Valentýnské řezy
Dokonalé řezy potěší nejen na Valentýna. Jemný a nadýchaný piškot doplňuji dva lahodné krémy. Jeden tvarohový s čokoládou a druhý smetanový. Mezi ně pak patří kousky ovoce, které celé řezy dokonale osvěží a dochutí.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 165 kJ / 4 581 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 163,00 g |
Tuky | 177,08 g |
Vláknina | 18,50 g |
Cholesterol | 1,74 g |
Sodík | 1,02 g |
Sůl | 2,60 g |
Sacharidy | 574,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu zapneme na 180 °C.
Krok 2: Těsto: Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem ušleháme do pěny a postupně k nim přiléváme olej a vodu.
Krok 3: Následně vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a opatrně vmícháme také sníh z bílků. Dáme na plech a pečeme v troubě při 180 °C si 30-35 minut.
Krok 4: Krém 1: Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. Tvaroh ušleháme s kakaem a smetanou. Za stálého šlehání k němu přidáme rozpuštěnou čokoládu a cukr. Krém nemá být moc řídký, jen aby šel natřít na piškot.
Krok 5: Krém 2: Do mléka namočíme želatinu a necháme nabobtnat. Namočenou želatinu opatrně rozehřejeme na mírném ohni - nesmí vařit. Smetanu na šlehání vyšleháme do tuha.
Krok 6: Našleháme zakysanou smetanu s vanilkovým a moučkovým cukrem a při stálém šlehání k nim vlijeme rozehřátou želatinu. Pak vmícháme ušlehanou smetanu.
Krok 7: Na upečený vychladlý piškot rozetřeme tvarohový krém, na něj poskládáme okapané a nakrájené broskve (nebo jiné ovoce) a potřeme smetanovým krémem. Dáme ztuhnout do lednice, nejlépe do druhého dne.
Zveřejněno 13. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valentýnské řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M90G
Moje poznámka
Valentýnské řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M90G
Nejnovější recepty
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 17 minutami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 1 hodinou
Plněná jehněčí roláda
Přidáno před 2 hodinami
Domácí těsto kataifi
Přidáno před 7 hodinami
Sendvič se slaninou, sýrem a vejcem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřový grilovaný bok s asijským okurkovým salátem
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Aljašská treska se smetanou
terezaST před 18 minutami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova před 22 minutami
Luxusně nadýchaný velikonoční mazanec (Svěceník)
Pettyna před 31 minutami
Velikonoční mazanec
Mili5 před 47 minutami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Eva1mamina před 1 hodinou
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Pajkujka před 1 hodinou
Valašské frgály
Hajcman před 1 hodinou
Jihočeská kulajda
PetraJ7 před 2 hodinami
Slávky dušené na víně
sarki před 2 hodinami
Hovězí na pórku a kokosovém mléku
gabrus před 2 hodinami
Tématické fráze:
výborné řezy ke slavnostní příležitosti,
valentýnské recepty,
valentýnske jidlo,
valentýnské pečení,
valentýnské tvarohové řezy,
valentýnské cukroví,
valentýnské jídlo recepty,
valentýnské nápady,
valentýnské moučníky,
valentinské řezy,
valentýnské menu recepty,
recepty na vyzkoušené dobré řezy,
valentýnské pečivo,
valentýnské muffiny,
ananasový řez-recept jako z cukrárny,
valentýnský řez,
parádní řezy,
valentýnské buchty,
valentýnský recept,
valentýnský recept
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
olej,
voda,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
tvaroh,
tyčinka ledové kaštany,
kakao,
smetana,
cukr moučkový,
smetana zakysaná,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
mléko,
želatina,
kompot broskvový
Komentáře (47)