Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaný steak

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fantom

Náročný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Dokonale očištěné maso osolíme a opepříme, semeleme, přidáme opranou a natrhanou petrželku a promícháme. Krok 2: Vytvarujeme si kulatý biftek a necháme hodinku odpočinou. Krok 3: Aby měl steak pravidelný tvar tak můžete zatěžkat maso na hodinku do formy (já použil víčko od 1kilokgramové dózy od koření, do které dáme folii a pak mleté maso, buď zatěžkáme a nebo můžeme použít vakuovačku a zavaříme i s víčkem do sáčku, maso si po odležení udrží při pečení tvar). Krok 4: Po hodině maso obalíme v hladké mouce a pečeme na středně předehřáté pánvi s trochou oleje tak 2 minuty a otočíme, pečeme zhruba další 2 minuty, poté přidáme pár plátků slaniny, kterou necháme rozpustit a lehce opéct. Krok 5: Maso otočíme, sundáme ze zdroje tepla, položíme na něj plátek másla, navrstvíme opečenou slaninu a přikryjeme pokličkou cca na 5 minut.
Po 5 minutách můžeme podávat :-)

Zveřejněno 17. 2. 2011

Poznámka autora Fantom

Na fotkách je použité maso z amerického bizona (bison bison) ale dá se použít i zubr evropský, telecí nebo dobré mladé hovězí. Maso musí být čerstvé a velmi kvalitní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaný steak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wkM8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaný steak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wkM8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

:-O:yes::yes::yes:

Tak ja si skočím do našej ZOO, máme tam veľké stádo zubra európskeho :-D:-D:-Dhttp://zookosice.sk/?zookosice=zviera&id=62

Koukla jsem na jejich nabídku .Díky za info.:-)

jinak pokud někdo má chuť na nějaké exotické maso tak v Řiťce u Prahy je firma ASPIUS a jsou tam velmi ochotní, vím že prodávali i přes ulici:-) a mají v nabídce i Bizona.:yes:

Indián nejsem, jsem čech jak poleno a žiju na šumavě a máme tady tři farmy které se chovem bizoního masa živí:yes:, s tím kde maso sehnat si nejsem dost jistý jestli vám poradim, já měl objednané maso půl roku a jde to dost na dračku takže jsem byl rád že majitel farmy byl tak hodný a tu 35kg kýtu mi prodal menší množství nechtěl:-) měl na to dalších 10 kupců. Příští týden jedu do německa poblíž Neukieritzschu a pokud bude možnost dodávek tam odtud dám vědět:yes:

Fantome a kde to maso,prosím, seženem?Ty asi nejsi v Čechách nebo mimo Prahu,že?Když bych šla k nám k řezníkovi a chtěla maso z bizona,tak pošle pro kazajku.:-8:-D:-D Jinak ,ale věřím,že to bizonní maso musí být suprové.Že jsi indián,viď?Přiznej se.;-):-))

koukal jsem že tady nemáte z Bizona žádný recept, nebo jsem ho nenašel a přitom to je úžasný maso :yes:

Bizon?:-O Zubr? :-O Tady jsou hotové lovy bezezbraní.Ale receptík z hovězího je bezva připravený a fotka povedená.:-p:yes:

Moc krásně nafoceno;-):-p+5:yes:

Steaky vypadají naprosto dokonale :-p:yes::yes:

Fantom - díky za vysvětlení:-)

jen pro úplnost
zubr evropský je bison bonasus
zubr americký je bison bison
oba jsou bizoni a jen odborník je od sebe pozná;-)

v německu je farma na zubra evropského čítající několik 1000 kusů a maso je fakt skvělé neobsahuje cholesterol a má 5x méně tuku než hovězí, naopak obsahuje zdraví prospěšné kyseliny a velmi úspěšně se prosazuje na evropský trh nejen díky tomu jak je zdravé ale i kvůli své jedinečné chuti, kdo někdy ochutnal bizona jak amerického tak toho evropského ví o čem píšu. Osobně bych doporučil hlavně pro děti abychom jim neničili zdraví jen slepičkami;-)

V Čechách je snaha založit rezervaci pro zubra evropského v Ralsku.
Myslím, že snazší bude to telecí ;-);-):yes:

Posledného voľne žijúceho zubra na Slovensku vraj ulovil Matej Korvín (1449-1490), dnes sa zopár kusov chová v obore v Topoľčiankach a v Národnom parku Poloniny.

Tématické fráze:
maso z bizona, bizon recepty, telecí steak recept, steak z bizona, mleté maso recepty, recepty z bizona, sekany biftek, sekaný hovězí steak, bizoní steak, bizon recept, hovězí sekaný steak, recepty na bizona, recepty bizon, telecí steak, steaky recepty, recepty kvalitní telecí steak, bizoní maso recepty, steak ze sekaného masa, steak z mletého masa, bizonní maso

Suroviny:
maso hovězí, sůl, pepř mletý, slanina, máslo, petrželka zelená, mouka hladká, olej

Přidat fotografie receptu