Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 165 kJ / 4 581 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 163,00 g |
Tuky | 177,08 g |
Vláknina | 18,50 g |
Cholesterol | 1,74 g |
Sodík | 1,02 g |
Sůl | 2,60 g |
Sacharidy | 574,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: TĚSTO:
Žloutky a cukr ušleháme do pěny a postupně přikapáváme olej a vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a opatrně vmícháme sníh z bílků. Dáme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 - 35 min. Krok 2: KRÉM:
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. Tvaroh ušleháme s kakaem a smetanou, za stálého šlehání přidáme čokoládu a cukr. Krém nemá být moc řídký, jen aby šel natřít na piškot. Krok 3: KRÉM:
Do mléka si namočíme želatinu a necháme nabobtnat.
Smetanu na šlehání ušleháme do tuha.
Namočenou želatinu opatrně rozehřejeme na mírném ohni - nesmí vařit.
Našleháme zakysanou smetanu s vanilkovým a moučkovým cukrem a při stálém šlehání vlijeme rozehřátou želatinu. Pak vmícháme ušlehanou smetanu. Krok 4: Na upečený vychladlý piškot rozetřeme tvarohový krém, na něj poskládáme nakrájené broskve (nebo jiné ovoce) a potřeme smetanovým krémem.
Dáme ztuhnout do lednice, nejlépe do druhého dne.
Žloutky a cukr ušleháme do pěny a postupně přikapáváme olej a vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a opatrně vmícháme sníh z bílků. Dáme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 - 35 min. Krok 2: KRÉM:
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. Tvaroh ušleháme s kakaem a smetanou, za stálého šlehání přidáme čokoládu a cukr. Krém nemá být moc řídký, jen aby šel natřít na piškot. Krok 3: KRÉM:
Do mléka si namočíme želatinu a necháme nabobtnat.
Smetanu na šlehání ušleháme do tuha.
Namočenou želatinu opatrně rozehřejeme na mírném ohni - nesmí vařit.
Našleháme zakysanou smetanu s vanilkovým a moučkovým cukrem a při stálém šlehání vlijeme rozehřátou želatinu. Pak vmícháme ušlehanou smetanu. Krok 4: Na upečený vychladlý piškot rozetřeme tvarohový krém, na něj poskládáme nakrájené broskve (nebo jiné ovoce) a potřeme smetanovým krémem.
Dáme ztuhnout do lednice, nejlépe do druhého dne.
Zveřejněno 13. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valentýnské řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M90G
Moje poznámka
Valentýnské řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M90G
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 15 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno 3. 12. 2024 08:38
Vánoční sněžítka
Přidáno 3. 12. 2024 08:00
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Nepečené cukroví z piškotů: Vláčná a voňavá vosí hnízda, efektní ořechové trubičky nebo aromatická kávová zrna
Cukrář Josef Maršálek radí, kdy naplnit linecké: Když to uspěcháte, cukroví brzy vyschne a náplň ztvrdne, říká
Krém na išelské dortíčky: Máslová klasika se zavařeninou vede, ale lahodný čokoládový nebo našlehaný karamelový chutnají božsky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opilý salám (čokoládový)
Natyna16 před 11 hodinami
Vepřová plec na halali
Sahula před 11 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 15 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 15 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 16 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 16 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 16 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 16 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 16 hodinami
Tématické fráze:
výborné řezy ke slavnostní příležitosti,
valentýnské recepty,
valentýnske jidlo,
valentýnské pečení,
valentýnské tvarohové řezy,
valentýnské cukroví,
valentýnské jídlo recepty,
valentýnské nápady,
valentýnské moučníky,
valentinské řezy,
valentýnské menu recepty,
recepty na vyzkoušené dobré řezy,
valentýnské pečivo,
valentýnské muffiny,
ananasový řez-recept jako z cukrárny,
valentýnský řez,
parádní řezy,
valentýnské buchty,
valentýnský recept,
valentýnský recept
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
olej,
voda,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
tvaroh,
tyčinka ledové kaštany,
kakao,
smetana,
cukr moučkový,
smetana zakysaná,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
mléko,
želatina,
kompot broskvový
Komentáře (47)