Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboráky s kysaným zelím

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bubak50 Bubak50

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 25

25

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 277 kJ /
1 500 kcal
Bílkoviny53,76 g
Tuky17,42 g
Vláknina43,40 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 3,49 g
Sůl8,42 g
Sacharidy260,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nastrouháte brambory, přidáte mouku, sůl, vajíčka, pepř, trouchu mléka, zelí a smíchate dohromady. Krok 2: Smažíte na oleji, nebo na sádle.

Zveřejněno 24. 2. 2011

Poznámka autora Bubak50

Vždy jsou hned pryč. Máme je rádi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráky s kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kwZE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráky s kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kwZE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

zizala: :-) pošlu recept :-)

jirka: Utopenci jsou taky fajn, hned bych si jednoho dala ;-):-p
U bramborových těst záleží na tom, jak jsou škrobnaté brambory. Někdy se té mouky musí dodat víc, já část mouky nahrazuju solamylem. Pánev musí být dost rozpálená. :-)) Určitě to nevzdávej, jednou se to podařit musí :-K

zizala:díky, mouky jsem dal víc než dvě lžíce. Krom toho že se tropchu trhaly, navíc nešly ani otočit (přilepily se k nepřipalující se pánvy). Ale už nikdy recepty ,,podle potřeby". Utopenec nebyl špatnej. :-(

jirka: Jdu s radou asi pozdě, ale pokud se bramboráky trhají, je potřeba ještě přidat mouku. Jo, a já nedávám mléko vůbec, místo toho tam chrstnu trochu piva, na tohle množství brambor tak 2 dl a asi 2 lžíce mouky. Díky pivu jsou bramboráky pěkně křupavé :-p

Tak jsem se nechal zlákat jednoduchým receptem. Bramboráky neumím, ale měl jsem na ně dost velkou chuť a podle obrázku by mohly být určitě výborný... Takže jsem nastrohal a pokračoval podle postupu. Teď se s tím morduju už přez půl hodiny, pořád se to připejká, trhá a asi to za stálého míchání vyleju do hajzlu. Prosím Vás, kolik je mouky podle potřeby? Možná jsem ji dal málo, zdálo se ale, že víc nebude potřeba. Nebo že bych ji dal moc, myslel jsem, že je ještě potřeba ... A poradíte mi s mlékem? moje potřeba mléka je dost malá, kolik je Vaše potřeba? Moc se v tom nevyznám. Asi si dám radši utopence k tomu pivu.

:yes::yes::yes:Musí to být prima,Ale u nás ze zdravotních důvodů je udělat nemohu.:-p:-p:yes:

Také jsem vyzkoušela tyhle bramboráky, jsou zase jiné, než dělám já. Tady se smíchá zelí s bramborami dohromady. Moc dobré to bylo:yes: +

spagetka: Fotka je moc hezká:-*

Jé, tenhle recept nemá foto, přidám tedy i sem variantu s červeným zelím - doufám, že to nevadí, že už jsem stejnou dala k podobnému receptu? Jestli ano, písněte mi a odstraním ji.
S červeným zelím to nemá chybu, jen se to lehce přidusilo a zabalilo :-*:-*:-*:-p:-p:-p:yes::yes:

Tohle jídlo máme také rádi:-p+3:yes:Jen zelí trošku proplachuju,máme doma naložené a je dost kyselé:-)

Bubak50 vítej na Topreceptech:-K

Tématické fráze:
bramboraky se zelím, bramboráky z kysaného zelí, bramboráky se zelím recept, bramborák se zelím, bramborák z kysaného zelí, bramboráky, bramborák se zelím na plechu, recept na bramboráky se zelím, kaplický bramborák, kaplický bramborák, bramboráčky s kysaným zelím, bramboráky se trhají, bramboráky s kyselým zelím, bramboráky ze zelim, bramboráky ze zelí, recepty s kysanym zelim, bramborové placky s kysaným zelím, bramborák s kxsaným zelím, bramborák s kxsaným zelím, bramboračky se zelím

Suroviny:
brambory, zelí kysané, sůl, pepř, česnek, mouka polohrubá, vejce, mléko, majoránka, olej

Přidat fotografie receptu