Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 165 kJ / 4 581 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 163,00 g |
Tuky | 177,08 g |
Vláknina | 18,50 g |
Cholesterol | 1,74 g |
Sodík | 1,02 g |
Sůl | 2,60 g |
Sacharidy | 574,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: TĚSTO:
Žloutky a cukr ušleháme do pěny a postupně přikapáváme olej a vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a opatrně vmícháme sníh z bílků. Dáme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 - 35 min. Krok 2: KRÉM:
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. Tvaroh ušleháme s kakaem a smetanou, za stálého šlehání přidáme čokoládu a cukr. Krém nemá být moc řídký, jen aby šel natřít na piškot. Krok 3: KRÉM:
Do mléka si namočíme želatinu a necháme nabobtnat.
Smetanu na šlehání ušleháme do tuha.
Namočenou želatinu opatrně rozehřejeme na mírném ohni - nesmí vařit.
Našleháme zakysanou smetanu s vanilkovým a moučkovým cukrem a při stálém šlehání vlijeme rozehřátou želatinu. Pak vmícháme ušlehanou smetanu. Krok 4: Na upečený vychladlý piškot rozetřeme tvarohový krém, na něj poskládáme nakrájené broskve (nebo jiné ovoce) a potřeme smetanovým krémem.
Dáme ztuhnout do lednice, nejlépe do druhého dne.
Žloutky a cukr ušleháme do pěny a postupně přikapáváme olej a vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a opatrně vmícháme sníh z bílků. Dáme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 - 35 min. Krok 2: KRÉM:
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. Tvaroh ušleháme s kakaem a smetanou, za stálého šlehání přidáme čokoládu a cukr. Krém nemá být moc řídký, jen aby šel natřít na piškot. Krok 3: KRÉM:
Do mléka si namočíme želatinu a necháme nabobtnat.
Smetanu na šlehání ušleháme do tuha.
Namočenou želatinu opatrně rozehřejeme na mírném ohni - nesmí vařit.
Našleháme zakysanou smetanu s vanilkovým a moučkovým cukrem a při stálém šlehání vlijeme rozehřátou želatinu. Pak vmícháme ušlehanou smetanu. Krok 4: Na upečený vychladlý piškot rozetřeme tvarohový krém, na něj poskládáme nakrájené broskve (nebo jiné ovoce) a potřeme smetanovým krémem.
Dáme ztuhnout do lednice, nejlépe do druhého dne.
Zveřejněno 13. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valentýnské řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M90G
Moje poznámka
Valentýnské řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M90G
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 57 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 40 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Tématické fráze:
výborné řezy ke slavnostní příležitosti,
valentýnské recepty,
valentýnske jidlo,
valentýnské pečení,
valentýnské tvarohové řezy,
valentýnské cukroví,
valentýnské jídlo recepty,
valentýnské nápady,
valentýnské moučníky,
valentinské řezy,
valentýnské menu recepty,
recepty na vyzkoušené dobré řezy,
valentýnské pečivo,
valentýnské muffiny,
ananasový řez-recept jako z cukrárny,
valentýnský řez,
parádní řezy,
valentýnské buchty,
valentýnský recept,
valentýnský recept
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
olej,
voda,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
tvaroh,
tyčinka ledové kaštany,
kakao,
smetana,
cukr moučkový,
smetana zakysaná,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
mléko,
želatina,
kompot broskvový
Komentáře (47)