Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí závitky

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bubak03

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 75 min

95 min (20 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie626 kJ /
150 kcal
Bílkoviny4,96 g
Tuky0,68 g
Vláknina8,72 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy29,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa z obou stran naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe nakrájeným česnekem, slaninou a stočíme v závitky. Závitky upevníme jehlou nebo nití. Krok 2: Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, bude to trvat cca 8 minut. Přidáme závitky a osmahneme je ze všech stran. Přidáme ostatní suroviny, podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a dusíme asi 40 minut. Měkké závitky vyjmeme a odložíme v teple. Krok 3: Šťávu zahustíme moukou rozšlehanou v trošce vody. Mouku dáme v množství podle potřeby, podle toho, kolik potřebujeme šťávy. Konzistenci po zahuštění můžeme upravit přidáním vývaru a za občasného promíchání pozvolna provaříme 15-20 minut. Šťávu nakonec můžeme, ale nemusíme procedit. Krok 4: Vrátíme zpět závitky, ze kterých jsme odstranili jehly a nebo niť. Necháme je prohřát a odstavíme.

Zveřejněno 23. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí závitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EZ90

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí závitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EZ90

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

rebeka:REBÍÍÍ úžasné foto:yes:

přidala jsem jsem žampíky a mlaskali si všichni:-p;-) posílám bodík a foto;-):-)

Taková jednoduchá jídla mám ráda...neobsahují příliš tlukoucích se chutí, jsou klasicky chuťově vyrovnaná a chutnají vlastně všem. :-p Připomenuly mi kuchyni mojí babičky, díky za to. :yes:+

Terezko u nás se tam dává ještě klobása a jmenuje se to zbojnický skřivan;-)+1

Tyhle jednoduché závitky nám dělají v jídelně. Já tedy hovězí moc nemusím, ale celá jídelna vždycky hezky voní česnekem ;-)

Do ŠPANĚLÁKU to má hodně daleko.Masox být nemusí stačí vývar.

to mi připadá jako ošizený španělský ptáček... nic nového a zas ten masox... připadá mi, že většina lidí bez toho neuvaří a to je škoda:-/

Tématické fráze:
hovezi zavitky, hovezi zavitek, zbojnický závitek, hovezi zavitek recept, zbojnický skřivan, nejlepší hovězí závitky, recept na hovězí závitky, recepty hovězí závitky, hovězí závitky se zelím, hovězí zavitky recept, recept hovězí závitky, hovězí závitky recepty, zbojnické závitky, plněné hovězí závitky, vepřový zbojnický skřivan, závitky z hovězího masa, hovězí závitky s česnekem a slaninou, hovězí skřivan, hovezi zavitek se slaninou, hovězí recepty

Suroviny:
plátek hovězí, slanina anglická, česnek, cibule, bobkový list, tymián, sůl, pepř mletý, vývar hovězí, mouka hladká

Přidat fotografie receptu