Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí s dírkami

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jafin

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 363 kJ /
2 238 kcal
Bílkoviny370,76 g
Tuky68,01 g
Vláknina7,52 g
Cholesterol 825 mg
Sodík 2,97 g
Sůl7,00 g
Sacharidy33,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do masa uděláme nožem otvory, do kterých vložíme (prošpikujeme) párky a slaninu (může se použít i kyselá okurka). Krok 2: Maso osolíme, opepříme, ovážeme nití, potřeme ze všech stran olejem a necháme hodinu v ledničce odležet. Krok 3: Potom ho na rozpáleném oleji i s cibulí opečeme ze všech stran, podlijeme vodou a dusíme pod poklicí do měkka. Krok 4: Šťávu zahustíme trochou mouky, přidáme kečup a na kolečka nakrájená rajčata. Krok 5: Maso odkryjeme a ještě asi 20 minut dopékáme v troubě na 200 °C. Maso při dopékání potíráme vydušenou šťávou. Krok 6: Hotové maso nakrájíme na plátky, přelijeme šťávou.

Zveřejněno 3. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí s dírkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MR1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí s dírkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MR1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

:-p:-p:-p

Já si práci ulehčuju tím, že maso s cibulí dám do keramického pekáče a vrazím do rozpálené trouby - pekáč samozřejmě přikrytý - tam dusím téměř do měkka a pak dopeču. Ale za bodík stejně stojí, dělala jsem nedávno, větší porci s tím, že něco uložím na mrazák, ale než k tomu došlo, tak to chlapi stihli zblajznout.

Tak to je moc hezký receptík a i fotka nádherná;-):-p+1:yes:

:-8Nádhera! Nějak podobně jsem dělávala telecí ořech, ten se ale v ranečku opatrně vařil v ochucené vodě a krájel na slavnostní mísy studený.:-p

maris: Teď jsem o tomto u jiného RCP psala;-)
Moc pěkný recept i Tvá fotka;-):yes:

Dobré maso, dřív se hodně dělávalo a s poctivým špekem:-pDávno jsem nevařila, díky za připomínku- jen to chce sehnat solidní hovězí, že jo:-D:yes:
Maris a moc pěkná fotka:yes:

BILKOVAI: Ivetko děkuji,:-K ale hlavně vyzkoušej receptík, je to opravdu moc dobré:-p:yes:

Maris, překrásná fotka. Hovězí masínko můžeme:-*:-p

Toto je typický přiklad toho, jak některé starší, vynikající recepty mají malý počet bodů. Jsem přesvědčená, že by tu teď zazářil:yes:
Jani, asi sem už nechodíš, ale nedávno jsem opět dírkované hovězí vařila. Recept už jsme " vzali do rodiny ";-):-D
Bod už jsem dala dávno, další bohužel nejde.

Jani, pipre, děkuju:-)Jani,:-D ono by to šlo i z vepřového, určitě by to bylo výborné, ale zase jiná chuť.

Vypadá to moc dobře a dávám bodík:yes: ten je i pro Maris za krásné a lákavé fotky :-)

maris, řeknu ti bez mučení, že jsem včera na to v noci koukala a nebyla jsem si jistá, jestli ráno seženu nějaký solidní kus hovězího, tak jsem udělala ty flíčky se zelím. No a jak se tak dívám, ještě, že tak!:-D:-)) Každopádně, určitě si to někdy prubnu. Vepřové mám v mražáku pořád, s hovězím je to horší. V Albertu bych ho nebrala a tzv.Supergongu je to trochu z ruky, ale je tam za skoro poloviční cenu. Tak příště!;-) No a tvoje fotky rozhodně zaslouží plus.:yes::yes:

Moc dobré:-p dávám bodík:yes:

Tématické fráze:
keramický pekáč recepty, hovezi krk recepty, hovězí z keramického pekáče, plněné tortily hovězím masem, španělské ptáčky recept, recepty v keramickém pekáči, hovězí na pekáč, recepty 1900, recepty \"telecí ořech\", hovězí pečeně, merunkovy kompot žemlovka recept

Suroviny:
hovězí zadní, párky, slanina, olej, cibule, kečup sladký, rajče, mouka, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu