Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní dušená plec s jablky

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 110 kJ /
1 699 kcal
Bílkoviny208,56 g
Tuky46,27 g
Vláknina19,04 g
Cholesterol 650 mg
Sodík 2,32 g
Sůl5,23 g
Sacharidy65,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou plec nakrájíme na kostky. Krok 2: Sojovou omáčku smícháme s olejem (2 lžíce), pepřem (1 lžička), tymiánem (1 lžička) a solí. Krok 3: Poté maso potřeme směsí oleje a koření a dáme uležet do chladna na cca 24 hodin. Krok 4: Nakrájené cibule na kostičky orestujeme na pánvi a přidáme maso, které zprudka orestujeme, aby se nám hezky zatáhlo, a opékáme prudce cca 5 minut. Maso přendáme do hrnce, ve kterém se bude dusit. Přidáme víno a dusíme. Krok 5: Mezitím si oloupeme a nakrájíme po zbavení jadřince dvě větší jablka na kostičky, červenou papriku na tenké kratší proužky a přidáme k masu, které se již dusí. Krok 6: Po 30 minutách, kdy se zredukuje obsah šťávy, přilijeme 3 dl vývaru a lehce dle potřeby osolíme. Jakmile je maso měkké a kostičky jablka rozvařené a šťáva tím pádem lehce zahuštěná, přidáme 1 lžíci zeleninové směsi Harissa a již necháme jen provařit cca 3 minuty. Nezahušťujeme, to zas nás udělalo jablko. Vhodná příloha je vařený brambor, rýže ale i čerstvý chléb.

Zveřejněno 17. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní dušená plec s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bnlk

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní dušená plec s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bnlk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

To jsem nějako přehlédla, takže napravuji a dělám:-p:yes:;-)

Ukladám:-p:-p

:-p;-):yes::yes:

Otto,krásná fotka a šťavnaté ,báječně ochucené plecko.:-p:yes::yes:

Vypadá to hodně dobře:yes::-p

colombovská klasika;-):yes::yes:

:-OPanečku to je krása:-*a samé dobré suroviny:-p+4:yes::yes:

Krásně žravá fotka :-p:yes::yes:

colombo - :yes::-p+

Ideální "mňamka" for USA;-);-);-)

Uz ta fotka je k nakousnuti a zadne namichane koreni, takze muzu uvarit i zde :yes::yes:;-). Colombo, mas bodika :-D.

foto nádhera :-), v surovinách samé dobroty :-p :yes:

Tématické fráze:
vepřová plec s jablky, plecko recepty, vepřová plec recepty, co uvařit z vepřové plece, recepty plecko, recepty s vepřovou plecí, recepty z plecka, pikantní plecko, omáčka z vepřové plece, vepřové plecko s jablky, vepřová plec na jablkách, plec, vepřová plec s jabl, veprova plec s jablky recept, dušené plecko s jablky, plec s jablky, co uvařit z vepřového plece, nejlepší omáčka z vepřové plece, co uvařit z věpřového, vepřové maso s jablky

Suroviny:
plec vepřová, omáčka sojová, cibule, jablko, paprika čerstvá červená, víno bílé, směs zeleninová, vývar masový, olej, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu