Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mleté maso v zelných listech

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 761 kJ /
1 377 kcal
Bílkoviny137,92 g
Tuky45,10 g
Vláknina13,25 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 604 mg
Sůl1,16 g
Sacharidy99,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelné listy chvíli povaříme ve slané vodě, scedíme, necháme okapat. Krok 2: Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, sůl, pepř a restujeme za stálého míchání a oddělování masa od sebe. Necháme trochu zchladnout. Krok 3: Pak přidáme vejce, propláchnutou rýži, sůl a pepř. Osolíme malinko více, jelikož v masové směsi je i rýže. Vše smícháme. Krok 4: Pekáček vymažeme sádlem (nebo olejem), dáme na dno i boky zelné listy, na ně rozprostřeme masovou směs a nahoru dáme znovu zelné listy. Krok 5: Přidáme zhruba 1-1,5 dl vody, přiklopíme a vložíme do předehřáté trouby na zhruba 185 °C. Krok 6: V polovině pečení odklopíme a dopečeme. Hlídáme povrch, aby se zelné listy nepřipálily. Můžeme je i potřít rozpuštěným sádlem. Krok 7: Pečeme přibližně asi 45 minut. Tato doba je pouze orientační. Krok 8: Jako příloha se hodí brambory a kompot nebo mrkvový salát.

TIP: Golubce, plněné zelné listy - oblíbené recepty

Zveřejněno 2. 7. 2008

Poznámka autorky Merylas

Můžeme použít i vařenou rýži, v tom případě už nepřidáváme vodu, nebo jen minimálně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mleté maso v zelných listech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GL5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mleté maso v zelných listech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GL5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Výborný recept, vyzkouším a už se těším. Příloha je rýže a tak bych se s vámi ráda podělila o zkušenosti s přípravou. Kdysi dávno ( už taky hodně pamatuju ) jsem četla, že líná čínská hospodyně proplachuje rýži jenom 11x. Dost mě to tenkrát pobavilo ale začala jsem ji taky hodně propírat, zůstala jsem u 7x a dělám to dodnes. Nejlepší je ale zalít večer rýži vodou a nechat přes noc, všechno co tam nemá být se vyplaví - našli v rýži i arzén a spoustu chemie, aby chudinka přežila transport. :-8

:yes::yes::yes: dobrý nápad dát vše do pekáčku, znám to jen balené, moc dobré <3:-K

Bibinka:Díky Bibi;-):yes: Zelí nerada,kapustu miluju:-p:-p

PatkovaKaterina: Kateřinko, kapustu zajisté můžeš dát;-)

Další recept,co mi utekl:-//:no: Vyzkouším co nejdříve,vypadá to báječně:-p:-p:yes: Bylo by možné dát místo zelí kapustu?

Dávám si to do oblíbených, sice nevím, jak to zmastím s těmi listy, ale zkusím. A jestli se mi to povede, dám tady "tichou fotku"!:-D

Tématické fráze:
balene zeli, sekaná v zelném listu, balené zelí v receptech, sekaná v zelném listě, baleny zeli, plněný zelný list, recept balené zelí, zelné listy s mletým masem, recept na balené zelí, zavitky v zelnem listu, v zelném listu, zelné závitky z mletého masa, mleté maso v zelném závitku, masové závitky v zelném listu, závitky v zelném listě, mlete maso v zelnem, balene zeli recept, golubky, závitek v zelném listu, zelný list s mletým masem

Suroviny:
maso vepřové mleté, sádlo, cibule, sůl, pepř mletý, rýže, vejce, listy zelné, sádlo

Přidat fotografie receptu