Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Povidlové rohlíčky

Lahodné, křupavé rohlíčky s povidlovou náplní, z křehkého těsta s vůní másla. Připravit si je můžete nejen na svatomartinské slavnosti. Pocukrované, do zlatova vypečené a naplněné poctivým povidlím zachutnají každému.

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

64 rohlíčků (dle velikosti)

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 485 kJ /
4 657 kcal
Bílkoviny61,89 g
Tuky217,20 g
Vláknina41,40 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy593,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mixéru dáme máslo s moukou a kypřicím práškem. Přidáme cukr a pustíme mixér na rychlé otáčky. Sekáme tak dlouho, dokud nám nevznikne hrubší těsto podobné strouhance. Přidáme studenou vodu a už jen rychle, pár otáčkami, zapracujeme vodu do těsta. Krok 2: Těsto vyklopíme a ještě lehce propracujeme v rukách, aby vzniklo hladké a nelepivé těsto. Krok 3: Těsto rozdělíme na 8 stejných částí. Každý díl těsta podsypeme moukou a vyválíme do kruhu. Válíme přes fólii, aby se těsto nelepilo a netrhalo. Krok 4: Z každého dílu vyválíme kruh o průměru zhruba 20 cm a rozdělíme rádýlkem jako pizzu na osminy. Krok 5: Na základnu každého trojúhelníku položíme lžičku švestkových povidel. Umotáme rohlíčky a ohneme konce dovnitř. Krok 6: Rohlíčky poklademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 15 minut dozlatova, řídíme se zkušeností s vlastní troubou. Krok 7: Vychladlé rohlíčky pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme.

Zveřejněno 3. 7. 2008

Poznámka autorky vybusna

Tento recept s podrobnym popisom a fotodokumentaciou najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4907

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Povidlové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KP8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Povidlové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KP8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

V obchůdku se zdravou výživou kupuji u nás velmi podobné, jsou jen ze špaldové mouky, zkusila jsem tento recept, nahradila jsem hladkou mouku špaldovou - a jsou skvělé, křehké, není potřeba se bát ani zpracování těsta klasicky. S těstem se navíc po krátkém odležení v chladničce pracuje skvěle, rozhodně doporučuji a děkuji.

:-p:yes:+1

Jana šroubkova 4. 11. 2009 22:27
fakt super dobrý rohlíčky ke kávě:-D

Tématické fráze:
moravské rohlíčky, jak balit rohlicky, kynute rohlicky s povidly, rychlé nekynuté rohlíčky, povidlove recepty, nekynuté rohlíčky s povidlovou náplní, mrkvove rohlicky, povidlove rozky, povidlové moučníky, rozteky z jogurtového cesta, povidlové, jak balit tvarohové rohlíčky, povidlové plněné rohlíčky recept, rohlíčky, plněné povidlové rohlíčky, mixera prášek, makove rohlicky recept, jak balit pirohy postup, svestkovy lekvar-recept, švestkový lekvar recept

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, voda, kypřící prášek, povidla švestková, mouka, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu