Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 485 kJ / 4 657 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,89 g |
Tuky | 217,20 g |
Vláknina | 41,40 g |
Cholesterol | 638 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 593,00 g |
Postup přípravy
Takze do mixera dame maslo s mukou a praskom do peciva. Pridame praskovy cukor a pustime rychle otacky. Sekame dovtedy kym nam nevznikne cesto ako hruba struhanka. Potom pridame este vodu a nechame na tri otacky, vodu zapracovat do cesta. Krok 2: Cesto preklopime a niekolkymi tahmi v rukach ho prepracujeme. Naozaj staci len par tahov.
Cesto je makke a nelepive. Krok 3: Cesto rozdelime na 8 rovnakych casti a kym budeme spracovavat jednu, tak ostatne prikryjeme.
Diel cesta si podsypeme zvrchu aj zo spodu a zacneme valkat. Krok 4: Valkame cez foliu, ide to tak rychle a lahko. Vyvalkame kruh, ktory ma priemer cca 20 cm a rozdelime ho radielkom , ako pizzu , na 8 casti. Krok 5: Na sirsiu cast kazdeho trojuholnika polozime kopku slivkoveho lekvaru. Krok 6: Zacneme balit lekvar do cesta, kazdu kopku lekvaru, po jeho bokoch, zaistime proti vyteceniu, tak, ze cesto prstami zatlacime a zamotame ho az do konca spicu. Konce ohneme do tvaru rozteka. Krok 7: Rozteky kladieme na plech, vystlany papierom na pecenie.
Pecieme na 180 stupnov cca 15 minut, strazte si to podla svojej rury, tak, aby bol roztek z vrchu aj zo spodu zlatavy. Krok 8: Rozteky dokladne pocukrujeme a podavame vychladnute.
Zveřejněno 3. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Povidlové rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KP8
Moje poznámka
Povidlové rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KP8
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 19 hodinami
Tématické fráze:
moravské rohlíčky,
jak balit rohlicky,
kynute rohlicky s povidly,
rychlé nekynuté rohlíčky,
povidlove recepty,
nekynuté rohlíčky s povidlovou náplní,
mrkvove rohlicky,
povidlove rozky,
povidlové moučníky,
rozteky z jogurtového cesta,
povidlové,
jak balit tvarohové rohlíčky,
povidlové plněné rohlíčky recept,
rohlíčky,
plněné povidlové rohlíčky,
mixera prášek,
makove rohlicky recept,
jak balit pirohy postup,
svestkovy lekvar-recept,
švestkový lekvar recept
Suroviny:
mouka hladká,
mouka,
máslo,
cukr moučkový,
cukr,
voda,
kypřící prášek do pečiva,
povidla švestková
Komentáře (3)