6: Mrkev očistíme a povaříme vcelku ve vroucí osolené vodě cca 6 min. Krok 7: Vyjmeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Krok 8: Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme mrkev, krátce „poválíme“ v rozpuštěném másle, přidáme javorový sirup a necháme asi 5 min. na mírném plameni glazovat do zlatohněda. Krok 9: Přitom mrkev občas otočíme, aby se obalila ze všech stran. Krok 10: Podáváme s hranolky nebo bramborovou kaší.

Zveřejněno 7. 2. 2011

Poznámka autorky isindy

Chtěla jsem naložit stehýnka do klasické pikantní marinády a při hledání nového balíčku pepře mi padlo do oka perníkové koření...neurony se spojily, v oku zajiskřilo a s vidinou vyděšené rodinky, až se dozví, co jsem použila :) jsem mariádu pojala úplně jinak. Výsledkem je pikantní, lehce nasládlé maso s příjemnou vůní. Mrkev se už k této kombinaci pozvala sama ;) a moc jim to spolu slušelo :))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medové paličky s vůní perníku a glazovanou mrkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gkRr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medové paličky s vůní perníku a glazovanou mrkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gkRr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

:yes::yes::yes:

kdo mi to tu loupe perníček???:-// vlastně stehýnka?:-))
p.s. vypadá to po čertech šmakézně:-p:yes::yes:

:-p+9:yes:príma recept:-*

Krása, jako ostatně vždycky :-p:yes:

:-O;-):-p:yes:

Zajímavá nezvyklá kombinace :-K:yes:

chocolate 8. 2. 2011 08:47
Opět nádherný recept Ivo:-K.Vím, že se opakuji, ale chtěla bych mít deset procent tvé fantazie..:yes:

Pěkný receptík;-):yes:+1;-)

super:-p

Ivo neboj, jde vidět na fotce, že jim to spolu sluší:-K. Perníkové koření, no proč ne?!určitě vyzkouším :yes:+1bodík;-)

Isu opět mistrovský recept,včetně fota.:yes::-pBod je tvůj.:yes:

Tématické fráze:
glazovaná mrkev, glazovaná mrkev recept, medová mrkev, mrkev glazovaná, recept na glazovanou mrkev, glazovanou, medové paličky s bramborovou kaší, recepty kuřecí paličky s mrkví, kuřecí paličky s mrkví, glazované kuřecí paličky, kuřecí paličky glazované, recepty z kuřecích paliček, medové paličky, jak glazovat citrony, glazurovana mrkev, glazé mrkev recept, glaze mrkev, sušenky s vuni perniku, mládá mrkev, glazovane kureci stehna

Suroviny:
paličky kuřecí, cibule, med, omáčka sojová, šťáva citronová, koření do perníku, sůl, voda, mrkev, máslo, sirup javorový

Přidat fotografie receptu