Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kornouty temaki

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny

Porce: 20 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 379 kJ /
330 kcal
Bílkoviny40,09 g
Tuky15,60 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 110 mg
Sodík 114 mg
Sůl0,26 g
Sacharidy7,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rýži uvaříme a smícháme s rýžovým octem, který jsme svařili s cukrem a solí (podle chuti). Krok 2: Necháme vychladnout, nejlépe tak, že ji rozprostřeme na tácu. Krok 3: Plátky řasy rozpůlíme a lososa nařežeme na tenké proužky. Krok 4: Lososa položíme na list ledového salátu. Krok 5: Na řasu dáme malou hrstičku rýže (1-2 lžíce), kterou předtím v ruce zmáčkneme, přidáme list salátu s lososem a pevně zavineme do kornoutu. Krok 6: Podáváme s wasabi křenem a sójovou omáčkou k namáčení.

Zveřejněno 12. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kornouty temaki

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/koz6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kornouty temaki

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/koz6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

pěkné:-K:yes::yes:

krásný receptík,krásné foto:yes:+1;-)já bych si dala hned:-p

Krásné:yes::-)+

My to volame sushi do ruky:yes:

Vypadá to moc pěkně,ale já opravdu syrové nedám.Bodík,ale dám za krásnou úpravu.:yes:

:yes::yes::yes:

Elizo, přestaň mě trápit :-8:-8:-8 toto vypadá nádherně, ukládám a co nejdříve vyzkouším :yes:

miluju sushi!!!...máš to krásné!...:yes:

Buryno, díky za komentík...;-) Rybičku musíme mít velmi, velmi čerstvou (no já vím, že se to v našich suchozemských podmínkách dá uhlídat je obtížně nebo s ověřenými zdroji) a pak je to dobré...Hlavní je, zbavit se předsudků a prostě zapomenout na to, že polykám syrovou rybu, a pak si člověk může vychutnat tu chuť a mít z ní požitek... Ale pouze opravdu čerstvé ryby, prodávané na ledu, nic rozmraženého nebo chlazeného na táccích, prosím - to bych za výsledek neručila. ;-)

mňam ..... :yes::yes:

Tématické fráze:
sushi kornout, temaki sushi, kornoutky na ryzi, kornouty na rýži, sýrové kornouty, kornout na rýži, plněné sýrové kornouty, kornoutek z sushi, temaki postup, temaki sushi recept, kornout, suschi kornout, sýrové kornoutky, sushi kornout postup, kornoutek z mořské řasy, jak udelat kornoutky na ryzi, piškotové kornouty, temaki sushi (sushi plněné do kornoutu), syrový kornout, jak udelat kornout

Suroviny:
mořské řasy, rýže sushi, losos, salát ledový, ocet rýžový, cukr, sůl, pasta wasabi, omáčka sojová

Přidat fotografie receptu