Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečení holubi

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 269 kJ /
3 171 kcal
Bílkoviny79,46 g
Tuky106,44 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 748 mg
Sodík 1,07 g
Sůl2,59 g
Sacharidy465,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve 100 ml vlahého mléka rozmícháme lžíci mouky, cukru, rozdrobené droždí a necháme vykynout kvásek. Krok 2: Do mísy dáme mouku, přidáme kvásek, zbylý cukr a mléko, vejce, rozpuštěný tuk a citronovou kůru. Krok 3: Zaděláme těsto a necháme na teplém místě vykynout. Během kynutí těsto několikrát promícháme, mělo by být pružné a hladké. Krok 4: Z vykynutého těsta odkrajujeme 50 g kousky, vyválíme na délku cca 23 cm a uděláme klasický uzel. Na jednom konci vytvoříme hlavičku a na druhém konci ocas. Zobáček je vykrojený z rozinky. Krok 5: Holuby potřeme rozšlehaným žloutkem v mléce, necháme chvíli kynout a pečeme cca 15 minut při 230°C.

Zveřejněno 20. 2. 2011

Poznámka autora Jenda1

Za tento recept chci poděkovat mé sestře Táničce, která je nejen skvělá kuchařka, cukrářka a pekařka, ale i skvělý člověk.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečení holubi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rEk4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečení holubi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rEk4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

:-O:-)):yes: ti jsou krásní:yes:

Nádhera ;-);-);-)

:yes:+21:yes:

Jendo hezké fakt moc hezké:-)jen mě zajímá z čeho jsou očička:-O+další bodin je na cestě;-)

Moc pěkně upečené a nazdobené.:-):yes:

Jeníčku, já čekala, jak tu budou tlustí nadívaní holoubci a ono zatím po sladku;-) Tak zrovna zaplétám žemličky-teda bez těch ozdob, ta paní co dělá ozdůbky, to je asi tvá paní že, tak jí řekni, že je šikulka a já vám oběma dávám 14.bod:yes:

jejda to jsou pekne vypecení holoubci
uplne se to hodí na velikonocní pecení

Holubi domácí, rejdiči, voláči, rackové, holubi poštovní, holubi bradavičnatí, holubi barevní .. ač nevím, kam tyto zařadit, posílám jim 12. bodík, páč se mi mocinky líbí :-p:-):yes:;-)

Buclatí holubi;-):yes:+1

:-O:-O:yes::yes:

teda pěkně vykrmení holoubci:yes:

:- A teď mohou pečení holubí létat přímo do úst...:-D

Simi, taky jsem myslela maso - ale jsou krásní, jen zacukrovat :-*:yes:

Čekala jsem nadívané holoubátko a oni pečení holubi;-),ale vypadají krásně:yes:+1;-)

Velmi hezké :-O ;-) + :yes:.

Tématické fráze:
pečení holubi, pečený holub, holub recept, nadívaný holub, pečeny holub recept, holub recepty, pečení holuby, recept na holuby, nadívaní holubi, recepty na holuby, recept na holuba, holuby recept, recepty holub, recept holub, holubi recepty, pečené holuby, recepty z holuba, holubi recept, recept na pečené holuby, recepty z holubu

Suroviny:
mouka polohrubá, mléko, droždí, cukr krupice, vejce, máslo, sůl, kůra citronová, mléko, žloutek

Přidat fotografie receptu