Moje řízky naruby
Zkuste klasický trojobal na obalování řízků, ať už kuřecích nebo vepřových, použít obráceně. Vaše řízky budou rázem naruby a získají nový rozměr. Po usmažení je proložte slaninou, cibulí a dejte ještě zapéct.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 027 kJ / 245 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,34 g |
Tuky | 15,29 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 204 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 7,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa osolíme, opepříme a naklepeme v mikroténovém sáčku ve strouhance.
Krok 2: Vejce rozšleháme se solí a trochou mléka.
Krok 3: Naklepané řízky v něm po obou stranách namočíme a rychle osmažíme na oleji dozlatova.
Krok 4: Do zapékací mísy nebo pekáčku dáme usmažený řízek, na něj plátek slaniny a kolečko cibule. Postup opakujeme, až jsou všechny řízky naskládané.
Krok 5: Nahoru dáme plátky másla a pečeme v troubě na 180 °C asi 30-60 minut (podle druhu masa a tloušťky řízků).
Krok 6: Řízky podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Zveřejněno 24. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje řízky naruby
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qVYG
Moje poznámka
Moje řízky naruby
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qVYG
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 25 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
rizky naruby,
rizky naruby podle trosky,
kuřecí řízky naruby,
řizky na ruby,
kuřecí řízek naruby,
řízek naruby podle trošky,
rizky naruby s anglickou slaninou,
recept řizky na ruby,
řízek na ruby postup,
obracene rizky podle trosky,
rizky naruby z plecka,
řízky naopak,
kuřecí řízek na ruby,
řízek naruby,
kuřecí řízky na ruby,
řízky naruby recept,
vepřový řízek naruby,
řízek na ruby,
řízky podle trošky,
řízek naopak
Suroviny:
maso vepřové,
strouhanka,
vejce,
mléko,
sůl,
pepř mletý,
cibule,
slanina anglická,
olej,
máslo
Komentáře (28)