Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sečuánské kuře Kung Pao

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nonya

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 388 kJ /
1 288 kcal
Bílkoviny144,10 g
Tuky51,63 g
Vláknina9,96 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 2,73 g
Sůl6,60 g
Sacharidy54,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuracinu najlepsie zo stehna nakrajame na male kusky a nalozime do marinady kde zmiesame sojovu omacku a ryzove vino s lyzicou maizeny poriadne premiesame a dame aspon na hodinu do ladnicky marinovat. Krok 2: Tu sa tradicna priprava robi dvoma sposobmi , bud sa kusky daju vyprazit do oleja, alebo "stir fry" relativne na sucho do rozpaleneho woku dame trosku oleja a pridame kusky ( pozor prska) a stale miesame a oprazame -stir fry.Vyberieme a odlozime na teple miesto a wok ocistime. Krok 3: Do cisteho woku dame trosku oleja a prve pridame secuanske korenie susene chilli a prazime ( kratko ) pokial sa chilli "nenafukne a korenie prska a olej sa zafarby na cerveno. Krok 4: Vsetku zeleninu si nakrajame na drobno .Prve dame nakrajany cerstvy zazvor, salotku a potom cesnak oprazime a pridame podla chute dalsie my sme dali cervenu papriku original je do chrumkava nie duseny do makka preto sa neda pouzit mrazena zelenina. Krok 5: V miske si spravime omacku zo sojovej omacky , vina a octu trosku cukru a maizeny ( ked chceme viac omacky pridame trochu bujone ) zmiesame a pridame do woku spolu s kuracim masom a miesame prazime -stir fry. Krok 6: Nakoniec vmiesame arasidy , ktore sa tradicne robia cerstvo prazene, tak ze surove ovarime vo vode aby nam isla supka lahko dole. Osusime a oprazime na oleji do zlatista. Krok 7: Originalna verzia je pomerne sucha bez vela omacky. Servirujeme s ryzou. PS: Len pre odvaznych !!!

Zveřejněno 8. 2. 2011

Poznámka autora Nonya

Pridal som tento recept len ako ukazku ako sa recepty menia ked "cestuju" po svete a prisposobuju sa miestnym chutiam. V tomto pripade v povodnej verzii ako jedneho z najstiplavejsich jedal v cine sa zmenilo prisposobilo na europsku alebo americku verziu lebo dlhe roky secuanske korenie bolo zakazane dovazat do ameriky plus vseobecne su jedla nepalive .Takze aby ste nedostali sok ked si objednate povodnu verziu Kung Pao -Kung Bao receptu dakde v cine v secuanskej provincii odkial pochadza.Kung Pao sa robi hlavne z kuraciny ale aj ryba,bravcove aj krevety alebo tofu vegetarianska verzia sa pouzivaju.

PS:

Secuanske korenie sa v cinskom lekarstve pouzivalo ako narkotikum na utlmenie bolesti zubov a v kombinacii so susenymi chilli je to ako explozia v ustach .Takze super stiplave a narkoticky korenene.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sečuánské kuře Kung Pao

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K6PG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sečuánské kuře Kung Pao

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K6PG

Komentáře (9)

Jak ze žurnálu.Krása.:-p:-p:yes:Já zas nemám shaoxing víno ryžové .:-( V každém případě to musí být opravdu exploze v ústech,ale labužnická.U Tondy mají Sečuánský pepř.;-)
http://koreni.cz/detail.php?pid=305&

Nonya, krásnej originální recept i s dodatkem-bezva a samozřejmně pěkné fotky;-) Pokud bych ho dělala já, už by to nebyl originál, protože bych nesehnala všechny ingredience a nemáme rádi moc ostré, tak bych musela něco vynechat;-) Ovšem 11.bod ti posílám s chutí:yes:

michsamant 9. 2. 2011 09:56
:yes::yes:

nádherné foto i recept:-K:yes:

Dakujem ze sa vam paci, Maris to secuanske korenie sa dakde predava pod menom čínský pepř .:yes:

Já taky děkuji za krásný auentický recept, pravda, pro nás bych podle něho nemohla uvařit, nejsme zvyklí na tak moc pálivé, ale to se může upravit na pro nás přijatelnou pálivost. Sečuánské koření neznám, musím zapátrat, jestli se u nás někde dostane.
Nonya - jsem moc ráda, že jsi tady a přidáváš krásné recepty, jsou velkým přínosem pro tyto stránky. Věř tomu, že je nás tu dost, kteří je umí ocenit. ;-):-):yes:+

Krása, díky za autentický recept :-p:yes:

:-OBože, tak pozdě a taková dobrota na obrázku:-p+2:yes:

Nemám slov a abych hloupě nekomentovala, rovnou dávám plus;-):yes:

Tématické fráze:
kuře kung pao, sečuanske maso, sečuánské koření, kung pao recept, sečuanske recepty, kuře po americku, kung pao, kuře kung pao recept, kung pao recept original, kuře kung pao original, secuanské maso recepty, recepty na kuře kung pao, recept na kuře kung pao, kuře kung-pao, kuřecí kung pao recept, sečuánské, recepty kuřecí maso kung pao, stir fry kure, originál kung pao, secuanske korenie

Suroviny:
maso kuřecí, chilli paprika sušená, pepř sečuánský, česnek, cibule šalotka, cibulka jarní, zázvor, škrob kukuřičný, omáčka sojová, ocet rýžový, cukr hnědý, víno rýžové, vývar, arašídy, olej rostlinný, olej sezamový

Přidat fotografie receptu