Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Provensálské placky se špenátovým pestem

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 915 kJ /
697 kcal
Bílkoviny36,75 g
Tuky10,50 g
Vláknina75,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,27 g
Sůl8,32 g
Sacharidy75,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme si placky. Mouku vsypeme do mísy a postupně přidáváme vodu. Těsto by mělo mít o trochu hustější konzistenci než těsto palačinkové. Krok 2: Přidáme sůl, pečicí prášek a koření a necháme 10 minut odstát. Krok 3: Mezitím rozehřejeme pánev s trochou oleje. Krok 4: Těsto dáváme postupně na pánev a smažíme z obou stran (placku obracíme jakmile se na povrchu začnou dělat bublinky). Krok 5: Špenátové pesto připravíme tak, že listy špenátu omyjeme, osušíme a dáme do mixéru. Krok 6: Přidáme trochu oleje, česnek a vodu, aby se směs lépe mixovala. Krok 7: Poté přidáme sýr a dochutíme solí (na tu pozor, sýr bývá slaný sám o sobě). Krok 8: Placky dáme na talíř, přidáme špenátové pesto a můžeme posypat sýrem, který jsme použili do pesta.

Zveřejněno 16. 2. 2011

Poznámka autorky Lucasinka

Gramáž na pesto záměrně neuvádím – záleží na chuti každého. Pro představu – na dvě hrsti špenátu jsem dala lžičku oleje, dvě lžíce vody, 4 stroužky česneku a 20 g sýru Blue Stilton.

http://www.lucasinka.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Provensálské placky se špenátovým pestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/60LR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Provensálské placky se špenátovým pestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/60LR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Cizrnova mouka je bezlepkovy typ mouky, kterou se da zahustovat nebo ji pouzit s trochou vody jako testicko na obaleni zeleniny apod (treba misto Hrasky). Ma uzasnou chut a hlavne je mnohem vyzivnejsi a zdravejsi nez klasicka bila psenicna mouka :-K Da se sehnat v obchodech se zdravou vyzivou

Cizrnovou mouku neznám,předpokládám,že to je rozemletá cizrna.Pesto vypadá moc dobře.:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
cizrnové placky, placky z mouky a vody, cizrnová placka, cizrnová mouka recepty, placky z cizrnove mouky, co je pesto, palačinky recept těsto, provensálské palačinky recept, vaření špenát obě placky, cizrnova placka recept, cizrnové těsto, provensálské recepty, cizrnová mouka recept, placka mouka, rýžové placky plněné lososem, cizrna, pesto recept, recepty z cizrnové mouky, placky ze spenatu, provencalske slané palačinky, cizrna placky recept

Suroviny:
mouka cizrnová, voda, sůl, prášek do pečiva, kmín mletý, kmín celý, olej, špenát čerstvý, česnek, olej, voda, sůl, sýr s modrou plísní

Přidat fotografie receptu