Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Povidlové rohlíčky

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 485 kJ /
4 657 kcal
Bílkoviny61,89 g
Tuky217,20 g
Vláknina41,40 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy593,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Toto cesto sa mi najlepsie robi v robote so sekacimi nozmi.

Takze do mixera dame maslo s mukou a praskom do peciva. Pridame praskovy cukor a pustime rychle otacky. Sekame dovtedy kym nam nevznikne cesto ako hruba struhanka. Potom pridame este vodu a nechame na tri otacky, vodu zapracovat do cesta. Krok 2: Cesto preklopime a niekolkymi tahmi v rukach ho prepracujeme. Naozaj staci len par tahov.

Cesto je makke a nelepive. Krok 3: Cesto rozdelime na 8 rovnakych casti a kym budeme spracovavat jednu, tak ostatne prikryjeme.

Diel cesta si podsypeme zvrchu aj zo spodu a zacneme valkat. Krok 4: Valkame cez foliu, ide to tak rychle a lahko. Vyvalkame kruh, ktory ma priemer cca 20 cm a rozdelime ho radielkom , ako pizzu , na 8 casti. Krok 5: Na sirsiu cast kazdeho trojuholnika polozime kopku slivkoveho lekvaru. Krok 6: Zacneme balit lekvar do cesta, kazdu kopku lekvaru, po jeho bokoch, zaistime proti vyteceniu, tak, ze cesto prstami zatlacime a zamotame ho az do konca spicu. Konce ohneme do tvaru rozteka. Krok 7: Rozteky kladieme na plech, vystlany papierom na pecenie.

Pecieme na 180 stupnov cca 15 minut, strazte si to podla svojej rury, tak, aby bol roztek z vrchu aj zo spodu zlatavy. Krok 8: Rozteky dokladne pocukrujeme a podavame vychladnute.

Zveřejněno 3. 7. 2008

Poznámka autorky vybusna

Tento recept s podrobnym popisom a fotodokumentaciou najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4907

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Povidlové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KP8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Povidlové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KP8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

V obchůdku se zdravou výživou kupuji u nás velmi podobné, jsou jen ze špaldové mouky, zkusila jsem tento recept, nahradila jsem hladkou mouku špaldovou - a jsou skvělé, křehké, není potřeba se bát ani zpracování těsta klasicky. S těstem se navíc po krátkém odležení v chladničce pracuje skvěle, rozhodně doporučuji a děkuji.

:-p:yes:+1

Jana šroubkova 4. 11. 2009 22:27
fakt super dobrý rohlíčky ke kávě:-D

Tématické fráze:
moravské rohlíčky, jak balit rohlicky, kynute rohlicky s povidly, rychlé nekynuté rohlíčky, povidlove recepty, nekynuté rohlíčky s povidlovou náplní, mrkvove rohlicky, povidlove rozky, povidlové moučníky, rozteky z jogurtového cesta, povidlové, jak balit tvarohové rohlíčky, povidlové plněné rohlíčky recept, rohlíčky, plněné povidlové rohlíčky, mixera prášek, makove rohlicky recept, jak balit pirohy postup, svestkovy lekvar-recept, švestkový lekvar recept

Suroviny:
mouka hladká, mouka, máslo, cukr moučkový, cukr, voda, kypřící prášek do pečiva, povidla švestková

Přidat fotografie receptu