Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto s hovězím masem

Hodnocení receptu je 4,5 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fantom

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 403 kJ /
574 kcal
Bílkoviny24,65 g
Tuky37,34 g
Vláknina7,00 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 1,02 g
Sůl2,50 g
Sacharidy33,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na jemné nudličky osolíme a opepříme, přidáme lžíci oleje, lžíci solamylu a dobře promícháme. Krok 2: Na pánev dáme zbytek oleje rozehřejeme, přidáme cibuli a orestujeme do zlatova. Krok 3: Pak přidáme maso a žampiony a znovu opečeme. Krok 4: Nakonec dáme protlak, podlijeme trochou vody a krátce podusíme pod pokličkou. Krok 5: Vmícháme uvařenou rýži a dochutíme solí a pepřem. Krok 6: Podáváme sypané strouhaným sýrem a se zeleninovým salátem nebo kyselou okurkou.

Zveřejněno 22. 2. 2011

Poznámka autora Fantom

svíčková se používá z palce nebo ze špičky, je to ořez když děláte steaky :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto s hovězím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1YjP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto s hovězím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1YjP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (29)

:yes::yes::yes:

:-p:yes::yes::yes:;-)

Mňam a nádherné foto, mám ráda rizoto.

Krásné,bohatě sýpané sýrem,zaslouží si další bodík!:yes::-))Rizoto mám ráda,ale rýži k masu moc nemusím,mám raději brambory na všechny způsoby:-)):yes:

taky mam rád džuveč ale je to prostě jiné jídlo a pokud budeme vařit všichni stejně, tak nemáme proč tady psát recepty;-):yes:

Světlanko nemusíš se bát rýže je obecně zdravá ale obsahuje jako každá potravina malé množství silic a eterických olejů, nehledě že při vaření ve vodě je dietnější a nezatěžuje tolik střeva, navíc podívejte se na Japonce, Thajce, Číňany atd jak jsou štíhloučcí:-D to mají z té vařené rýže

Co se tyce ryze, slysela jsem, ze spravne se ryze ma delat tak, ze se dusi v troube nebo v hrnci na ryzi a vody by melo byt tolik aby ji ryze celou nasala do sebe. Tam ty latky podle me taky zustanou. Ale v cine se to tak pry dela...

...a toto http://www.toprecepty.cz/recept/2972-rizoto-trochu... miluju a můžu třikrát týdně...:-O

:-O:-O...wow...fantome a to já jako přílohovou rýži miluju dušenou rýži na cibulce a tam mi všechno zůstává uvnitř...co se z ní uvolňuje...potvora!...:-)

krásně jedlé foto:yes::yes::yes::-K

Je pravda, ze ja jsem zvykla z prave svickove delat jen steaky, ale mozna se sidim o spoustu dobrych jidel. Kazdopadne gulas z prave svickove jak kdysi varil p. Gott to uz bych fakt zaplakala;-(
Ale tohle muzu vyzkouset :yes:

Světlanko už to mam vyzkoušené ale z pohledu moderní kuchyně je dušení rýže v rizotu téměř nepřípustné, při vaření rýže dochází k uvolňování látek které lidské tělo nepotřebuje a naopak při delším vaření či dušení masa dochází k větším ztrátám jak na hmotnosti tak na energetické hodnotě masa. pokud budete sledovat asijskou kuchyni tak téměř vždy se rýže vaří zvlášť, a poté se dál zpracovává.:yes:

:-)...to musíš vědět ty, ale někdy to vyzkoušej...;-)

Světlanko u toho těstovinového to jde ale tady musí být rýže hotová;-)

:yes::yes::yes: opět bych rýži vysypala do směsky a nechala dojít ;-)

Paráda:-p:yes:

jo tak z panenky to by asi šlo,z té dělám moc ráda a tu rýži jsem ještě nezkusila,tak vyzkouším;-):yes:

Jani ,děkuji za příspěvek jste moc milá:-):yes:

Stret, mravenčí kukly?:-O. Já nevím, každý má asi rád jinou rýži, ale mne třeba Basmati, nebo jasmínová rýže totálně zklamala a tahle parboleid je z mého pohledu fakt nejchutnější rýže. No, taky si myslím, že jiné hovězí by se dělalo hodně dlouho, ta svíčka bude nejlepší:-p

Fantome, to nemá chybu!!!:-p:yes:

je to na každém jaké použije maso ale u zadního nebo roštěnky to nebude tak jemné, dá se použít i vepřová panenka a nebo kuřecí prsa, postup je stejný a když máte uvařenou rýži tak máte jídlo za pár minut hotové:yes::-)

Hezký recept, ale taky bych použila nějaké pěkné mladé zadní hovězí... ;-):-p:yes:

parboleid?? to je jak mravenčí kukly:-S lepší dlouhozrnka a ještě lepší jasmínka:-p;-)

radulko musela bys koupit nějakou mladou roštěnou mramorovanou páč je to minutková úprava, a rýže parboiled co se nikdy nelepí:-)

tohle je lepší než ten steak:-):yes:

jaký druh rýže? nestačilo by to z roštěné?:yes:

No to si tak někdo papká:-8:-p,je to hezký receptík,ale já bych použila určitě levnější kousek hovězího a ze svíce bych si udělala biftek:-p,ale nic proti každý podle sebe.;-)+1:yes:

No tě bůh, rizetko z pravý svíce...to je jak z Intercontinentálu:-O
kurňa, ale táák dobře to vypadá:-p:yes::yes::yes:
p.s.bod za foto:yes:

Tématické fráze:
rizoto s hovězím masem, hovězí rizoto, rizoto z hoveziho masa, hovezi rizoto recept, rizoto recept s hovězím masem, rizoto s hovezim, rizoto hovězí, italské rizoto s hovězím masem, rizoto z hovězím masem, hovezi ryzoto, rizoto s mletým hovezim masem, recept na rizoto z hovězího masa, rizoto recept, ryzoto s hovezim masem, risoto s hovězím masem, rizotos hovězím masem, recept na rizoto s hovezim masem, recept na hovězí rizoto, ryze s hovezim masem, rizeto s hovezim

Suroviny:
cibule, olej, svíčková hovězí, solamyl, protlak rajčatový, žampióny, sůl, pepř mletý, rýže, sýr strouhaný, voda

Přidat fotografie receptu