Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené kalamáry v těstíčku

Hodnocení receptu je 5,0 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 470 kJ /
1 307 kcal
Bílkoviny114,49 g
Tuky31,26 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 1,12 g
Sodík 602 mg
Sůl1,46 g
Sacharidy135,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kalamáry necháme rozmrazit, osušíme a vložíme do marinády z vína, oleje, citronu, soli a pepře. Necháme hodinu marinovat. Krok 2: Na těstíčko rozšleháme vajíčko s vínem a mlékem, vmícháme mouku a špetku soli. Těstíčko by mělo být poměrně husté, aby na kroužkách drželo. Krok 3: Kalamáry namáčíme do těstíčka a ihned smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Je potřeba smažit zprudka a krátce, jinak se nám z kalamárů stane žvýkačka :)

Zveřejněno 12. 2. 2011

Poznámka autorky isindy

Podáváme s omáčkou podle chuti, já jsem pro tentokrát použila jen Majolku® smíchanou se sladkou kuřecí chilli omáčkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené kalamáry v těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mEBG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené kalamáry v těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mEBG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Je to výborné. Kupovali jsme je jako polotovary už v těstíčku, a to dost často. Teď je dělám z čerstvých (jsou buď chlazené nebo zamrazené a rozmrazené, nevím přesně). Nejraději je máme s vařeným bramborem a tatarkou, tak trochu po česku.

tyhle kalamary má moc ráda dcera:-p+:-K:yes:

Slintám. Díky, tohle musím zkusit...:-p

Kalamáre milujem, nosím si ich zamrazené od mora...Sú výborné v hocijakej úprave, takto ich robím tiež (bez marinovania). Super sú grilované - do telíčka po vyčistení dám nasekané strapčeky s cesnakom a petržlenovou vňaťou, počas grilovania potieram cesnakovým olejom...už aby bolo leto...síce, neviem, či t.r. v objednanej destinácii budú kalamáre...
máš bod!

Hanahcotton, :-D:-D:-D klidně přijeď, taky si vezmu dovču a sestavím ti pradzninový jídelníček :-D:-D

Děkuji všem za komentáře i body :-K
já mořské potvůrky moc nemusím, vadí mi, když na mě z talíře ještě mrkají :-O, takže celé chobotničky nebo olihně bych nedala :-(, ale v této úpravě naopak velmi ráda :-p, to už se na mě tak vyčítavě nekoukají :-8;-)

To láká ochutnat,hned bych si nabídla:-p+1:yes:

Miluju kalamary, a zvlast v tehle uprave znam. Posilam bod Ivco:-K

Vypadají nádherně, je ráno a klidně bych je posnídala:yes::-p+

ve studené jsme je dělávali často...vzpomínám si,jak kuchař na ně chodil a ujídal,pak oznamoval,že je dodali málo...:-D:-)):yes:

Mořské potvůrky můžu v jakékoli úpravě:yes:
Isahu nemůžu k Vám alespoň na 14 dní na prázdniny:-?:-? Já bych třeba i umývala nádobí...kdybys mi tak pěkně vyvařovala:-8:-D

Lubime, objednavame casto :yes:

Lubime, objednavame casto :yes:

Já toto také nikdy nejedla,ale láká to.:-p:yes:

tyhle mořské potvůrky to je lahůdka:-p, kupovala jsem je už obalené, ale od teďka vyrábím doma;-), díky za recept na těstíčko;-) +:yes::yes::yes:

Výborné;-);-);-)

Já jsem to naopak nikdy nejedla... Škoda, ale bodíka dám hned, jak prubnu a že nyní prubnu, je jisté...:-p Vypadá to krásně a nejraději bych ochutnala hned! :-)

Tak tohle znám, dělali jsme je v restauraci:-p:yes:

Tématické fráze:
kalamáry, kalamary recept, co jsou kalamáry, kalamáry kroužky, recept kalamáry, recept na kalamary, kalamáry recepty, kalamary kroužky recept, recepty na kalamary, recepty kalamáry, kalamáry celé recept, jak vypadaji kalamary, smažené olihně, co je to kalamary, úprava kalamáry, grilované kalamáry, kalamáry úprava, smažené chobotničky, kalamárové kroužky recept, smazene mořské plody

Suroviny:
kalamáry, olej, olej olivový, šťáva citronová, víno bílé, sůl, pepř, mléko, mouka, vejce, víno bílé, sůl

Přidat fotografie receptu