Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené chalupářské ražniči

Tento chutný smažený pokrm je inspirovaný klasickým balkánským jídlem. Kousky klobásky, sýra, hub, slaniny a zeleniny napichujeme na jehlu, obalíme v trojobalu a poté osmažíme dozlatova.

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 15 min

40 min (25 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Točený salám nakrájíme na silnější kolečka, sýr na kostky, slaninu nakrájíme na menší či větší kousky, oloupanou cibuli rozkrojíme na 4 díly a rozebereme na plátky, žampiony překrojíme a mírně posolíme. Krok 2: Vše střídavě napichujeme na špejle, obalíme v trojobalu a ve vyšší vrstvě oleje smažíme ze všech stran. Krok 3: Jako příloha se hodí vařené brambory a zeleninový salát.

Zveřejněno 4. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené chalupářské ražniči

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8pr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené chalupářské ražniči

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8pr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

<3

Sýr vykrajuji kolečkem na cukroví. Pak má stejný tvar jako použitý salám a lépe se smaží.

ja odpoviem ze viem co je raznici - je to maso a pripadne so zeleninou vacsinou cibulou a opekane nad slabym ohnom alebo pahrebou. Urcite nie obalovane spizy a smazene v oleji :-))

františek Veselý:koho sa pýtaš???:-))

františek Veselý 31. 12. 2015 13:23
VÍTE CO JE RAŽNIČI????;-(:-?

Jindra: Dobré to určite je, ale ražniči je mäso napichované na ihle.;-)

Ražniči moji maminky - na pánev na olej, nebo sádlo dám cibuli, raději víc, na kolečka nakrájenou, přidat pro vůni na plátky nakrájenej špek, 2-4 bobkové listy. Po mírném zarestování přidat vepřové maso /kotleti, kýtu/ nakrájené na plátky mírně rozklepnuté, posolené a popepřené. Nejlepší je pochopitelně panenka. Z každé strany opečeme cca 4minuty. Jí se hned.
Je to super dobré. Bobkáč a špek tomu dodá výtečnou chuť. Výborné je to s chlebem.

:-DTaky se tu nad receptem inspiruju....ještě jsem nesnídala. A tohle vypadá jednoduše, rychle a efektně!:yes::yes:+

Merylas vypadá to móóóc dobře:-p, určitě na vyzkoušení dojde, bodík letí:yes:

Tématické fráze:
ražniči recept, ražniči, sýrové ražniči, chalupářský řízek, ražniči se žampiony, recepty raznici, ražniči v trojobalu, kureci raznici, točeny salam recepty, recepty točený salám, recept ražniči, recept na ražniči, obalovane ražniči, houbové ražniči, točený salám recept, ražniči ze salámu, ražničí na panev, ražničí z točeného salámu, kuřecí ražniči video, vepřové ražniči recept video

Suroviny:
klobása, sýr tvrdý, slanina anglická, žampióny, cibule, sůl, cuketa, paprika, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu