Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové špízy na kyselém zelí

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

clupmi clupmi

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 639 kJ /
5 889 kcal
Bílkoviny134,83 g
Tuky574,46 g
Vláknina15,36 g
Cholesterol 648 mg
Sodík 6,90 g
Sůl16,80 g
Sacharidy35,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso nakrájíme na kostky cca 4x4 cm a vetřeme do něj sypké koření (vegetu, papriku, grilovací) a dáme do mikrotenového sáčku a uložíme do rána do lednice. Na druhý den ráno maso vyndáme z lednice a přeložíme ho. Krok 2: Smícháme olivový olej se sojovou omáčkou a worcesterem a tuto směs prošleháme tyčovým ponorným mixérem až vznikne hustá emulze. Touto emulzí zalijeme maso a řádně ji rukou vetřeme. Znovu uložíme do chladna a necháme proležet do doby použití. Krok 3: Ostatní suroviny si nakrájíme na stejně široká kolečka – cibuli na měsíčky. Postupně střídavě napichujeme na špejle. Uvedené množství je na cca 6 jehel. Zprudka opečeme ze všech stran na větší pánvi a přeneseme na plech s připraveným kyselým zelím. Krok 4: Dáme péct do trouby na 180°C cca 40 minut. Podáváme s čímkoli, co je nám libo nebo co nám k tomu pasuje. Krok 5: Pekáček si vymázneme olejem nebo lépe sádlem a na dno vyskládáme plátky anglické slaniny. V kastrolu si na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme zelí, kmín, nakrájená rajčata, tymián, pepř, nové koření, bobkové listy, osolíme a chvíli podusíme. Krok 6: Takto hotové zelí přendáme do pekáčku na anglickou slaninu, na zelí pak položíme připravené orestované špízy, opepříme a přidáme pivo a dáme odkryté zapéct, až bude maso hezky dohněda.

Zveřejněno 17. 2. 2011

Poznámka autora clupmi

Musím říct, že mi to dalo zabrat. Je to na přípravu dosti náročné jídlo. Tymián jsem nesehnal, takže nezjistím, jaký to má vliv na výslednou chuť. Uzený špek zůstal mírně tuhý. Příště bych to napřed pekl pod poklicí a teprve až na konec bych ji sundal pro zčervenání. Za zkoušku by možná stálo zkusit zapnout troubu na gril. http://miric.unas.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové špízy na kyselém zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EPrY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové špízy na kyselém zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EPrY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Máš pravdu, vždy dusit pod poklici a pak
,až dopek s tím nic nezkazíš..<3

:-p:-*:yes:uloženo v brzké době vyzkouším bodík +:yes:

zdá se dobrý recept,určitě udělám,snad příští týden:yes::-p;-)

Tak to udelam dneska mame zeli ale pristi tyden mame na zahrade mejdlicko a to bude super.:-p:-)):yes::yes::yes:

pěkný receptík;-)+1:yes:

Zase jeden lákavý recept,zkoušíte,co vydržím,že:-D:-D:-D:-D
:yes:

No s tím zelíčkem,super.:yes::yes:

:-KHezká fotka a krásné špízy+:yes::yes::yes:

A ta šťávička:-*ta musí být:-p+5:yes:

Dost náročné na prací,ale asi to stálo za to:yes:+4

Vypadá to moc hezky a určitě to dobře chutná.Ukládám a udělám.:-p;-):yes::yes::yes::yes:+3

Tématické fráze:
špízy recepty, špízy, vepřové maso na kyselem zeli, bůček na kyselém zelí, špízy v zelí, vepřové špízy, špízy na zelí, vepřový špíz, vepřové na zelí, maso na kyselem zelí, vepřový bůček na kyselém zelí, kyselé červené zelí recept, kyselé zelí s vepřovým masem, mini špízy, špíz, kyselé zelí recept, kyselé zelí, veprove maso kyselr zeli, recept na špízy, špízy z trouby

Suroviny:
bůček vepřový, klobása, špek uzený, cibule červená, vegeta, paprika sušená sladká, koření grilovací, omáčka worcesterová, omáčka sojová, olej olivový, slanina anglická, zelí kysané, rajče, cibule, bobkový list, tymián, pepř, koření nové koření, kmín celý, pepř mletý, sůl, olej, pivo černé

Přidat fotografie receptu