Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Katovy bůčkové špalky

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 305 kJ /
1 746 kcal
Bílkoviny76,52 g
Tuky148,98 g
Vláknina10,32 g
Cholesterol 230 mg
Sodík 321 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy22,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček si nakrájíme na špalíčky, osolíme, opepříme. Dáme na pekáček, přidáme nasekaný česnek, protlak, sladkou papriku, nakrájené žampiony, cibuli nakrájenou na kostičky. Vše promícháme, nejlépe rukou, aby bylo maso celou směsí dobře obalené. Krok 2: Takto připravené v pekáčku posypeme podle toho, kolik kdo snese čili kořením, zalijeme cca 1 a půl deci vody, přikryjeme poklicí, nebo alobalem a pečeme na 190°C 1 hodinu. Krok 3: Pak alobal (poklici) odstraníme a pečeme ještě půl hodiny. Upečený bůček vyndáme a šťávu zahustíme malou lžičkou hladké mouky, rozmíchanou v trošce vody (není nutné).

Zveřejněno 22. 2. 2011

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj- recepty na bůček mi přišly v krásném provedení na email od kamarádky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Katovy bůčkové špalky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9p8Z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Katovy bůčkové špalky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9p8Z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (49)

Esunev11::-D

Bůček je nejdietnější maso:-*

Hamáníčko

Zdenka1: děkuji!! Já teď bůček taky nějak nedělám, snažím se jíst jinak, ale pokud si vzpomínám, nemělo to chybu;-)

Bůček nejím, ale nechtěla jsem rodinu o tento zajímavý recept připravit, tak jsem ho zrealizovala. Hoši byli nadmíru spokojeni, tak posílám zasloužený bodík:yes::-p

klarence: díky;-)

Výborné, sice nemusím úplně bůček. Ale dala jsem 1/2 bůčku a 1/2 vepř. plece..;-) Jinak ostatní už dle návodu a bylo to super..:-D:yes:

cathleen: díky:-8

:-ptohle vypadá překrásně:yes:

Marsi Mesi díky, ale myslím, že z krůtího to je už jiný recept.. I tak díky za vyzkoušení.:-p

Tak jsem zkusila Jani Tvůj recept, bůček nebyl zrovna v kursu, tak jsem to dala z krůtího a bylo to moc dobré.Sarančata neprotestovala, takže úspěch:-)):-)):-)):yes:

Fakt to vypadá katovsky krvavě:-D:-)):-)):-))zrovna mám v mražáku pěkný bůček, tak to vyzkouším:yes::yes::-))

Dík, Bibi;-)

Jani, já teda bez chilli koření a koukám, že už máš foťák a fotku máš překrásnou:yes: Dávám jasnej 18.bodík:yes:
Toho nějakýho imaginárního "svědomí" si nevšímej, to je zase jeden/na z těch, kteří přijdou jen otraovat krásnej život na Topkách a to když dovede, tak nemá hlavně svědomí on/ona:-(:no:

hanahcotton:-D:-D:-D:yes:

Čau ,, celebrito" :-D Vypadá to moc žravě a určitě brzy vyzkouším:yes: +1

zizala, taky myslím;-). Ale moc dík.:-)

Jano, zastala jsem tě proti nespravedlivému osočení, že se snažíš lépe vařit a fotit. Tady se lepšíme všichni, i moje vaření prošlo vývojem a to je přece dobře, ne?

Jarko, díky. :-8 popravdě, od tebe bych podporu nečekala:-8, ale děkuji;-)

Takových mailů mi chodí denně několik, většinou je jen ukládám a čekám, až bude víc času...no, do důchodu dáááleko, tak to moc nadějně nevidím:-/ Zrovna tyhle Bůčkové recepty mi přišly od Vaška Froňkového. Každý může přece nějaké jídlo uvařit a vyfotit a dát na web za určitých podmínek. Kopnout ze tmy anonymního světa dovede každej trouba, jak velice trefně vyjádřila srettka :-*:yes: Čelem se postav, troufáš-li si;-)

misza, ale no tak!!:-D:-D:-D:-D:-! Díky;-)

:-p:yes: super:-K

Jani :-) celebrito naše Topácká :-D vypadá to mňamkově:-p:yes:

Díky za komentáře, i za ty kritické. Pro klid mého "svědomí":-D dávám na diskuzi ony recepty z bůčku, abyste opravdu viděli, že autor tam není!!! Tady to nejde, přidala bych odkaz zde.;-) . "svědomí";-), paní Remková nemá ponětí, o co jde, nechám se ráda poučit, viz můj email v profilu. ;-)

Mám pocit že by můj muž pěkně mlaskal a dělaly by se mu boule za ušima:yes:

Dozajista jedlá dobrota ;-);-);-)

Jani, moc pěkné papáníčko:yes:

hele..svědomíčko...když máš chuť si hrát na soudce a kazatele...vyřiď si to s ní osobně, ne?? nebo umíš dělat siláka jen za monitorem?? pod nicneříkajícím nickem? to umí každej trouba a pučmidrát...nebo..ty si snad trouba a pučmidrát??:-D:-D
p.s.já nemám zapotřebí nikomu lézt do řiti...chodím sem přes rok a nemám s nikým problém, naopak, je tu fajn parta lidí:-!
akorát se občas objeví nějaký ten pučmidrátek..přijde, zaňafá si a zase odejde..vrr ňaf ňaf:-D lehni na hadr:-!:-D

svědomí z rerceptů.cz 22. 2. 2011 15:09
když vás to tak žere, proč reagujete? :-D:-D:-D, pí Remková ví, o co jde ;-), nebojte, kritiku nesnášíte co, - jdu tam,kde jsou pravdomluvný a upřímný lidi,který snesou i kritiku a nemusej ty lidi být registrovaný, ono je umění přimout kritiku a ne jen lezení do.... :-K:-K:-K

Petra Ku. 22. 2. 2011 14:56
pro \"svědomí z receptů\" : Ono je strašně jednoduchý napsat takovej komentář plnej zášti, když je člověk podepsanej jenom nicneříkajícím nickem, že?

Tématické fráze:
katův špalek, recepty z vepr.bucku, katovy spalicky, menu z vepř. bůčku, jak připravit bůček, katovy kostky, bučkové recepty, katovské špalky, katův špalek recept, katuv spalek recepty, co připravit z bucku, bůčkové kostky, buckove katuv šleh, recepty z vepř. bůčku, recept na katovský šleh, kruti špalek, katovske nudlicky recept, krůtí špalky, katův bůček, katovi špalkjy

Suroviny:
bůček, žampióny, protlak rajčatový, česnek, paprika sušená sladká, cibule, sůl, pepř, koření chilli, mouka hladká

Přidat fotografie receptu