Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Johančino tajemství

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Desnika

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 642 kJ /
870 kcal
Bílkoviny172,15 g
Tuky16,97 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 440 mg
Sodík 735 mg
Sůl1,78 g
Sacharidy6,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibulku si pokrájíme na malé kostičky a dáme ji zpěnit na trochu oleje. Maso si naklepeme, osolíme a opepříme - položíme na cibulku, zakápneme trochou sojové omáčky a osmahneme (el. sporák na č.6) z obou stran. Krok 2: Jak máme maso osmahnuté, přidáme k němu rozpustit plátek másla, pak ho podlijeme trochou vody, sporák stáhneme na č.4 a dáme pod pokličku dusit, dokud nám maso nezměkne (dle potřeby podléváme). Krok 3: Mezitím si vyndáme z plechovky dvě půlky broskve a pokrájíme na proužky, ale NEDOŘÍZNEME!!!! Pak by nám broskev nešla "roztáhnout" po mase!!! Ukrojíme si 2 kousky pomeranče a nařízneme od kraje ke středu. Krok 4: Když je masíčko měkké, tak sosík trochu zaprášíme hladkou moukou a na maso "roztáhneme" nachystané broskve a položíme plátek šunky (neměla jsem šunku, tak jsem nedávala). Dáme pod pokličku jen "prohřát". Krok 5: Když to máme teplé, položíme na šunku plátek sýra (už nepřikrýváme) a necháme ho na tom roztavit. Krok 6: Podáváme s hranolkama, kroketama a navrch hranolek položíme pomeranč stočený do eska a ozdobíme šlehačkou

Zveřejněno 2. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Johančino tajemství

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ARj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Johančino tajemství

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ARj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Také jsem dnes dělala,ale trošku jinak;-)

Tak to opět zase někdo předvedl umění, kuřecí maso se sojovkou podlité vodou a doladěné broskví, nechápu, ale proč ne, ještě bych doporučil vydatně zalít kečupem a kraje talíře ozdobit třeba mletou paprikou....:-!

Bohunka.T: vdaka za upozornenie, fotka bola zmazana

opět to samé fotečka patří Jitulihttp://bucifousek.webgarden.cz/minutky/johanka.htm...

Byl to rychlý, zdravý a chutný oběd, bodík a fotku posílám, děkuji.

Včera som varila,bolo to výborné,len som nemala pomaranč a namiesto toho som to ozdobila rýbezlami,ktoré som povarila s trochou medu.Dávam bodík :yes:

Je to výborné jídlo žádné jiné bych nejedla:-D:-p

Také mám ráda toto jídlo. Manžel si ho vždy dává v restauraci. Určitě zkusím.:-p

Dana Skovajsova 8. 11. 2008 09:26
Je to opravdu super. Rovněž znám z restaurace. Vyzkoušela jsem místo místo vody dát nálev z broskve. Je to mňamka:-p Dá se dělat s jakýmkoliv ovocem, dokonce i s malinami nebo jahody. Vyzkoušejte :-8

Tématické fráze:
sosík k masu, marlenka recept, johankino tajomstvo, sosík recept, recept na sosík, jak udelat sosik, johankino tajemství, kuřecí steak s broskví sosík, tajemství recept, jphančino tajemství, johanino tajemství, johanino tajemstv, jahančino tajemství recept, johančnino tajemství, sosík k masu recept, recept-johancino tajemstvi, mandelmassa, jak se dela sosik, babicovy dobroty marlenka, sosík na kuřecí platek

Suroviny:
prsa kuřecí, cibule, kompot broskvový, sýr, šunka, pomeranče, mouka hladká, máslo, omáčka sojová, olej, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu