Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí biskupy s okurkovo smetanovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

clupmi clupmi

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 622 kJ /
388 kcal
Bílkoviny17,63 g
Tuky26,69 g
Vláknina0,05 g
Cholesterol 93 mg
Sodík 510 mg
Sůl1,24 g
Sacharidy19,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chlazené krůtí biskupy řádně očistíme. Této operaci je třeba věnovat patřičnou pozornost, takže nám zabere dosti času. (já jsem pouzdra brků vytahoval pinzetou, a pokud to nešlo, tak jsem si pomáhal rozříznutím nožem). Pokud tak neučiníme, mohli bychom celé jídlo znehodnotit. Krok 2: Umyté a řádně očištěné biskupy rozkrojíme na dvě poloviny (pomůžeme si pevným nožem a paličkou na maso). Do tlakového hrnce dáme minimální - nutné množství vody, čtvrtku másla a slepičí bujón. V uzavřeném tlakovém hrnci dusíme jednu hodinu. Pak maso vyndáme z hrnce a odložíme stranou. Krok 3: Do tuku se zbytkem vody vmícháme postupně zakyslou smetanu a jogurt, zahustíme hotovou jíškou a podle potřeby doplníme vodu (k poměrně velkému množství tuku je potřeba přidat přiměřeně vody, aby se tuk spojil). Podle potřeby dosolíme, trochu opepříme a nakonec vmícháme nadrobno nastrouhané Corničonky. Krok 4: Hotovou omáčku můžeme našlehat ponorným mixem. Biskupy, které jsme odložili do hrnce, teď přelijeme hotovou omáčkou a necháme natáhnout a smíchat všechny chutě. Jako příloha by se mohly hodit vařené brambory, nebo houskový knedlík.

Zveřejněno 11. 2. 2011

Poznámka autora clupmi

Sice chápu, že mnoho čtenářek udělá fůůůůj a blééééé, ale tento sortiment byl běžně v prodeji. Tak na co asi? Co už s tím? Možná pro psy? Jenže já jsem si fakt pochutnal. http://clupmi.blog.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí biskupy s okurkovo smetanovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YM2A

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí biskupy s okurkovo smetanovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YM2A

Marie

Komentáře (14)

Dalibor: Díky za komentář, doplnění informací a za podporu, že se to dá jíst. :-p

Výborné. Vařit jsem to nechal hodinu, nevadilo to. Biskupy normálně prodávají v řeznictví, 95 kč za 1 kg. Jsou vyčištěné, jen omýt a šup do hrnce. Ňam.

Díky všem za komentáře. Někdo by to měl vyzkoušet a provést tak verifikaci validity (ověření pravdivost) a přidat mi tam foto.:-Khttp://miric.unas.cz/

S tím hodinovým dušením nevím, už si to nepamatuju, ale jak jsem to tehdy hned zapsal, tak jsem to teď jen zkopíroval sem. Tučné jídlo to je, fakt to není pro žádné dietaře, ale spíš pro horníka co vyfaral ze šachty a přišel ze šichty dom. :-):-D:-))

Tak to je zase něco;-):-p:yes:

:-D:-D:-D No já nevím,ale biskupy jsou hodně tučné a kor krůtí a kysaná smetana taky a máslo...No ,nemůžu posuzovat,dokud jsem nezkusila.Ale takto dlouho je vařit v PATLAKU,tak by byla z toho kaše.:-)

hmm,biskupy miluju,:yes:+2:yes:ale jen nemám tlakáč,nestačilo by to jen dusit třeba v parním hrnci nebo to upéct...:-?
ukládám :-K:yes:

Hm, toho času jsem si nevšimla, na tlakáč a krůtí se mi to zdá taky hodně.....

:-ORecept to není špatný;-)ale s minimálním množstvím vody tj 1,5dl vody a hodinu v tlakáči:-O:yes:I kdyby té vody bylo víc,tak za hoďku ty biskupy budou na maděru:-Sneví,nevím-nevloudila se ti tam do času nějaká chybka:-*

Cenu bych klidně uvedl i sem, jenže si ji nepamatuji. Bylo to už dýl.

Můžu se zeptat na cenu? Když tak ji písni do SZ, kdybys ji nechtěl dávat sem, já jen pro porovnání

Právě, že u nás v řeznictví to měli v misce ve vitríně už nachystané i s cenou. Kde to vzali, proč to vzali a jestli to mimo mně vůbec někdo koupil, to nevím?:-)

clupmi, což o to, je to určitě dobré:yes::yes: - ale nevím,co mi provede řezník, až mu řeknu o hlavní surovinu, i když on teda pro zákazníky nemožné dělá ihned, zázraky do tří dnů :-D:-D

Nooo Retigová by z tebe měla radost:yes::-D

Tématické fráze:
kureci biskup, corničonky, kuřecí biskupy, slepičí biskup, biskup, co je biskup, krutibiskup, corničonka, biskup maso, drůběží biskup, biskup jídlo, pečený krutí biskup, co je drůbeží biskup, biskup u drůbeže, prdel- biskup, biskup u kurete, biskup z kurete, biskup u kouhuta, prdel biskup, jidlo biskup

Suroviny:
biskup krůtí, máslo, bujón slepičí, smetana zakysaná, jogurt bílý, okurky sterilované, jíška, voda, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu